Național

VIDEO!!!Tineri cu arme în mană visează "eliberarea Ardealului de sub ocupaţia română"

Ziarul de Vrancea
10 aug 2012 747 vizualizări
Este vorba despre trei filme postate pe internet ca promovare a unei tabere desfăşurate în secuime n organizatorii se dezic de aceste înregistrări pe care le cataloghează drept "provocări" şi o "jignire la adresa romanilor şi maghiarilor"

Trei filmuleţe cu tineri în uniforme militare, care sunt învăţaţi să folosească armele, alături de un mesaj pentru "eliberarea Ardealului de sub ocupaţia română" au apărut pe internet. Sub fiecare dintre cele trei filmuleţe apare mesajul "Noi suntem Miliţia Secuiască Maghiară, cei chemaţi pentru eliberarea Ardealului de sub ocupaţia română. Dacă vrei să te alături, caută-ne la tabăra EMI din Borzont. Filmul arată cât suntem de hotărâţi în acţiunile noastre". Sub mesajul respectiv sunt trecute un nume - Sorban Ors Attila - şi un număr de telefon.
Contactat telefonic, Sorban a declarat că nu a postat niciun film şi nici nu se ocupă cu astfel de activităţi. "Eu nu am postat niciun filmuleţ, niciodată nu am fost la un astfel de eveniment şi nici nu am organizat aşa ceva. Sunt provocări pentru Tabăra EMI care se desfăşoară la Borzont. Eu sunt un organizator al taberei, sunt şeful serviciului de pază, asigur liniştea şi ordinea publică aici şi pot să vă spun că tabăra are un caracter cultural, pentru tineri", a declarat Sorban Ors Attila. El a spus că numele şi numărul său de telefon apar pe site-ul organizaţiei "Tineretul Maghiar din Ardeal", precum şi pe site-uri de socializare, iar cineva le-ar fi putut lua de acolo pentru a le folosi. Întrebat unde ar fi putut fi făcute fimuleţele, el a spus că în niciun caz în Tabăra EMI de la Borzont şi cel mai probabil au fost realizate în Ungaria.

"Noi am ras cand le-am văzut"

Reprezentantul organizatorului principal al Taberei EMI, Soos Sandor, a declarat că filmele nu sunt realizate în Tabăra EMI de la Borzont, ci în Ungaria şi că a contactat Poliţia pentru a fi identificată persoana care a postat filmuleţe pe internet. "Este o provocare pur şi simplu. Noi am râs când le-am văzut, însă am verificat şi sunt făcute în Ungaria, lângă Budapesta, într-un poligon. Acum încercăm să aflăm cine este cel care le-a postat pe internet, am luat deja legătura cu Poliţia şi vom depune şi o plângere împotriva provocatorului, ca să fie tras la răspundere", a precizat Soos Sandor, reprezentant al organizaţiei "Tineretul Maghiar din Ardeal" (EMI).
La rândul său, preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a declarat că filmele reprezintă o "instigare la ură", apreciind, totodată, că mesajul de chemare pentru eliberarea Ardealului "este o jignire la adresa românilor, maghiarilor şi a persoanelor de orice naţionalitate".
Moto-ul ediţiei din acest an al Taberei EMI este "Să credem în ridicarea naţiunii maghiare".

A născut gemeni la două spitale diferite

O femeie în vârstă de 36 de ani din comuna sibiană Brădeni a născut gemeni la două spitale diferite, unul prin naştere naturală, la o unitate medicală din Agnita, iar celălalt, prin cezariană, la Maternitatea din Sibiu.
"Este vorba de o fetiţă de 1,5 kilograme, iar băieţelul a fost născut prin cezariană, având 2,5 kilograme, la Maternitatea din Sibiu", a declarat, vineri, Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Sibiu.
Surse medicale spun că băieţelul avea o poziţie nefirească la naştere, iar medicii de la Agnita au luat hotărârea să o trimită pe femeie la Maternitatea din Sibiu pentru a nu pune în pericol viaţa mamei sau a bebeluşului. Decebal Todăriţă a precizat că atât starea femeii, cât şi a celor doi bebeluşi este stabilă, însă dată fiind greutatea copiilor, ei au nevoie să mai stea câteva zile internaţi.


Carnagiu pe şosea, produs de un şofer fără permis

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa într-un accident petrecut pe DN 22, în dreptul localităţii tulcene Cataloi, iar opt au fost grav rănite. Potrivit poliţiştilor, joi noapte, un tânăr de 21 de ani, din Tulcea, aflat la volanul unui autoturism BMW, a vrut să depăşească o maşină Audi, condusă de un bărbat de 30 de ani, şi, întrucât nu a păstrat o distanţă laterală corespunzătoare, a acroşat-o. În urma impactului, BMW-ul a părăsit drumul şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. De asemenea, şoferul autoturismului Audi a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit frontal cu un alt autoturism Audi, condus regulamentar de un bărbat de 44 de ani, din Bucureşti. Ulterior, poliţiştii au stabilit că şoferul autoturismului BMW nu avea permis de conducere.
Patru dintre răniţi, un copil de cinci ani, o femeie cu fractură cervicală C6 şi C7, precum şi doi bărbaţi, în comă, intubaţi, au fost aduşi cu elicopterele la spitale din Bucureşti. Potrivit medicilor de la Spitalul Judeţean Tulcea, unde au fost transportate iniţial nouă persoane rănite, în urma accidentului şi-au pierdut viaţa şapte persoane, dintre care şase au fost găsite moarte la locul accidentului, iar a şaptea a murit la spital, în timpul intervenţiei chirurgicale, din cauza hemoragiei interne, produse în urma rupturii de rinichi şi ficat.

Stroe: Erata Curţii Constituţionale este un fals

Ministrul delegat pentru Administraţie, Radu Stroe, a declarat, vineri, că erata Curţii Constituţionale, trimisă Guvernului în 6 august, ar fi un fals. El a precizat că MAI nu va lua în considerare acest al doilea document al Curţii, deoarece nu îl consideră o decizie a CCR, ci "o frază, o adăugire, o erată". Stroe a recunoscut că nu a sesizat Parchetul în acest caz dar a apreciat că procurorii ar trebui să se autosesizeze. În replică, Vasile Blaga a afirmat că nu erata CCR, care este publicată în Monitorul Oficial, este un fals, ci Radu Stroe este un fals şi că nu este posibil ca un membru al Guvernului să declare cu de la sine putere că un act publicat în MO este un fals.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.