Național

Mozaic national: Ce cadou a primit Poliţia Autostrăzi

Ziarul de Vrancea
9 aug 2012 865 vizualizări
Secţia de Poliţie Autostrăzi are la dispoziţie, începând din luna august, un automobil Jaguar XFR, cu motor de 510 CP, care va asigura monitorizarea traficului rutier şi sporirea siguranţei în trafic.

Autovehiculul este oferit cu titlu gratuit Poliţiei Române pentru o perioadă de şase luni, de către compania Premium Auto - importatorul oficial Jaguar şi Land Rover, cu posibilitatea de prelungire a acestui parteneriat. Maşina este cea mai puternică din flota de autovehicule a Poliţiei, ajunge la 100 km/h în 4,9 secunde şi consumul în regim de autostradă este de numai 8,7 litri/100 km.
Potrivit comisarului şef Emilian Buican, de la Poliţia Autostrăzi, automobilul Jaguar XFR va fi folosit pe autostrada Bucureşti-Constanţa pentru descurajarea celor care rulează cu viteză excesivă, dar şi pentru deplasarea operativă la evenimentele sesizate prin apelul de urgenţă 112. Maşina va fi condusă de poliţişti instruiţi de pilotul de raliuri Vali Porcişteanu, campion naţional.
Anul trecut, Poliţia Română a primit un automobil Lotus. Maşina a fost utilizată pentru depistarea în trafic a celor care rulează cu viteză excesivă, iar la una dintre intervenţii a fost oprit un automobilist care se deplasa cu viteza de 249 km/h, cu o maşină sport. Jaguarul XFR primit de Poliţia Română este de culoare neagră, are însemnele Poliţiei, este o berlină cu patru uşi şi are un preţ de listă (fără TVA) de 83.215 euro.

Doi italieni acuzaţi că au omorât un român, condamnaţi la detenţie pe viaţă

Doi italieni acuzaţi că în 2008 au omorât un român de 20 de ani care intenţiona să îi denunţe pentru că l-au exploatat sexual au fost condamnaţi la detenţie pe viaţă de o instanţă din Italia. Procurorii DIICOT Craiova, în cooperare cu autorităţile judiciare italiene, au făcut cercetări faţă de Gianina Pistroescu şi Sergio Benazzo, în cadrul unei cereri de asistenţă judiciară internaţională transmisă de către Parchetul de pe lângă Tribunalul din Ferrara. "Din cercetări a rezultat că, la data de 16 februarie 2008, inculpaţii au ucis-o pe victima B.P., întrucât intenţiona să-i denunţe autorităţilor italiene. Victima a fost ucisă prin aplicarea de lovituri cu un ciocan în zona capului, iar inculpaţii au incendiat trupul acesteia şi au abandonat cadavrul carbonizat într-un loc izolat, la marginea unei păduri din localitatea Zocca di Ro Ferrarese", a precizat ieri DIICOT. Procurorii au documentat activitatea infracţională a inculpaţilor şi au transmis probele obţinute autorităţilor judiciare italiene. În urma probelor administrate în cauză, Gianina Pistroescu şi Sergio Benazzo au fost trimişi în judecată, Corte di Assise Ferrara dispunând, în primă instanţă, condamnarea acestora la pedeapsa detenţiunii pe viaţă.

Şef de Gardă Financiară, prins de ANI cu bani în plus

Şeful Gărzii Financiare Ilfov, Robert Claudiu Rusu, a obţinut, în perioada exercitării funcţiei publice peste 116.000 de euro pe care nu îi poate justifica a anunţat ieri ANI. Agenţia a constatat existenţa unei diferenţe semnificative, în cuantum de 451.600,23 lei (aproximativ 116.173,53 de euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Rusu. Astfel, veniturile de natură salarială obţinute de director, în perioada supusă evaluării, au fost de 375.515,77 lei, iar averea dobândită şi cheltuielile efectuate de acesta se ridică la 827.116 lei. În acest sens, ANI a sesizat
Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti.
Potrivit ANI, persoana a cărei declaraţie de avere a fost supusă evaluării, fiind identificate diferenţe semnificative, este considerată incompatibilă.

Barroso, om bun, Reding, om rău

Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a fost corect faţă de România spre deosebire de comisarul european pentru Justiţie, Viviane Reding, susţine premierul Ponta. Premierul a răspuns astfel fiind întrebat ieri de jurnalişti dacă, din postura de ministru interimar al Justiţiei, intenţionează să îi schimbe pe procurorul general şi procurorul-şef al DNA.
"Am un angajament faţă de preşedintele Comisiei Europene, care a fost foarte corect cu noi, spre deosebire de doamna Reding. Domnul Barroso a fost foarte corect şi am un angajament foarte clar, în care am spus că numirea noului şef al DNA şi a noului procuror general, pentru că doamnei Kovesi îi expiră mandatul la sfârşitul lunii septembrie, se va face doar în baza unei proceduri transparente de selecţie a celor care vor să candideze pentru aceste funcţii, şi îmi voi respecta acest angajament", a spus Ponta.


Învăţătoarea care şi-a ucis mama cu 170 de lovituri de cuţit avea discernământ

Învăţătoarea în vârstă de 37 de ani din Curtea de Argeş care la începutul lunii iunie şi-a ucis mama cu 170 de lovituri de cuţit avea discernământ în momentul comiterii crimei, au stabilit medicii legişti în urma expertizei psihiatrice. În prezent, învăţătoarea Elena Mirela Marinescu se află în arestul IPJ Argeş, are avocat din oficiu şi este vizitată doar de soţul său. Dacă va fi găsită vinovată de omor deosebit de grav, ea riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 25 de ani. Avocata învăţătoarei spunea că femeia regretă fapta şi se gândeşte numai la fiica ei în vârstă de şapte ani, susţinând că incidentul s-a petrecut din cauză că mama sa o provoca permanent. "Femeia mi-a spus că şi-a omorât mama pe fondul unor neînţelegeri persistente şi a climatului familial în care trăia. Spune că mama sa nu i-a dat suma de aproximativ 450 de milioane de lei vechi, bani care se aflau într-un cont la bancă şi care îi aparţineau clientei mele. Este o persoană introvertită, nu avea cui să-şi spună supărările, soţul lucra noaptea la o hidrocentrală, nu îi oferea tandreţe", afirma Andreea Pana, avocata învăţătoarei. Ea a mai spus că femeia şi-a lovit cu cuţitul mama, scena crimei durând aproximativ 20 de minute.

USL vrea demisia "necondiţionată" a lui Traian Băsescu

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a declarat ieri că USL nu va negocia nicio formulă de demisie condiţionată a lui Traian Băsescu, apreciind că orice variantă de retragere a preşedintelui suspendat trebuie să se facă necondiţionat. "USL nu va negocia nicio formulă de demisie condiţionată a lui Traian Băsescu, pentru că 7,4 milioane de români l-au demis necondiţionat pe Traian Băsescu", a spus Vosganian.
Preşedinte suspendat a declarat în repetate randuri că este dispus să-şi prezinte demisia la schimb cu modificarea Constituţiei în sensul reducerii numărului de parlamentari la 300. Pe de altă parte, Traian Băsescu a spus la sfarşitul săptămanii trecute că nu intenţionează să demisioneze deoarece aceasta ar fi "cea mai mare laşitate" şi ar duce la "finalizarea cu succes a loviturii de stat" dată de USL.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.