Național

Secţii de vot în restaurantele de pe litoral

Ziarul de Vrancea
19 iul 2012 485 vizualizări
In total pentru referendumul din 29 iulie în judeţul Constanţa vor exista 566 de secţii de votare, faţă de 531 de secţii de votare organizate la alegerile locale

Secţii de votare pentru referendumul din 29 iulie vor fi amenajate, pe litoral, în 21 de hoteluri şi şapte restaurante, conform listelor date publictăţii de Autoritatea Electorală Permanentă. Astfel, în municipiul Constanţa vor fi secţii de votare amenajate în Hotelul Bavaria Blu, Hotel Flora, Hotel Mercur Minerva, Hotel Savoy, Hotel Modern, Hotel Tomis, Hotel Parc, Hotel Victoria, Hotel Doina, Hotel Riviera, Hotel Ambasador, dar şi în Cazino Mamaia Sector Nord. De asemenea, în Constanţa vor mai fi secţii de votare la Restaurantul Cleopatra, Restaurantul Aurora, Restaurantul Vatra. Totodată, autorităţile vor organiza secţii de votare în Hotel Mangalia (Sanatoriul Balnear), Hotel Vultur (Venus), Hotel Egreta (Venus), Hotel Delta - sala de conferinţe (Jupiter), Hotel Dacia (Neptun), Hotel Neptun (Neptun) şi Hotel Maramureş (Olimp). Alte secţii de votare vor mai fi în restaurantele Dunărea (Saturn), Pelican (Saturn) şi Topaz (Cap Aurora). De asemenea, în municipiul Medgidia sunt organizate trei secţii de votare în Hotel Stadion, iar la Eforie vor fi amenajate secţii de votare în Hotel Traian (Eforie Nord) şi Hotel Astoria, dar şi în Restaurantul Faleza. Alte secţii de votare vor mai fi organizate în grădiniţe, şcoli, licee şi teatre, dar şi în sediile agenţiilor fiscale, căminelor de pensionari şi spaţiilor comerciale, precum şi în pavilioanele expoziţionale "Aqua Magic" şi "SummerLand", în policlinici, baze sportive.
În total, pentru referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu în judeţul Constanţa vor exista 566 de secţii de votare, faţă de 531 de secţii de votare organizate la alegerile locale din 10 iunie. USL a solicitat înfiinţarea aproximativ 100 de secţii de votare suplimentare pe litoral.  În susţinerea solicitării, primarul Mazăre precizează că, pe lângă acţiunile din calendarul turistic "Litoral 2012", în Mangalia se va desfăşura evenimentul Liberty Parade, "unde se estimează că vor participa 60.000 de persoane", în staţiunea Vama Veche se va desfăşura Stufstock, "unde se estimează că vor participa 20.000 de persoane", iar în Mangalia va fi concertul lui Jessie J în 28 iulie, la care se estimează participarea a 10.000 de persoane. În plus, USL menţionează că la zilele oraşului Năvodari se estimează participarea a circa 10.000 de persoane, "unde vor participa şi alte persoane în afara celor cazate pe litoral".

PDL contestă legea referendumului la CCR

PDL a depus ieri trei contestaţii la Curtea Constituţională referitoare la modificările ordonanţelor privind referendumul şi atribuţiile CCR şi la Legea care prevede că programul de vot la referendum se stabileşte prin hotărâre de guvern. Prim-vicepreşedintele PDL, Sever Voinescu, a explicat că, miercuri, în Parlament au avut loc episoade stranii, fiind votată prima dată o lege care modifică OUG 41 privind referendumul şi stabileşte că programul de vot este între orele 07.00 şi 23.00 şi apoi a fost votată o lege în care se stabileşte că orarul de vot va fi precizat prin hotărâre de guvern. "Toată această ambiguitate nu face decât să adauge cavalcadei care face referndumul greu de organizat, greu de urmărit", a adăugat Voinescu.
El a spus că îi bănuieşte pe premierul Victor Ponta şi USL de rea credinţă. "Toate măsurile de organizare a referendumului decise de USL mărturisesc dorinţa acestuia de a pescui rezultatul referendumului în ape tulburi. Asta ne alarmează", a spus Voinescu. El a adăugat că nu ştie când va judeca Curtea Constituţională aceste contestaţii, dar că PDL speră să se clarifice prin decizia Curţii modul în care se va organiza referendumul.
CCR va lua în discuţie în 24 iulie contestaţiile privind OUG 41 şi legea referendumului, iar în 19 septembrie se va judeca sesizarea privind atribuţiile CC.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.