Național

Mozaic national: Deputatul Boldea, scos pe braţe din instanţă după ce a aflat că tatăl său a decedat

Ziarul de Vrancea
4 iul 2012 666 vizualizări
Deputatul Mihail Boldea, arestat pentru fraude imobiliare, a fost scos pe braţe, ieri, din sala de judecată a instanţei supreme, după ce a aflat că tatăl său a decedat. În timp ce se afla în boxa acuzaţilor, aşteptând ca instanţa supremă să dezbată legalitatea măsurii arestării preventive a deputatului, acesta a aflat că tatăl său a decedat. Mihail Boldea a avut o cădere nervoasă, a început să plângă puternic şi să strige "L-aţi omorât pe tata!".

Gheorghe Boldea, tatăl deputatului Mihail Boldea, a fost găsit mort, ieri dimineaţă, într-un apartament din Galaţi, din primele informaţii existând posibilitatea ca acesta să fi murit în urma unui infarct. Valentin Boldea, fiul cel mare al lui Gheorghe Boldea, care este şef al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, a transmis reprezentanţilor mass-media că nu vrea să comenteze această informaţie.
Săptămâna trecută, deputatul Mihail Boldea a fost deferit justiţiei de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro.

ANI sesizează CNI după ce deputaţii şi-au bătut joc de decizia instanţei în cazul Andon

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat, ieri, Consiliului Naţional de Integritate, întrucât Comisia juridică din cadrul Camerei Deputaţilor s-a substituit unei instanţe de judecată, ignorând deliberat o decizie definitivă.
Sesizarea ANI survine deciziei de marţi a Comisiei parlamentare, prin care s-a stabilit că deputaţii Sergiu Anton(PC) şi Florin Pâslaru(PSD) nu s-ar afla în incompatibilitate, în pofida existenţei unor decizii irevocabile a instanţei în acest sens. ANI arată că acest fapt contravine declaraţiei recent adoptată a Parlamentului României privind sprijinirea implementarii noii Strategii Naţionale Anticorupţie 2012-2015, ceea ce pune sub semnul întrebării, în mod grav, existenţa statului de drept şi a separaţiei puterilor în stat.
Comisia Juridică, a respins, marţi, solicitările ANI privind aplicarea cu celeritate a sancţiunilor disciplinare, respectiv revocarea din funcţie a lui Sergiu Andon şi a lui Florin Costin Pâslaru, deputaţi în Parlamentului României, acţiune fără precedent care reprezintă o gravă imixtiune în actul de justiţie. Practic, Comisia de resort din cadrul Camerei Deputaţilor s-a substituit unei instanţe de judecată, ignorând deliberat o decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Un al treilea laureat Nobel sare în apărarea ICR

Scriitoarea austriacă Elfriede Jelinek este cel de-al treilea laureat al premiului Nobel pentru literatură, după Herta Müller şi Tomas Tranströmer, care se alătură protestelor faţă de "politizarea Institutului Cultural Român" (ICR), trecut în subordinea Senatului, de Guvern, în iunie.
Tot ieri, prestigiosul cotidian suedez Svenska Dagbladet a titrat: "Valul naţionalist ameninţă Institutul Cultural Român". Articolul detaliază modificările statutului ICR formulate în OUG 27, comparând situaţia cu evoluţii similare din Ungaria şi Serbia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.