Național

Au trecut 17 zile, premierul nu a demisionat

Ziarul de Vrancea
4 iul 2012 726 vizualizări
Ponta, masterand la Universitatea din Catania? Italienii spun că nu

Preşedintele Universităţii din Catania, Antonino Recca, a răspuns unei solicitări trimise de ziarul Adevărul în care arată că premierul "Victor Ponta nu a fost niciodată masterand la universitatea noastră". Iniţial, HotNews.ro a scris pe 20 iunie că CV-ul oficial al premierului Victor Ponta, publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor şi pe site-ul propriu, a suferit o modificare. În noul CV nu mai apărea Masterul în Drept Penal Internaţional de la Universitatea din Catania, Italia, pe care Victor Ponta, potrivit vechiului document, l-ar fi obţinut în perioada martie-iunie 2000. După dispariţia din CV a studiilor masterale la Universitatea din Catania, premierul Victor Ponta a declarat: «CV-ul meu, ca prim-ministru, trebuie să cuprindă doar ceea ce ţine de studiile pe care le am şi ceea ce îmi cere legea pentru a fi prim-ministru. Nu mai e cazul să mă mandresc foarte mult cu multe alte lucruri pe care le-am făcut. Dar vreau să fac o precizare: sunt foarte mandru de munca mea pentru teza de doctorat şi de faptul că am fost cel mai tanăr reprezentant al României în cadrul comisiei pregătitoare de la New York, comisie care a pregătit regulile de procedură şi definiţia infracţiunilor în cadrul Curţii Penale Internaţionale»".
Victor Ponta a revenit ieri cu noi precizări. El a prezentat pe blog diploma de absolvire a cursurilor de trei luni în drept penal internaţional absolvite la Universitatea din Catania, menţionând că a scos din CV referirile la aceste cursuri pentru a păstra "lucrurile referitoare la activitatea politică". Totuşi, în CV-ul său oficial nu se vorbea de simple "cursuri" ci de "master".

Premierul roman îi întoarce spatele omologului moldovean

n preocupat cu suspendarea preşedintelui, Victor Ponta l-a lăsat pe Vlad Filat să aştepte o oră începutul unei videoconferinţe

Premierul moldovean Vlad Filat, care a avut programată o videoconferinţă cu omologul său român Victor Ponta pentru ieri la ora 13.00, a fost nevoit să îşi aştepte interlocutorul timp de o oră, relatează ProTV Chişinău. Filat a ajuns la sediul Ministerului de Externe cu câteva minute înainte de ora la care a fost programată videoconferinţa. Dar, după ce a aşteptat câteva minute, el a părăsit sala, revenind abia după o oră, în timp ce permierul român pleca de la sediul Parlamentului, la Bucureşti. Discuţia a durat numai zece minute, la finalul cărora Ponta a anunţat că, în zece zile, va efectua o vizită la Chişinău, în cadrul căreia cei doi premieri vor semna o serie de acorduri. Întrebat dacă imaginea lui Ponta a fost afectată de acuzaţiile de plagiat, Filat a sugerat că această problemă nu îl interesează.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.