Național

Romancele se joacă mai mult pe Facebook

Ziarul de Vrancea
14 iun 2012 580 vizualizări
Circa 47% din persoanele cu vârsta între 18 şi 35 ani, din zona urbană, prezente pe Facebook, accesează jocuri, femeile fiind fane Farmville/ Cityville, precum şi ale celor de genul bubble/cubes, în timp ce bărbaţii preferă jocurile sportive şi pokerul, potrivit unei cercetări Love Plus.

Cercetarea a fost realizată în octombrie 2011 pe o bază de 400 de respondenţi care folosesc Facebook, inclusiv pentru jocuri, mai mult de o dată pe săptămână. Astfel, s-a constatat că majoritatea reprezentanţilor categoriei de vârstă 18-35 ani, din zona urbană, sunt prezenţi pe Facebook (86,5%), iar dintre aceştia 46,9% accesează jocurile. Jocurile preferate de aceştia sunt Farmville, Cityville, Mafia Wars, FIFA Manager şi The Sims Social. Cele mai populare jocuri, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, sunt cele de tip Farmville (91,2%), urmate de poker (36,9%) şi jocuri sportive (37,9%). Dacă sunt analizate preferinţele la nivelul categoriilor de jocuri, femeile sunt fanele celor de tipul Farmville/ Cityville, precum şi a celor simple, de genul bubble/cubes. De cealaltă parte, bărbaţii preferă jocurile sportive şi pokerul, se spune în comunicat. Timpul dedicat sesiunilor de joc pe Facebook oferă noi elemente de diferenţiere între cele două sexe. Astfel, majoritatea femeilor (45,6%) dedică 15-30 minute unei sesiuni de joc pe Facebook, în timp ce 31,5% dintre bărbaţi petrec 5-15 minute pe sesiune. Totodată, cei între 18-30 ani petrec mult mai mult timp jucându-se pe Facebook decât cei de 31-35 de ani. Momentul accesării acestor jocuri a fost un alt indicator al studiului. Astfel, femeile se joacă atât în timpul săptămânii, cât şi în weekend. În schimb, bărbaţii preferă să se joace mai degrabă în timpul săptămânii, după serviciu (27,6%) sau în weekend (30,5%). Dacă bărbaţii sunt atraşi de competiţia cu prietenii sau cu alţi jucători (61,1%), încercând mereu să obţină cel mai bun scor, femeile caută interacţiunea cu prietenii şi dorinţa de a nu rămâne în urmă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.