Național

Mozaic national: Baconschi: Conducerea MAE este populată cu ţuţeri politici

Ziarul de Vrancea
25 mai 2012 788 vizualizări
Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi apreciază,vineri, într-o postare pe blog, că noua conducere a MAE este populată cu "ţuţeri politici transferaţi direct de pe platourile Antenei 3", el referindu-se, în context, la secretarul de stat Dan Petre.

"Cum să evaluezi noua conducere MAE, populată cu ţuţeri politici transferaţi direct de pe platourile Antenei 3? Domnul secretar de stat Dan Petre, bunăoară, care lipseşte de pe toate motoarele de căutare bibliografică, susţinea mai demult, pe site-ul Universităţii Bucureşti, că are titlul de doctor: aş fi curios să ştiu cine i l-a conferit. Domnia sa pretinde totodată că este «diplomat» al EHESS (mi-ar plăcea să văd trofeul scanat) şi că a publicat numeroase studii şi articole (abia aştept să consult lista acestora)", precizează Baconschi pe blogul său. "De ce nu va fi rămas simpatica dna Natalia Intotero învăţătoare la Brad, unde ar fi făcut faţă cu brio, în loc să (re)devină secretar de stat?", adaugă Baconschi. Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi apreciază că România va fi catalogată drept o ţară de impostori după seria de numiri fără acoperire sau "foarte acoperite" pe care Guvernul Ponta le execută "foc-cu-foc". "E drept, când pui la Educaţie Naţională doi miniştri rataţi, lăsând apoi Bacalaureatul 2012 pe mâna unui interimar semi-agramat, doare atât de rău încât enervezi pe toată lumea şi trebuie să faci pasul înapoi?", mai scrie Baconschi. El arată, totodată, că ministrul Agriculturii este dator vândut lui Dan Voiculescu, fiind pus acolo împotriva intereselor propriei instituţii, aflate în litigiu cu "Felix", în timp ce "tipul de la ICS", cu mutarea în plic, a fost retras "imediat ce şi-a făcut treaba". "Cum să comentezi ascensiunea dlui Cernea, care – fără să fi obținut o biată licență – îl va «consilia» pe dl Ponta contra unui salariu din fonduri publice? «Avocați» cunoscuți ca apărători ai diferiților interlopi (deja condamnați, precum senatorul Voicu) pătrund pe uşa din faţă în MAI", mai scrie Baconshi pe blogul său.

Ce primării trebuie să returneze banii primiţi de la Guvernul Ungureanu

Guvernul îşi menţine decizia de a retrage banii primiţi de către primăriile PDL de la Executivul Ungureanu, deoarece jumătate dintre acestea nu înregistrează arierate şi nici nu necesită fonduri de cofinanţare a proiectelor europene, potrivit premierului Victor Ponta. El a arătat că judecătorii Curţii Constituţionale nu permit recuperarea banilor doar în cazul acelor primării cu datorii la cheltuieli curente şi de capital sau care trebuie să finanţeze proiecte UE. "Văd că Avocatul Poporului a făcut sesizarea şi nu ştiu dacă este o confuzie între popor şi primarii PDL. Ar trebui să îşi asume această greşeală", a spus Ponta.
Curtea Constituţională a decis, joi, la sesizarea Avocatului poporului, că este neconstituţional textul din OUG privind sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, această ordonanţă fiind prima adoptată de către Guvernul Ponta. Prin această ordonanţă, noul Executiv a decis că primarii sunt obligaţi să returneze Guvernului, în maximum trei zile, fondurile necheltuite din alocaţiile primite la începutul lunii aprilie de la fostul Cabinet Ungureanu pentru cheltuieli curente şi cofinanţarea unor proiecte europene.

Băsescu a sesizat CCR în cazul modificării Legii educaţiei

Preşedintele Traian Băsescu a sesizat, vineri, Curtea Constituţională cu privire la o modificare a Legii educaţiei naţionale care instituie un nou regim de utilizare a patrimoniului universităţilor particulare. Legea aflată la promulgare şi contestată de şeful statului la CC este iniţiată de deputatul Cătălin Croitoru şi senatorul Petru Filip, foşti parlamentari democrat-liberali care au trecut la PSD. "Astfel, prevederea conţinută de legea transmisă spre promulgare, potrivit căreia patrimoniul instituţiilor de învăţământ superior particulare şi confesionale particulare este proprietatea privată a fondatorilor şi nu a persoanei juridice, constituie o îngrădire a dreptului de proprietate asupra propriului patrimoniu al acestor instituţii de învăţământ superior, ca persoane juridice. În acelaşi timp, prevederile potrivit cărora dispoziţia asupra patrimoniului instituţiei de învăţământ superior este condiţionată de acordul fondatorilor, limitează dreptul de dispoziţie, ca parte componentă a dreptului de proprietate al persoanei juridice", susţine preşedintele Traian Băsescu, care menţionează că în Constituţie se menţionează că "proprietatea privată este garantată în mod egal de lege, indiferent de titular". În plus, şeful statului menţionează că modificarea legislativă încalcă în fapt principiul constituţional al autonomiei universitare.
Senatul a adoptat, în aprilie, o iniţiativă legislativă care prevede că, în caz de dizolvare, lichidare sau desfiinţare, patrimoniul instituţiilor de învăţământ superior particulare şi confesionale particulare revine fondatorilor.

Gregorian Bivolaru nu se mai află în Suedia

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, judecat pentru perversiune sexuală, act sexual cu un minor şi trafic de minori, nu se mai află în Suedia, au declarat vineri reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţie Române (IGPR). "Există informaţii că Gregorian Bivolaru se află pe teritoriul altei ţări. Situaţia operativă nu permite dezvăluirea locaţiei unde se află acesta", a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Raluca Seucan. Gregorian Bivolaru a fost arestat în aprilie 2005 în Suedia, însă în luna noiembrie a aceluiaşi an autorităţilor române li s-a respins cererea de extrădare a acestuia. Bivolaru este dat în urmărire de peste şapte ani, fiind acuzat şi ulterior trimis în judecată pentru perversiune sexuală, act sexual cu un minor şi trafic de minori.
Judecarea dosarului liderului Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA) a fost amânată, joi, pentru 7 iunie de către instanţa supremă, după ce partea vătămată a cerut un termen pentru angajarea unui avocat şi pregătirea apărării. Instanţa supremă a decis, în 12 aprilie, să rejudece dosarul în care Bivolaru a fost achitat pentru perversiune sexuală, act sexual cu un minor şi trafic de minori, admiţând astfel recursul procurorilor şi desfiinţând deciziile anterioare ale instanţelor.

OTV îşi păstrează licenţa pană la Ziua Păcălelilor

OTV poate să funcţioneze până la 1 aprilie 2013, dacă până atunci instanţa supremă nu se pronunţă în cazul recursurilor făcute de CNA, după ce Curtea de Apel Bucureşti a suspendat două Decizii ale Consiliului care prevedeau înjumătăţirea licenţei televiziunii, până la 29 mai 2012. Curtea de Apel Bucureşti a anulat, pe 23 mai, decizia CNA prin care Consiliul a redus pentru a treia oară licenţa televiziunii, până la data de 29 mai 2012.
Totuşi, dacă până la 1 aprilie 2013, instanţa supremă va da câştig de cauză CNA, în procesele dintre instituţie şi OTV, membrii Consiliului vor lua în discuţie o eventuală prelungire a licenţei televiziunii înainte de data de 1 aprilie 2013.
CNA a înjumătăţit în mai multe rânduri licenţa OTV, pentru că televiziunea a difuzat publicitate electorală la Partidul Poporului Dan Diaconescu în afara perioadei de campanie, astfel că postul mai putea emite doar până la data de 29 mai 2012. Şirul de sancţiuni de înjumătăţire a licenţei audiovizuale a OTV aplicate recent de CNA este fără precedent în istoria Consiliului.

Bilanţul inundaţiilor: 90 de localităţi afectate

Aproape 90 de localităţi din 16 judeţe au fost afectate de fenomene meteorologice, de joi după-amiază până vineri dimineaţa, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).
Potrivit acestuia, localităţile afectate sunt în judeţele Bacău, Brăila, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Galaţi, Hunedoara, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Tulcea,Vaslui şi Vrancea. Pompierii militari au salvat 37 de persoane (24 din judeţul Bacău şi 13 din judeţul Caraş-Severin), iar alte 21 au fost evacuate la rude, prieteni sau în şcoli ori cămine culturale (15 din judeţul Vaslui, patru din judeţul Bacău şi două din judeţul Tulcea). În total au fost inundate 209 locuinţe, alte 24 fiind izolate, iar 18 anexe gospodăreşti sunt distruse sau în pericol de prăbuşire. De asemenea, au fost afectaţi peste 62 km de drumuri naţionale, judeţene şi comunale şi tronsoane de căi ferate, patru poduri şi 37 de podeţe. Au fost inundate 390 hectare de teren arabil, 24 hectare păşuni, iar 255 fântâni au fost colmatate.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
db, acum 4364 zile, 18 ore, 46 minute, 27 secunde
Totusi mergem in directia buna pentru ca de cand a plecat Baconski de la MAE avem un tuter mai utin acolo.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.