Național

Mozaic national:Dat afară din armată, militarul "revoluţionar" se visează primar

Ziarul de Vrancea
22 apr 2012 887 vizualizări
Locotenentul în rezervă Alexandru Gheorghe, care a protestat în Piaţa Universităţii din Bucureşti în uniforma militară, va candida ca independent la funcţia de primar al municipiului Sibiu, pe lista Partidului Naţional Democrat Creştin, urmînd să îşi depună candidatura în cursul săptămînii viitoare




. Alexandru Gheorghe a declarat, sîmbătă, că "va face tandem" cu Cornel Lupu, profesor la o facultate din Sibiu, care va candida pe lista PNDC la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu. "Am fost cooptat la rugămintea unor profesori universitari, ofiţeri şi avocaţi să facem o echipă pentru Primăria Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu pe listele unui partid care nu a mai fost la putere, Partidul Naţional Democrat Creştin (PNCD). Eu am acceptat să candidez la funcţia de primar al Sibiului pe lista PNDC, ca independent, în sensul în care nu ne-a impus nimeni un program, iar programul îl facem noi. La CJ Sibiu va candida profesorul Cornel Lupu de la o facultate din Sibiu. Candidatura o să mi-o depun săptămîna viitoare", a spus Alexandru Gheorghe. Locotenentul în rezervă a mai spus că a ales să candideze la Sibiu deoarece este originar din acest oraş, iar aici locuiesc şi membri ai familiei sale.
Alexandru Gheorghe şi-a facut apariţia, în ianuarie, îmbrăcat în uniformă militară, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, cu declaraţii de susţinere la adresa protestatarilor, afirmînd că "s-a săturat de batjocura din această ţară". În urma gestului său, el a fost trecut în rezervă.


De ce nu mănîncă romanii miere

Românii nu consumă foarte multă miere din cauza mentalităţii, a declarat sîmbătă ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, la Tîrgul Naional al Mierii. "Astăzi copiii preferă să mănânce la fast food, sau produse care conţin mult zahăr şi cred că ar fi mult mai bine ca copiii noştri să consume în loc de zahăr produse din miere sau apicole. O să am o discuţie cu ministrul Sănătaţii pentru programul privind mierea în şcoli. Legea există de ceva timp, normele de aplicare nu au fost emise şi o să vedem din ce motive", a spus Fuia. El a afirmat că atunci cînd nu va mai fi ministru se va apuca, probabil, de apicultură. Ministrul a adăugat că în luna mai va vizita România o delegaţie de oameni de afaceri din China şi unul dintre domeniile de interes pentru ei îl reprezintă apicultura, respectiv importul de miere din România. "Este un domeniu de mare viitor în România. Astăzi în toate dezbaterile publice vedem că ne pleacă medicii pentru că nu au condiţii de lucru, ne pleacă IT-ştii pentru că au condiţii de lucru mai bune afară, inginerii pleacă la multinaţionale şi toţi spun că nu au opţiuni. Eu cred că apicultorii au o opţiune în România. Pentru a deveni apicultor nu-ţi trebuie un centru NASA", a afirmat ministrul.

Mamă la 11 ani

O fetiţa de 11 ani din localitatea constănţeană Săcele, care a rămas însărcinată după ce a fost violată de un tînăr de 21 de ani, a născut sîmbătă dimineaţă prin cezariană. Fetiţa a născut la o clinică privată din municipiul Constanţa. Copilul, un băieţel în greutate de 3,08 kilograme, va fi botezat Bogdan. Medicii spun că atît starea mamei cît şi a copilului este în prezent bună, dar urmează să-i mai ţină sub observaţie pentru a evita apariţia complicaţiilor. Fata a rămas însărcinată după ce a întreţinut relaţii sexuale cu un prieten al fratelui său, mai mare cu zece ani decît ea, care obişnuia să îi viziteze şi care a fost, ulterior, trimis în judecată de către procurorii constănţeni sub acuzaţia de viol. Potrivit procurorilor, în perioada martie - octombrie 2011, Mihai Vasilescu a întreţinut mai multe acte sexuale cu fetiţa, profitînd de imposibilitatea ei de a-şi exprima voinţa. "Prin expertiza medico-legală psihiatrică efectuată asupra fetiţei, s-a stabilit că nu a realizat semnificaţia şi consecinţele reale ale unor raporturi sexuale, ceea ce echivalează cu lipsa consimţămîntului valabil exprimat. În urma acestor acte sexuale repetate, minora a rămas însărcinată", se menţiona în rechizitoriul întocmit de procurorii constănţeni. Mama fetiţei a aflat abia la începutul lunii ianuarie că fiica ei de 11 ani este însărcinată şi a depus apoi plîngere la Poliţie.

Descoperire arheologică excepţională

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) a anunţat ieri descoperirea unui depozit de piese de bronz şi fier, pe traseul autostrăzii Orăştie - Sibiu, vestigiile datînd din perioada epocii fierului. "În cadrul sitului, identificat şi sub denumirea Tărtăria 1, a fost descoperit un depozit de piese de bronz şi fier datînd din perioada epocii fierului (sec. IX–VIII î. Hr.). Este vorba despre peste 200 de obiecte de bronz şi fier (podoabe, arme şi piese de harnaşament), depuse într-un vas ceramic", se arată într-un comunicat al instituţiei. MTI menţionează că este pentru prima dată cînd un depozit de acest tip şi datat în epoca fierului a fost găsit în contextul unei cercetări arheologice, nefiind o descoperire întîmplatoare. Descoperirea este una excepţională şi cu o semnificaţie ştiinţifică deosebită, notează instituţia.
Cercetările arheologice pe traseul viitoarei autostrăzi, de pe coridorul IV pan-european, sînt coordonate de către Muzeul Naţional de Istorie a României. Vestigiile au fost aduse la Bucureşti, pentru conservare şi restaurare.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.