Național

Vinerea neagră pentru PDL

Ziarul de Vrancea
20 apr 2012 369 vizualizări
PDL a pierdut vineri patru parlamentari, la doar o zi după ce Mihaela Popa, vicepreşedinte al partidului, a părăsit şi ea "corabia"

Primul care şi-a anunţat demisia din PDL a fost deputatul de Timiş Marius Dugulescu. El a anunţat vineri dimineaţă că va trece la liberali pentru că a ajuns la concluzia că "dreapta în România poate fi clădită doar în PNL, cu oameni care nu promoveaza afaceri în folosul lor". Dugulescu a mai spus că are încredere în Crin Antonescu, în echipa PNL din Timiş şi în Sorin Frunzaverde. Miercuri seară, la un hotel din Timişoara aparţinîndu-i deputatului de Timiş Gheorghe Ciobanu, care în 4 aprilie a demisionat din PDL şi s-a înscris în PSD, a avut loc o întîlnire la care au participat lideri ai PDL Timiş. Surse din patid declarau că la această întîlnire Dugulescu şi-a anunţat colaboratorii din colegiul său electoral că ar urma să demisioneze din PDL şi să se înscrie în PNL.
Tot vineri, senatorul de Hunedoara Dorin Păran ar fi demisionat din PDL, susţin surse politice. Potrivit acestora, el se va înscrie în PNL şi va fi urmat de deputatul de Hunedoara Iosif Blaga, care ar urma să demisioneze şi el în scurt timp din partid. Pînă la închiderea ediţiei doar Dorin Păran a confirmat că plecat din PDL. Iosif Blaga a fost ales deputat din partea PDL în 2008, anterior el fiiind primar al municipiului Orăştie.
În ultima perioadă, mai mulţi parlamentari şi-au anunţat plecarea din PDL, după ce Sorin Frunzăverde a demisionat din formaţiunea democrat-liberală şi a devenit vicepreşedinte al PNL. Astfel, au demisionat din PDL deputatul de Timiş Gheorghe Ciobanu, care a trecut la PSD, senatorul de Caraş-Severin Iosif Secăşan şi deputaţii de Caraş-Severin Gheorghe Hogea şi Valentin Rusu, care au trecut la PNL. Joi, a demisionat din PDL, trecînd la PNL, senatorul de Iaşi Mihaela Popa.

De ce nu poate fi numit un traseist, traseist

Şi senatorul Nicolae Dobra a declarat, vineri, că a decis să plece din PDL deoarece intenţionează să candideze la Primăria Sebeş, iar democrat-liberalii nu l-au susţinut pentru această candidatură. "Nu am vrut nici să faultez actuala guvernare pentru că o consider o guvernare bună şi am ales variata să merg la UNPR" a spus Dobra. El a afirmat că s-a înscris deja în UNPR, dar nu şi-a dat demisia din PDL deoarece, conform legii partidelor politice, înscrierea la un alt partid presupune automat demisia din cel în care fusese pînă atunci membru.
El a spus că anunţul privind plecarea sa din PDL îl va face oficial, luni, în Senat.
Nicolae Dobra a adăugat că doreşte să aibă o discuţie cu colegii săi din grupul parlamentar, în care să le explice demisia sa, şi a precizat că va susţine în continuare actuala guvernare. Secretarul general al PDL Alba, Alexandru Pereş, a declarat, vineri, că Dobra nu poate fi numit un trădător sau un traseist deoarece "rămîne să susţină actuala putere".

P


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.