Național

La Senat, Opoziţia devine Putere

Ziarul de Vrancea
19 apr 2012 614 vizualizări
Trecerea senatorului Mihaela Popa de la PDL la PNL a schimbat raportul de forţe în Camera superioară

Senatorul Mihaela Popa a anunţat ieri că trece de la PDL la PNL. Ea a făcut anunţul într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi alături de vicepreşedinţii PNL Sorin Frunzăverde şi Relu Fenechiu. Senatorul a declarat că motivul plecării sale din PDL este legat de "lipsa exerciţiului democratic în partid", ea apreciind că în PDL "totul a fost într-o veşnică poziţie de drepţi". "Nu îmi place să văd oameni arestaţi, care apoi se dovedeşte că nu au nici o vină", a mai spus Mihaela Popa. La rîndul său, vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a spus, în aceeaşi conferinţă de presă, că a avut o discuţie cu Crin Antonescu, în prezenţa Mihaelei Popa, şi că aceasta va fi susţinută de liberali pentru Parlamentul European.
După transferul Mihaelei Popa la liberali opoziţia a preluat majoritatea la Senat, USL avînd în acest moment 67 de senatori, iar puterea 65. Totuşi, cvorumul necesar pentru desfăşurarea şedinţelor şi pentru adoptarea legilor organice este de 68 de senatori. De asemenea, există doi senatori neafiliaţi nici unui grup parlamentar: Mircea Geoană, exclus în toamnă din PSD, şi Cezar Măgureanu, care şi-a anunţat săptămîna trecută demisia din UNPR şi a precizat că va activa ca independent.
Pe de altă parte, liderul senatorilor PNL a declarat ieri că există discuţii şi cu alţi senatori de la putere pentru a trece la opoziţie.

PDL rămîne cu "fibra autentică"

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, s-a arătat dezamăgit de plecarea Mihaelei Popa, pe care o consideră o "răsfăţată" a partidului. "Doamna Mihaela Popa a fost o răsfăţată a partidului, i s-au oferit de toate. A fost europarlamentar, preşedinte de organizaţie, senator, vicepreşedinte al partidului. Nu avea motive să plece din partid. Poate că unii care nu au fost băgaţi în seamă şi nu au primit ce a primit dînsa ar putea avea scuza că sînt decepţionaţi, dar dînsa a fost băgată în seamă. I s-au dat de toate", a declarat Ioan Oltean. Secretarul general al PDL a spus că ştie motivele pentru care Mihaela Popa a ales să plece din PDL, dar nu vrea să le aducă în discuţie. "O avertizez şi pe dînsa, şi pe alţii care pleacă în legătură cu faptul că acolo unde merg vor fi întotdeauna nişte străini", a adăugat Ioan Oltean. De asemenea, preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, referindu-se la trecerea senatorului la PNL, că "este bine că partidul se curăţă de oportunişti" şi că PDL va intra în alegeri cu "fibra lui autentică" şi le va cîştiga.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.