Național

Cardiolog reputat, reţinut pentru sex cu băieţi minori aflaţi sub tratament

Ziarul de Vrancea
9 apr 2012 891 vizualizări
Alături de medic, au mai fost reţinute alte şase persoane acuzate de proxenetism n printre acestea şi Dumitru Traian Cojocaru, Miss Travesty România 2010

Medicul cardiolog braşovean Horaţiu Rus şi alte şase persoane au fost reţinuţi ieri pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT, pentru infracţiuni de sex cu minori şi proxenetism. Ei urmau să fie prezentaţi aseară Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Potrivit procurorului Cătălin Borcoman, între cei şapte reţinuţi este şi medicul cardiolog braşovean Horaţiu Rus, care este cercetat pentru că ar fi profitat de funcţia sa pentru a întreţine relaţii sexuale cu doi băieţi minori aflaţi sub tratament. Astfel, cei doi minori care proveneau din familii sărace au fost constrînşi să întreţină relaţii sexuale cu el contra tratamentului gratuit. "Copiii, care proveneau din familii cu situaţii sociale proaste, în special copii ai străzii, ajungeau la el prin spital, cu diferite urgenţe, iar medicul îi chema apoi la cabinetul lui pentru consultaţii. În schimbul tratamentului, îi constrîngea să întreţină relaţii sexuale cu el", a declarat Borcoman.
Rus este un renumit cardiolog şi lucrează la Spitalul Judeţean Braşov, dar şi la un cabinet privat. Procurorii DIICOT au făcut percheziţii ieri atît la domiciliul doctorului, cît şi la cabinetul său privat de pe strada Traian din Braşov. Potrivit anchetatorilor, Rus era un cunoscut client al reţelei de proxeneţi condusă de patronul unui club din Braşov, Dodo Ferenc, 41 de ani. În incinta clubului clienţii întreţineau raporturi sexuale contra cost cu persoane minore de sex masculin.
În dosar mai sînt cercetate alte trei persoane, membri ai grupării, care au recrutat şi cazat 14 tineri de sex masculin, majori şi minori, pe care, prin ameninţare sau alte forme de constrîngere, i-au obligat la practicarea prostituţiei, obţinînd în acest mod sume substanţiale de bani. Printre presoanele reţinute se numără şi Dumitru Traian Cojocaru, Miss Travesty România 2010.

Singulul medic bărbat de la Cardiologie

Conducerea Spitalului Judeţean spune că, din punct de vedere profesional, nu are ce îi reproşa medicului Horaţiu Rus. "În legătură cu aspectele relatate, precizăm că la nivelul spitalului nu s-au înregistrat reclamaţii cu privire la conduita sau activitatea profesională a acestuia. În ceea ce priveşte ancheta DIICOT, aceasta vizează aspecte din viaţa privată a doctorului, faţă de care nu ne putem pronunţa, prezumţia de nevinovăţie fiinţînd pînă la o sentinţa definitivă a instanţei", se arată într-un comunicat al Spitalului Judeţean. Directorul medical al spitalului, Adrian Albotă, a spus că Horaţiu Rus lucrează la Spitalul Judeţean de peste zece ani, în prezent fiind singulul medic bărbat de la Cardiologie. "Este un medic foarte bine pregătit şi nu au existat niciodată reclamaţii la adresa sa. Dar ce face fiecare după ce iese pe uşa spitalului, asta nu ştie nimeni", a spus Albotă.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.