Național

COLOANA de stiri nationale: Udrea i-a dat papucii lui Preda

Ziarul de Vrancea
2 apr 2012 528 vizualizări
Europarlamentarul a fost exclus ieri din partid n decizia vine după ce Preda a criticat strategia electorală a PDL Bucureşti, organizaţie condusă de Elena Udrea


Europarlamentarul Cristian Preda a fost exclus ieri din PDL. Potrivit unor surse din conducerea partidului, decizia Biroul Permanent a fost luată cu 30 de voturi "pentru" şi două voturi "împotrivă". Hotărîrea finală urmează să fie luată de Consiliul Naţional de Coordonare al PDL.
Cristian Preda a catalogat "sentinţa" drept "un abuz pus la cale de Elena Udrea" şi "o capcană" în care a căzut conducerea partidului. "Este un abuz pus la cale de Elena Udrea, o formă fără fond a politicii româneşti", a declarat Preda. "E regretabil că BPN al PDL a picat în capcana întinsă de cineva care acum fix trei zile spunea că toată lumea mă vrea candidat. Îmi voi face dreptate!", a precizat europarlamentarul.

"Băga-mi-aş în intelectuali"

Preşedintele PDL Emil Boc a declarat ieri că decizia de excludere din partid al lui Cristian Preda este "foarte fermă şi categorică". El a precizat că sancţiunea a fost luată la propunerea lui Ştefan Pirpiriu şi că au existat 30 de voturi "pentru", două "împotrivă" şi o abţinere, votul fiind secret. "E o decizie foarte fermă şi categorică. În competiţie electorală nu poţi să ai demnitari care să susţină adversarii politici", a spus Boc.
Pe de altă parte, vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu a afirmat că el a votat împotriva deciziei de excludere pentru că de multe ori a auzit spunîndu-se în partid "Băga-mi-aş în intelectuali". De asemenea, Teodor Baconschi şi Monica Macovei au criticat şi ei decizia conducerii.
Deputatul PDL Silviu Prigoană a anunţat ieri dimineaţă că a cerut în scris BPN excluderea lui Cristian Preda, pe motiv că acesta nu se mai regăseşte în PDL, date fiind afirmaţiile denigratoare la adresa lui Emil Boc şi a candidatului la Primăria Capitalei. El a adăugat că după ce partidul a hotărît prin vot candidatul la Primăria Capitalei, Preda a continuat să-l critice şi a aflat cu stupoare că acesta susţine un candidat independent la Primărie în defavoarea candidatului PDL. De asemenea, preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat, înainte de BPN, că atitudinea din ultimii doi ani de zile a lui Cristian Preda trebuie sancţionată. Ea preciza, însă, că nu va propune excluderea acestuia din partid, dar că, dacă se va propune acest lucru, va vota "pentru".
Cristian Preda a anunţat duminică pe blog că la Primaria Capitalei va alege un independent, pe Nicuşor Dan, iar în rest, la locale îi va susţine pe toţi candidaţii PDL.

Demisie la vîrful PDL

Senatorul Mihaela Popa a anunţat ieri că şi-a depus demisia din funcţia de vicepreşedinte al PDL, ea precizînd că în continuare va activa ca membru simplu de partid. "E un act unilateral. Voi rămîne simplu membru de partid", a declarat Mihaela Popa. Ea a spus că a fost dezamăgită de afirmaţiile liderului PDL Emil Boc în cazul demisiei din partid a prim-vicepreşedintelui PDL Sorin Frunzăverde. "Dacă eu, ca profesor, spun după un timp că îmi pare rău că un tînăr a luat examenul, atunci înseamnă că am fraudat examenul. La fel şi în PDL, înseamnă că nu am avut alegeri libere. Nu vreau să fiu acceptată într-un for de conducere, ci vreau să fiu aleasă. Nu poţi construi o democraţie fără un exerciţiu democratic în partidul de guvernămînt", a declarat Mihaela Popa. Ea a mai spus că îl va susţine în continuare pe premierul Mihai Răzvan Ungureanu, adăugînd că speră ca acesta să facă ceea ce nu a făcut Emil Boc.


Cum a ajuns MRU între Ponta şi Antonescu

Mihai Răzvan Ungureanu are o cotă de încredere comparabilă cu liderii Opoziţiei. Potrivit unui barometru realizat de IMAS, la cererea Adevărul,  premierul l-a devansat deja pe Crin Antonescu, în timp ce Victor Ponta a rămas cu mai puţin de un procent în faţa sa. Astfel, liderul PSD, Victor Ponta, este pe primul loc, cotat cu 26 de procente. Poziţia secundă este ocupată de premierul Mihai Răzvan Ungureanu, cu 25%. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, se află cu puţin în urma premierului, la 24,6%.
Cu toate că Ungureanu încă se bucură de un cec în alb din partea românilor, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre cabinetul pe care îl conduce. De la instalarea sa în luna februarie, noul Executiv a pierdut aproape 1% din încrederea românilor, pînă la 12 procente şi jumătate în luna martie. În topul privind încrederea în personalităţile publice, conduce detaşat Raed Arafat. Fondatorul SMURD are o cotă de încredere de 71%. El îl devansează cu peste 60 de procente pe preşedintele Traian Băsescu, care are sub 11% din preferinţele românilor.

Boldea se consideră "răstignit" de presă

Deputatul Mihail Boldea a susţinut ieri în faţa judecătorilor instanţei supreme, că este nevinovat, că viaţa sa socială, politică şi intimă i-a fost terfelită, el declarîndu-se victima unei "telejustiţii". Avocatul său a cerut ca şedinţa să nu fie publică, afirmînd că există o presiune mediatică şi "un anumit mod de a prezenta activitatea infracţională şi viaţa inculpatului". "Se poate ajunge la lezarea vieţii intime şi a demnităţii clientului meu", a precizat avocatul. Procurorul DIICOT de şedinţă a susţinut că nu poate fi admisă o asemenea solicitare pe motiv că este vorba de fapte contra patrimoniului şi că astfel de fapte nu aduc atingere valorilor expuse de avocat, context în care instanţa supremă a respins ca neîntemeiată această cerere. În continuare, Mihail Boldea a spus că este nevinovat şi că este prima declaraţie pe care o face în acest dosar. "Am fost terfelit, viaţa mea socială, intimă, familială şi politică au fost terfelite. Sînt victima unei telejustiţii şi a presiunilor mediului politic şi a mass-media care au dorit răstignirea mea", a declarat Boldea.

Cum "sprijină" PNL Suceava sistemul democratic

PNL Suceava va organiza în municipiul o tombolă cu premii constînd într-un autoturism Dacia Logan, aparate electrocasnice şi electronice, la care pot participa persoanele care îşi vor exprima votul în ziua alegerilor locale. Preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, candidat al USL pentru funcţia de primar al Sucevei, a declarat ieri că această tombolă este o acţiune de motivare a populaţiei să participe la vot.
El a spus că în democraţie oamenii trebuie să aibă un interes pentru a fi convinşi să meargă la vot, iar acum lumea spune că este sătulă de politicieni din cauza actualei guvernări, care i-a dezamăgit. "Unii nu mai vin la vot şi spun că sînt sătui de politicieni. Încercăm să-i convingem că pot cîştiga o Dacia Logan dacă participă la vot. Vor mai fi şi alte premii, aparate electrocasnice, cum ar fi aspiratoare sau electronice, laptop-uri, tablete, telefoane mobile", a precizat Băişanu. El a spus că de regulament se vor ocupa juriştii PNL Suceava, adăugînd că membrii PNL nu pot participa la tombolă.

PDL mai pierde un senator. A fost muşcat de un cîine

Liderul PDL Vîlcea, senatorul Dorel Jurcan, care a ajuns la spital după ce a fost muşcat de un cîine în gospodăria unui localnic, a fost ieri externat. "Am fost externat şi am fost transportat cu o ambulanţă la o clinică unde am efectuat un RMN, iar astăzi (n.r. - ieri) o să aflu ce s-a întîmplat. Este afectată o vertebră, nu ştiu dacă este o fisură sau o fractură, oricum nu pot să merg în picioare, nu pot să mă deplasez, singura poziţie în care durerile sînt suportabile este cea la orizontală. Dacă este fisură în cinci-şapte zile trec durerile, dar trebuie repaos total şi să port un corset, iar dacă este fractură trebuie repaos de 15-20 de zile. Operaţia la rănile provocate de cîine evolueză favorabil, este o evoluţie post operatorie favorabilă, în şapte zile se va vindeca", a declarat senatorul Dorel Jurcan.
Senatorul Dorel Jurcan se afla, sîmbătă, în cartierul Zlătărei din Drăgăşani, unde căuta localnici care doreau să intre în politică şi să candideze pentru funcţia de consilieri locali, iar la un moment dat a fost muşcat de un cîine.
"L-am lovit cu pumnul, dar am căzut pe spate şi m-am lovit destul de rău. Simţeam că nu mai am aer, l-am lovit cu picioarele aşa cum eram căzut şi în acelaşi timp m-am tîrît pentru a ieşi din raza de acţiune a cîinelui, în afara zonei unde lanţul îi permitea să se mişte", declara liderul PDL Vîlcea.

Un argeşean, milionar peste noapte

Premiul de peste 12 milioane de lei a fost cîştigat la tragerea 6/49 de duminică. Numerele extrase au fost 7, 14, 20, 3, 43 şi 27. "Ziua de 1 aprilie i-a purtat noroc unui jucător, care a reuşit să ghicească toate cele şase numere norocoase, cîştigînd, astfel, premiul de categoria I la Loto 6/49 în valoare de 12.122.935,78 lei (peste 2,7 milioane de euro). Biletul norocos a fost jucat chiar în 1 aprilie, la agenţia 03-034 din Topoloveni, judeşul Argeş. Biletul a fost completat cu o variantă simplă, preţul acestuia fiind de doar 4,9 lei", spune Loteria Română.
Acesta este al doilea premiu de categoria I obţinut la Loto 6/49 în acest an, primul fiind obţinut în urma tragerii din data de 5 ianuarie 2012, de către un jucător din Constanţa. Conform Regulamentului privind organizarea şi administrarea jocurilor loto, cîştigătorul are la dispoziţie 90 de zile de la data tragerii pentru a intra în posesia premiului.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.