Național

COLOANA de stiri nationale:Ce "bagaj" aduce Frunzăverde în USL

Ziarul de Vrancea
30 mar 2012 722 vizualizări
Preşedintele CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, a anunţat vineri că, din cei 42 de edili democrat-liberali din judeţ, 38 de primari îl vor urma la USL, trei vor candida din partea altei formaţiuni politice, iar un primar nu s-a decis încă.

Întrebat ce înseamnă pentru el faptul că 38 de primari îl urmează, Frunzăverde a precizat că acest lucru arată că "ei apreciază exerciţiul administrativ" pe care l-au avut împreună cu el şi "realizează că este nevoie de altă construcţie politică, care să susţină administraţia locală". Cu aceeaşi ocazie, Frunzăverde a anunţat că sîmbăta îşi va da oficial demisia din PDL.

Opoziţia va forţa declanşarea alegerilor anticipate

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, că în cadrul USL a fost analizat scenariul obţinerii majorităţii în ambele Camere ale Parlamentului, existînd o strategie pentru demiterea Guvernului Ungureanu şi organizării "cît mai repede" a alegerilor, de către un "guvern nepolitic". "În Cameră vom verifica eventuala majoritate a celor de la putere în urma unei acţiuni de înlocuire, revocare din funcţie pentru abateri repetate de la regulamentul Camerei Deputaţilor a preşedintelui Camerei, doamna Anastase. În momentul în care şi în Senat şi în Camera Deputaţilor practic Guvernul nu va avea nici formal majoritate, evident că va exista o altă situaţie politică. Am analizat-o în cadrul USL şi, pe măsură ce aceste lucruri se confirmă, nu doar la moţiunea de cenzură, ci este important şi ce facem după moţiune, există o strategie a USL pentru ca alegerile să fie organizate cît mai repede de un Guvern corect şi nepolitic", a declarat Ponta. De asemenea, el a reiterat că, începînd de luni, odată cu înscrierea în PNL a senatorului de Caraş-Severin Iosif Secăşan şi demisia din Senat a lui Radu F.Alexandru, votat membru al CNA, opoziţia va avea majoritate de un vot în Senat.
USL intenţionează să depună moţiunea de cenzură legată de hotărîrea de guvern prin care la UMF Tîrgu-Mureş sînt înfiinţate linii cu predare în limba maghiară în data de 17 aprilie, au declarat, joi, surse politice.

Femeie, bătută de profesorul fiul ei

O femeie din comuna vasluiană Deleni a ajuns la spital, vineri, după ce a fost lovită cu piciorul de către un profesor de la şcoala din localitate. Primele cercetări ale poliţiştilor vasluieni arată că femeia a fost agresată de către profesorul de fizică şi chimie al şcolii, Claudiu Tănase, după ce aceasta i-ar fi reproşat că i-a pus note mici fiului său. Între cei doi a avut loc un schimb de replici, iar la un moment dat profesorul a lovit-o cu piciorul pe femeie, aceasta căzînd pe scara de acces în şcoală. "În urma căzăturii femeia a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind solicitată o ambulanţă. După acordarea primului ajutor femeia a fost preluată de ambulanţă şi dusă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui. În acest caz a fost declanşată o anchetă în urma cărei se va stabili în ce măsură este vinovat profesorul implicat în acest conflict", a declarat, vineri, purtătorul de cuvînt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub. Profesorul acuzat şi-a susţinut nevinovăţia în faţa poliţiştilor, el spunînd că a lovit-o pe femeie cu piciorul în momentul în care a încercat să se apere de atacurile acesteia.
Profesorul Claudiu Tănase a mai fost implicat şi în alte scandaluri la şcoala Deleni. În urmă cu doi ani, acesta a lovit un elev, pe numele său fiind întocmit atunci un dosar penal pentru purtare abuzivă. Un alt conflict a avut loc în urmă cu o lună, cînd Claudiu Tănase a avut o dispută cu fostul director al unităţii de învăţămînt.

Nu era picior de om

Un cetăţean chinez a fost oprit, joi, pe Aeroportul Otopeni şi apoi dus la audieri, după ce în bagajul acestuia a fost găsită o parte a unui membru inferior ce părea că are natură umană. În urma investigaţiilor făcute s-a stabilit însă că fragmentul era de natură animală. Institutul Naţional de Medicină Legală a exclus natura umană a fragmentului, fără a preciza totuşi despre ce animal este vorba. "Prezenţa acestor urme creează suspiciune cu privire la natura sa, din cauza faptului că elementele de grăsime saponificată se întîlnesc atît la om cît şi la animal. Din cauza faptului că unghiile lipseau, iar falangele nu erau conturate, făcînd imposibilă stabilirea certă apartenenţei sale umane sau animale, analiza de laborator era singura în măsură să stabilească natura umană sau dimpotrivă să excludă natura umană", a precizat vineri Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Operatorii de securitate antitero ai Aeroportului "Henri Coandă" au raportat identificarea, joi, a unui "fragment corporal suspect", pe care l-au predat, fără a-l cerceta, a explicat Sorin Sava, şeful Biroului de presă al SRI.

Încă o maşină lovită de tren în judeţul Iaşi

Două persoane au murit, vineri dimineaţă, după ce maşina în care se aflau a fost lovită de un tren la o trecere de cale ferată din localitatea Belceşti din judeţul Iaşi.
Accidentul s-a petrecut în jurul orei 7.00, cînd locomotiva trenului Regio Hîrlău-Iaşi a lovit o autoutilitară Volkswagen Transporter, al cărei şofer nu s-a asigurat la trecerea de cale ferată. Potrivit purtătorului de cuvînt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, Silvia Spiridon, atît şoferul, în vîrstă de 38 de ani, cît şi celălalt ocupant al maşinii, un bărbat de 44 de ani, au murit pe loc. "La faţa locului au fost găsite două persoane decedate. Una era încarcerată, iar cealaltă aruncată la o distanţă de o sută de metri. Nici unul din cei 50 de pasageri ai trenului nu a avut de suferit”, a declarat Silvia Spiridon. Trecerea peste calea ferată nu este prevăzută cu semnale acustice şi luminoase, ci doar cu indicatoare rutiere.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.