Național

De ce a plecat Frunzăverde

Ziarul de Vrancea
28 mar 2012 698 vizualizări
Fostul lider PDL a acuzat ieri că i-au fost ascultate telefoanele, fără a intra în detalii pe subiect n el va fi urmat la PNL de toţi cei trei parlamentari democrat-liberali din Caraş-Severin n Crin Antonescu anunţă că opoziţia va ieşi din grevă parlamentară dacă va dobîndi majoritatea la Senat

Sorin Frunzăverde a declarat ieri că România este "un stat poliţienesc", în care îţi pui problema dacă ai sau nu telefonul ascultat, el argumentînd astfel transferul său de la PDL la PNL. "Ne este frică şi să vorbim la telefon, nemaivorbind că ne punem problema dacă ambiental nu sîntem ascultaţi de aproape toată lumea. Nu mă refer la presă", a declarat Frunzăverde.
Întrebat ce a vrut să spună, Frunzăverde a răspuns: "Ştiu anumite lucruri care mi s-au întîmplat personal. Am să vă povestesc mai pe larg altădată, nu acum".
El a precizat ieri că nu a purtat discuţii despre eventuala plecare din PDL şi a altor membri, dar a apreciat că este posibil ca unii să considere firesc gestul său şi să-i urmeze exemplul. "Nu am asemenea semnale, nu am provocat asemenea discuţii", a spus Frunzăverde.
Pe de altă parte, toţi cei trei parlamentari PDL de Caraş-Severin au anunţat ieri că îl vor urma pe Frunzăverde la PNL. "Cît am să fac politică am să fiu alături de Sorin Frunzăverde. Consider că această mişcare politică a domniei sale este, în primul rînd, o construcţie strategică pentru Caraş-Severin şi, în al doilea rînd, o consolidare şi o restructurare a dreptei româneşti", a declarat senatorul Iosif Secăşan, citat de Agerpres. Acelaşi lucru l-au afirmat şi deputaţii PDL Valentin Rusu şi Gheorghe Hogea. În ceea ce priveşte primarii de oraşe din judeţ, din cei cinci primari democrat-liberali, doar doi şi-au manifestat dorinţa de a rămîne în PDL - primarul oraşului Oţelu-Roşu şi primarul din Băile Herculane.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ieri că opoziţia va renunţa la protestul parlamentar dacă prin plecarea din PDL a parlamentarilor de Caraş-Severin, apropiaţi de Sorin Frunzăverde, se va ajunge la o majoritate a USL la Senat.

Boc: Frunzăverde a fost unul dintre adversarii majori ai descentralizării

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat ieri că a greşit atunci cînd a acceptat, la Congresul PDL, ca Sorin Frunzăverde să facă parte din conducerea de vîrf a partidului. În legătură cu argumentele invocate de transfug pentru plecarea din PDL şi anume lipsa descentralizării şi "statul poliţienesc", Boc a spus că Frunzăverde a fost unul dintre adversarii majori ai proiectului de reorganizare administrativă care ducea pînă la capăt procesul de descentralizare. El a mai spus că UE nu ar fi validat prin rapoarte de ţară derapajele de la democraţie şi că este pentru prima dată cînd justiţia îşi face datoria indiferent despre cine este vorba.

Blaga, dezamăgit de două ori

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, afirmă că are "o dublă dezamăgire" privind plecarea lui Sorin Frunzăverde din PDL, spunînd că îi pare rău pentru acest lucru şi că s-ar fi aşteptat ca o parte importantă din conducerea partidului să fi fost ieri-dimineaţă la Reşiţa. "Cineva trebuia să fie acolo, să vedem la cine rămîne cheia şi ştampila organizaţiei. Lucrurile acestea nu s-au întîmplat, deci sînt şi lucruri de corectat şi în activitatea noastră. Domnul Boc sau domnul Oltean ar fi trebuit să fie astăzi (ieri - n.r.) la Reşiţa, pentru că, pînă la urmă, cu dînşii a negociat domnul Sorin Frunzăverde atunci cînd a acceptat şi a intrat în Biroul Permanent Naţional ca prim-vicepreşedinte", a declarat Vasile Blaga. Întrebat dacă Emil Boc ar trebui să demisioneze din funcţia de preşedinte al PDL, Blaga a spus că fiecare decide pentru funcţia sa.

MRU, suspectul de serviciu

Liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, a declarat ieri, într-un interviu pentru Mediafax, că pentru situaţia în care se află acum PDL este responsabilă actuala conducere a partidului, în frunte cu preşedintele Emil Boc, dar că premierul Ungureanu a contribuit la reacţiile din ultimele zile. Deputatul PDL susţine că informaţia privind ieşirea premierului din şedinţa de luni a coaliţiei a fost lansată chiar de acesta în spaţiul public, ceea ce a determinat reacţii în partid, mai ales la nivel local. "Eu îl fac şi pe domnia sa (n.r. - premierul Ungureanu) responsabil de ceea ce se întîmplă în PDL în ultimele două zile. Şi aici este vorba de o maturitate politică de care nu ai voie să nu dai dovadă, nu ai voie să te aşezi pe o funcţie. O asemenea atitudine, o asemenea reacţie a condus în spaţiul pedelist românesc, mai ales în zona celor 1.160 de primari, un cataclism", a afirmat Cezar Preda.






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
copacul, acum 4425 zile, 11 ore, 3 minute, 28 secunde
La PDL se canta "Adio, pica frunza"....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.