Național

COLOANA de stiri nationale: Cît produce un puşcăriaş

Ziarul de Vrancea
14 mar 2012 628 vizualizări
Cei 30.000 de deţinuţi aflaţi în penitenciarele româneşti în 2011 au generat Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) un venit total de circa şase milioane de euro, ceea ce înseamnă că fiecare deţinut a muncit de 200 de euro pe an, insuficient potrivit ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu.

"Este puţin, vă cer să faceţi tot ce puteţi, ca manageri, pentru a creşte această sumă", a declarat ieri Cătălin Predoiu, la şedinţa de prezentare a bilanţului de activitate a ANP în anul 2011. În context, Predoiu a atenţionat conducerea ANP în legătură cu modul în care foloseşte patrimoniul imobiliar "bogat" pe care-l administrează, cerînd o evaluare a activelor imobiliare şi idei de management eficient al acestora, indicînd oportunitatea parteneriatului public-privat. Ministrul a subliniat totodată importanţa folosirii fondurilor europene.

Trupa care ne reprezintă la Eurovision, implicată într-un scandal cu droguri

Managerul trupei Mandinga, Sergiu Stoiadin, a declarat ieri că formaţia, care va reprezenta România la Eurovision 2012, nu are nici o legătură cu persoanele arestate marţi seară de DIICOT pentru trafic de droguri. Procurorii l-au reţinut, marţi seară, pe cetăţeanul german Grusa Mirko Tony Sevko, toboşar la trupa Cortez, şi pe Bobirci Marius Dumitru pentru săvîrşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc. În timpul audierilor, Grusa Mirko Tony Sevko le-a declarat procurorilor că este colaborator al trupei Mandinga, alături de care ar fi fost la Eurovision, susţin surse judiciare.
"Nu ştim cine sînt oamenii ăştia. N-avem nicio legătură cu ei. (n.r. - Membrii trupei) sînt cei mai cuminţi copii. În poziţia mea, de impresar al trupei Mandinga, sînt oripilat. Este foarte trist că, în asemenea momente, cînd lucrăm pentru Eurovision, apare o asemenea ştire să ne încurajeze", a negat impresarul trupei.
Numele lui Grusa Mirko figurează, însă, în componenţa trupei Cortez, unde acesta este toboşar. Reprezentanta trupei Cortez, Daniela Cristescu, a declarat că este posibil să fie vorba despre aceeaşi persoană, întrucît toboşarul formaţiei nu mai răspunde la telefon de două zile. Pe de altă parte, acesta nu ar fi colaborat cu trupa Mandinga şi chiar sîmbătă seară ar fi susţinut un concert cu formaţia Cortez în Music Club din Capitală, susţine aceasta

Bebe Carabină a împuşcat un poliţist în cartierul Apărătorii Patriei

Un poliţist a fost împuşcat ieri în Bucureşti cu un pistol cu bile în timp ce, împreună cu alţi colegi, urmărea un bărbat căutat pentru viol. Incidentul s-a petrecut în cartierul Apărătorii Patriei. Autorul atacului este Grigore Alexandru, zis Bebe Carabină, şi a fost prins în cele din urmă de colegii poliţistului rănit. Poliţistul rănit a fost transportat la Spitalul Bagdasar-Arseni, medicii care i-au acordat primul ajutor spunînd că are o rană superficială la scalp.
Parchetul Judecătoriei sectorului 3 îl cercetează pe Bebe Carabină într-un dosar de viol şi sechestrare de persoane, dosar deschis în urma unei plîngeri depuse în anul 2011. Carabină va fi cercetat şi pentru ultraj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiei, ca urmare a rănirii poliţistului.

Criminalul de la coafor avea discernămînt, criminala de la Braşov, nu

Specialiştii Institutului Naţional de Medicină Legală (INML) au finalizat ieri expertiza psihiatrică în cazul lui Gheorghe Vlădan, stabilind că acesta avea discernămînt în momentul atacului armat de la coaforul din complexul Perla, cînd şi-a împuşcat mortal soţia, apoi a tras în casiera salonului, după care a rănit alte şase persoane.
Vlădan ar fi pretins, atît în faţa anchetatorilor cît şi în faţa instanţei, că arma i s-a descărcat accidental în soţia sa şi în casiera care a încercat să-l potolească. Întrebat despre rănirea celorlalte şase persoane, el a susţinut că nu ştie ce s-a întîmplat, invocînd o aşa-numită "ceaţă" şi neputîndu-şi justifica acţiunile. Cu toate acestea însă, instanţa a decis arestarea lui Vlădan, apreciind că apărările bărbatului "apar ca neverosimile".
Pe de altă parte, expertiza psihiatrică în cazul femeii din Braşov care şi-a ucis bebeluşul de şase luni, apoi i-a tranşat cadavrul, arată că aceasta nu avea discernămînt în momentul comiterii faptei, suferind de schizofrenie. În 25 februarie, Monica Iudeanu a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, pentru omor deosebit de grav.

Un actor de telenovele, consilierul de imagine al lui MRU

Cătălin Căţoiu "Ţeavă", muzician şi actor de filme şi telenovele, va fi numit consilier pe probleme de imagine al premierului Mihai Răzvan Ungureanu. El a mai lucrat anterior atît la Guvern, în mandatul de prim-ministru al lui Petre Roman, cît şi ca director de imagine şi cameraman la TVR. Decizia de numire în funcţie nu a fost încă semnată, dar Căţoiu a mers deja pe teren cu premierul Ungureanu, la Forumul IMM-urilor şi la prezentarea raportului de activitate a Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, afirmînd că doreşte să vadă despre ce este vorba şi care îi vor fi atribuţiile. "Primul-ministru are o imagine foarte bună, iar eu, dacă voi prelua această funcţie, fac tot ce trebuie ca să o conserv", a declarat Cătălin Căţoiu. Poreclit de prieteni încă din copilărie "Ţeavă", Căţoiu, în vîrstă de 50 ani, a mai lucrat cu Ungureanu, ca şi cameraman, la Ministerul Afacerilor Externe.
În anii '70, Căţoiu a fost membru al formaţiei de muzică Progresiv ABC, iar din 2003 a cîntat în formaţia VH 2. A realizat videoclipuri muzicale, a jucat rolul personajului "Ţeavă" din serialul TV "Păcatele Evei", apoi în serialul "La Bloc"- rolul lui Marcu şi serialul "Om bogat, om sărac", rolul lui Mureşan. În 2008, a fost distribuit într-un rol secundar din filmul "Supravieţuitorul" regizat de Sergiu Nicolaescu, pentru ca în 2009 să apară în rolul lui Chivu Cîrciumaru din telenovela "Aniela". Cea mai recentă apariţie este în rolul unui medic ginecolog în telenovela "Iubire şi Onoare", precum şi în serialul "Pariu cu viaţa", care rulează şi în prezent la PRO TV.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.