Național

Aleşii grevişti rămîn fără bani

Ziarul de Vrancea
29 feb 2012 1038 vizualizări
Chiar şi deputaţii care au semnat condica, dar nu au participat la vot îşi pierd diurnele

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a spus ieri că indemnizaţiile parlamentarilor Opoziţiei care nu au semnat condica şi nu au participat la vot vor fi tăiate în zilele în care nu au lucrat. "Am decis marţi în Biroul permanent ca diurna să le fie tăiată (deputaţilor de la Opoziţie, n.r.) pe toate zilele în care nu au semnat, nu au participat la vot", a spus Anastase. Ea a adăugat că dacă aleşii Opoziţiei au semnat condica, dar nu au participat la vot, vor avea de asemenea diurna tăiată pentru că prezenţa la serviciu se probează prin participarea la vot.
Anastase a mai menţionat că în fiecare lună este verificată prezenţa tuturor deputaţilor, iar dacă au absenţe nemotivate li se taie diurna, lucru care se va întîmpla şi cu deputaţii Puterii. În cazul în care liderii de grupuri ai Opoziţiei vor motiva absenţele colegilor lor, indemnizaţia acestora nu va mai fi tăiată, dar Anastase a precizat că aceste absenţe nu pot fi motivate decît de "stare medicală proastă".
Întrebată dacă tăierea diurnei nu este o cale de a-i împiedica pe parlamentarii Opoziţiei să-şi doneze salariile, preşedintele Camerei a spus că "donezi banii pentru care ai muncit, nu pe cei pentru care nu ai muncit". Anastase a mai adăugat că aceeaşi procedură în privinţa absenţelor se va aplica şi la Senat.

Ce sfaturi îi dă Roberta Anastase lui Victor Ponta

Anterior, Victor Ponta afirmase că, atît timp cît Roberta Anastase se află la şefia Camerei Deputaţilor, senatorii şi deputaţii social-democraţi îşi vor dona indemnizaţiile şi vor continua totodată protestul parlamentar. Replica Robertei Anastase nu s-a lăsat aşteptată. Preşedintele Camerei Deputaţilor a spus că liderul PSD "este foarte agitat", cerîndu-i demisia "la nesfîrşit, pe la oricine apucă", deşi ar trebui să solicite demisiile lui Crin Antonescu, "chiulangiul-şef al Parlamentului României" şi lui Dan Voiculescu, "cel care este turnător dovedit al Securităţii". "Ponta pune la îndoială faptul că sub mandatul meu votul a fost corect. Potrivit unei statistici pe care o am, el a participat la nu mai puţin de 450 de legi care au fost votate în ultimul an. Asta înseamnă că el a validat, prin prezenţa sa, corectitudinea votului, niciodată nu a contestat votul, deci asta înseamnă că minte cu neruşinare când spune că nu are încredere în corectitudinea voturilor date la Parlament. Îl invit să-şi reia atribuţiile de deputat şi să nu mai încerce să-şi găsească explicaţii la chiul", a încheiat Anastase.

Ce, sau mai bine zis cît au aleşii de pierdut

Toţi cei 213 aleşi ai opoziţiei se află în protest parlamentar. Indemnizaţia brută a fiecăruia este de 6033 lei, la care se adaugă suma forfetară pentru birourile din teritoriu, de peste 9000 de lei. Suma forfetară este egală cu valoarea unei indemnizaţii brute şi jumătate, adică 9049 lei, iar dacă parlamentarii opoziţiei semnează şi lista de prezenţă la plen, vor putea beneficia şi de diurna de şedinţă, care este de 2% din indemnizaţie pentru cei care nu au domiciliul în Bucureşti. La acestea se adaugă decontarea cazării parlamentarilor care nu au domiciliul în Bucureşti, a cheltuielilor de transport şi a celor de telefonie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.