Național

“Se poate întîmpla orice!”

Ziarul de Vrancea
23 feb 2012 1504 vizualizări
Antrenorul campioanei Romaniei la handbal feminin Oltchim Rîmnicu Vîlcea, Radu Voina a acordat un interviu agenţiei MEDIAFAX în care a vorbit despre parcursul echipei în Liga Campionilor, dar şi despre turneul preolimpic din Franţa

În urmă cu patru zile, Oltchim a pierdut un meci important pe teren propriu, în Liga Campionilor, cu Buducnost, scor 24-34, eşecul afectînd întreaga echipă.
- Ce părere aveţi despre înfrîngerea cu Buducnost, după cîteva zile?
- Avem parte de o săptămînă grea, după acel meci. A fost o înfrîngere drastică, pe care trebuie să ne-o asumăm cu toţii, o înfrîngere colectivă. Au trecut repede aceste zile, pentru că, din fericire poate, în sport, tot timpul urmează un meci la care trebuie să te concentrezi şi să uiţi cît mai repede ce a fost, mai ales dacă e vorba de un eşec. Fetele sînt încă afectate, dar să nu uităm un lucru: tot noi trebuie să ne atingem obiectivul. Nu sîntem genul cu calculele hîrtiei. Trebuie să ne facem treaba noastră şi să nu depindem de nimeni. Acum, este foarte important să reuşim s-o recuperăm pe Oana Manea, pentru că este încă sub semnul întrebării, dacă va juca la Metz. Cu siguranţă va fi în teren, dacă se va simţi bine, dar în acest moment, nu pot spune aşa ceva despre starea ei de sănătate.
- Cum vedeţi confruntarea cu Metz, pe care Oltchim a învins-o în tur, cu 30-21?
- Mulţi vor spune că e uşor, că Metz nu prea mai are şanse la semifinale, dar nu va fi deloc aşa. De-asta e frumos, probabil, în sport, deşi sper să nu fie cazul în meciul cu noi. O echipă care nu mai are presiune, are de multe ori reuşita de partea sa. Cred că îşi vor apăra şansa cu orice preţ. Am auzit şi de jucătoarele care ar vrea să plece de la Metz, Pineau, Leynaud şi Mendy, dar nu cred că asta va afecta jocul lor cu noi. încep speculaţiile dinaintea perioadelor de transfer, dar acum, Oltchim nu este interesată de astfel de transferuri. Avem de îndeplinit un obiectiv. Vrem să cîştigăm la Metz, sper să şi putem.
- Cum vi se pare grupa, după cele trei etape derulate?
- Se poate întîmpla orice, cum s-a văzut şi la noi în grupă, dar şi în cealaltă, care este echilibrată, dar au fost rezultate şi mai surprinzătoare. Buducnost, prin "bătaia" pe care ne-a dat-o nouă şi cele trei victorii, poate fi considerată favorită, la fel ca şi Györ în grupa cealaltă. Au maximum de puncte. Dar, repet, se poate întîmpla orice. Noi sîntem încă în obiectiv şi nu are rost să începem cu calcule. De pe ce loc să mergem în semifinale, întîi să fim siguri de calificare. De exemplu, singurul avantaj de a fi pe locul I, ar fi că am juca acasă returul din semifinale. Totul va depinde de forma din zilele respective. Dacă prindem o zi ca şi cea din meciul cu Buducnost va fi foarte rău, la fel cum dacă vom juca, aşa ca în meciul cu Krim, va fi foarte bine. De noi va depinde totul.
- Cum vi se pare decizia căpitanului naţionalei, Cristina Vărzaru, de a juca în liga secundă din Romania, din sezonul următor?
- Este alegerea ei, nu ştiu ce a determinat-o, dar trebuie respectată decizia. îşi doreşte să întemeieze o familie, are planuri mai multe probabil, nu cunosc amănunte. Pot spune doar că, la fel ca în cazul lui Carmen Amariei, mă surprinde, dar nu comentez decizia. îi urez tot binele din lume şi, mai departe, vom vedea.
- Se apropie turneul preolimpic, iar Muntenegru este una dintre favorite, cu majoritatea jucătoarelor de la Buducnost. Ce părere aveţi despre confruntările ce urmează?
- Am prezentat şi al Comisia Tehnică a COSR planul de pregătire şi am spus că cel mai important este să ne susţinem acest plan pentru Jocurile Olimpice. Turneul preolimpic devine cel mai important. Oltchim are o mare parte din naţionala Romaniei, la fel ca Buducnost, din cea a Muntenegrului. Dacă vom pleca la turneul din Franţa, doar cu gîndul să batem Muntenegru, nu avem nici o şansă. Cum se spune, vom fi morţi, înaintea războiului. Trebuie să batem tot, inclusiv Franţa, la ea acasă, dacă vrem cu adevărat calificarea la Jocurile Olimpice. Putem să şi pierdem, dar s-o facem cu capul sus. Fetele trebuie să-şi revină pe toate planurile, inclusiv cel psihologic, după Mondialele nereuşite şi să lupte pînă la capăt.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.