Național

COLOANA de stiri nationale: Ungureanu cere MAI să se implice

Ziarul de Vrancea
10 feb 2012 617 vizualizări
Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a cerut angajaţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor să aibă o implicare "totală" în organizarea alegerilor din acest an, arătînd că Guvernul îşi pune la bătaie credibilitatea pentru corectitudinea acestora, şi să evite apariţia unor noi probleme de imagine.

"Ştiţi foarte bine ce se întîmplă anul acesta, nu este un an uşor deloc: alegerile, pentru care Guvernul îşi pune la bătaie credibilitatea. Avem nevoie de alegeri corecte şi organizate în cadrele legii, iar dumneavoastră aici vă veţi implica, fără discuţie, total", a spus Ungureanu angajaţilor MAI, prezent la ceremonia de preluare a mandatului de ministru al Administraţiei şi Internelor de către Gabriel Berca. El a arătat totodată că şi-ar dori ca ministerul să nu aibă aceleaşi probleme de imagine ca în alţi ani, nominalizînd în acest sens atît Poliţia, cît şi Jandarmeria.

Frigul a omorît 57 de romani

Numărul total al deceselor cauzate de hipotermie severă înregistrate de la avertizarea "cod galben de ger" emisă de meteorologi şi pînă în prezent a ajuns la 57, în ultimele 48 de ore fiind constatate 13 decese, informează Ministerul Sănătăţii (MS). Ultimele decese au fost înregistrate în judeţele Alba, Bacău, Braşov, Călăraşi, Dolj, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Mehedinţi (2).

A supravieţuit după ce a căzut cu liftul de la etajul 10

Un bărbat în vîrstă de 51 de ani a ajuns la spital, vineri după-amiază, după ce a căzut cu liftul de la etajul al zecelea şi pînă la etajul întîi, într-un bloc din Ploieşti.
Potrivit purtătorului de cuvînt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, Marina Dinu, pompierii au intervenit, vineri, pentru salvarea bărbatului care a rămas blocat în liftul unui bloc din Ploieşti. Potrivit sursei citate, bărbatul se afla în lift, la etajul al zecelea al blocului, iar liftul s-a prăbuşit nouă etaje, rămînînd blocat între etajele I şi II. Pentru a-l scoate pe bărbat din lift, pompierii au decopertat cabina. Victima a fost scoasă de acolo în stare de şoc şi a fost dusă la Spitalul Judeţean din Ploieşti. Potrivit medicilor, bărbatul avea un puseu de tensiune pe fondul unui atac de panică, fiind supus unor investigaţii medicale.

Au furat o maşină şi au dus-o cu taxiul la fier vechi

Poliţiştii constănţeni au tras două focuri de armă în plan vertical, pentru prinderea a patru persoane care duceau la fier vechi o maşină furată, aceasta fiind tractată de un taximetru. Potrivit anchetatorilor, în urma unor informaţii, lucrătorii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Constanţa au surprins, în noaptea de joi spre vineri, în flagrant, patru bărbaţi, cu vîrste cuprinse între 21 şi 36 de ani, în timp ce tractau cu o Dacia Logan, folosită ca taximetru, un autoturism Dacia 1310 ce fusese furat din localitatea Hîrşova. În momentul în care au fost surprinşi, cei patru duceau maşina furată la un centru de colectare a fierului vechi din municipiul Constanţa, trei dintre ei aflîndu-se în Dacia Logan, iar cel de-al patrulea, care nu avea permis de conducere, la volanul maşinii tractate.
La vederea oamenilor legii ei au încercat să fugă, dar poliţiştii au tras două focuri de avertisment în aer, reuşind să-i prindă. Ei au fost reţinuţi pentru furt calificat, iar şoferul maşinii furate şi pentru conducere fără permis, iar în cursul zilei de vineri urmau să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Statul italian, obligat să plătească daune unei romance pentru că nu i-a prins pe violatori

Biroul primului-ministru italian este obligat să plătească daune de 50.000 de euro unei românce care a fost violată în 2005 de doi conaţionali, conform unei decizii a justiţiei italiene. Curtea de Apel din Torino a luat această decizie aplicînd o directivă UE din 2004. Bruxelles-ul deja condamnase Preşedinţia Consiliului de Miniştri din Italia la plata unor daune de 50.000 de euro unei tinerei romance. Autorităţile italiene nu au reuşit să îi aresteze pe doi români care o violaseră pe tînără în 2005, un delict petrecut pe teritoriul Italiei. Autorii violului au fost condamnaţi, în lipsă, la zece ani de detenţie, dar, conform deciziei justiţiei, dat fiind că aceştia nu au fost capturaţi, daunele cuvenite victimei trebuie suportate de statul italian.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.