Național

Maşina Oanei Zăvoranu era de la "diavol"

Ziarul de Vrancea
17 ian 2012 758 vizualizări
Vrăjitoarele Roxana Lider şi Rada Mincă au convins-o pe Oana Zăvoranu că autoturismul şi aurul pretinse vor fi arse pentru reuşita ritualurilor. Ele i-au spus acesteia că bunurile sînt "de la diavol", scriu judecătorii Curţii de Apel Bucureşti în motivarea deciziei de arestare preventivă.

Într-o altă convorbire, purtată în data de 29 noiuembrie 2011 între Rada Mincă, zisă Melisa, şi concubina lui Craiff Sava Buzea, inculpat şi el în dosar, vrăjitoarea i se plînge acesteia că nu a rămas "decît cu aurul", deşi îi luase Oanei Zăvoranu 200.000 de euro. Din alte interceptări ale convorbirilor telefonice rezultă că inculpaţii Craiff Sava Buzea şi Ion Constantin au fost interpuşi ai vrăjitoarelor, judecătorii reţinînd că aceştia au acţionat cu complicitatea celor două.
Ion Constantin: - Ca să-ţi povestesc despre nebună! (n.r. - Oana Zăvoranu.)
Vanessa: - E vreo problemă, ceva?
Ion Constantin: - Nu! Să-ţi zic şi ţie că... A fost acolo, ea!... şi, ...«ai desfăcut» Căci, spunea ţiganul că o «desface» pentru banii ăia; căci mi-a dat telefon Nat şi a vorbit cu mine.
Vanessa - Eu nu am «desfăcut», căci sînt tocmai la Tîrgşor, la Ploieşti."
Magistraţii CAB reţin, în motivarea deciziei de arestare preventivă a Radei Mincă şi a Roxanei Lider că prin înşelăciune au indus în eroare părţile vătămate din dosar, susţinînd că bunurile sînt "de la diavol" şi că trebuie să scape de ele prin ritualuri. "Nu lipsit de importanţă în examinarea activităţii infracţionale a inculpaţilor este faptul că bunurile în cauză au fost identificate la locuinţa acestora în cadrul percheziţiilor efectuate, ceea ce demonstrează încă odată că activitatea inculpatelor a depăşit activitatea de vrăjitorie", arată magistraţii în documentul citat. Judecătorii admit că activitatea de vrăjitorie nu este pedepsită de lege, însă reţin că faptele comise de cele două vrăjitoare se circumscriu infracţiunilor de înşelătorie şi şantaj, pentru că acestea au profitat de credulitatea părţilor vătămate.

Bercea Mondial, la un pas de libertate

Tribunalul Olt a admis ieri cererea lui Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu fără încuviinţarea instanţei, a anunţat judecătorul Gheorghe Biolan, purtătorul de cuvînt al Tribunalului Olt. Decizia poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Craiova şi pînă la judecarea recursului Sandu Anghel rămîne în arestul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova. Este pentru a cincea oară cînd instanţa inferioară dispune înlocuirea măsurii arestării preventive a lui Bercea Mondial cu aceea a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu.
În lunile august, septembrie, noiembrie şi decembrie Tribunalul Olt a mai admis cererea lui Sandu Anghel de înlocuire a arestării preventive, însă procurorii au făcut recurs de fiecare dată, care a şi fost admis de Curtea de Apel Craiova. Şedinţa de judecată de ieri s-a desfăşurat cu uşile închise deoarece apărătorii lui Sandu Anghel au susţinut că acestuia îi este "lezată moralitatea şi demnitatea din cauza intensei mediatizări", scrie Agerpres.
Sandu Anghel a fost arestat pe 20 februarie într-un dosar în care este cercetat pentru tentativă de omor, după ce şi-ar fi înjunghiat nepotul, Ionuţ Anghel, zis Mercedes. El mai este cercetat, în prezent, în alte şase dosare penale, iar membrii familiei sale au fost cercetaţi de poliţiştii din judeţul Olt, în ultimii cinci ani, în aproximativ 120 de dosare penale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.