Național

Cu diavolul pe urme!

Matei Bratu
2 mai 2006 1663 vizualizări
Tinara disparuta impreuna cu copilul sau in padurea manastirii Dalhauti se credea urmarita de diavol. Linga copilul mort, politistii au gasit o cruciulita u pustiul de 6 ani a murit in conditii extrem de ciudate, neelucidate deocamdata u mama se afla inca in stare de soc

Dupa trei zile de la disparitia misterioasa din padurea de linga Schitul Dalhauti, cazul devine si mai dramatic. Dupa mai multe ore de audieri, politistii au reusit sa afle drumul parcus de femeie si copilul sau de aproape 6 anisori prin padure, timp de doua zile si o noapte, dar si motivul pentru care mama si-a pus copilul in pericol. Tinara din orasul Rimnicu Sarat suferea de schizofrenie si in ziua disparitiei a inceput sa aiba halucinatii care i-au afectat grav capacitatea de gindire. Mama se credea urmarita de Lucifer, care, spune ea, ar fi vrut sa-i rapeasca baietelul. Familia a adus-o la schit tocmai pentru a se face bine. Desi este inca in stare de soc in spital, politistii au reusit sa vorbeasca ieri pe indelete cu Daniela Cristea, tinara de 27. Inca incoerenta, femeia le-a povestit ce s-a intimplat in cele doua zile in care a bintuit prin padure cu copilul dupa ea. Simbata dimineata, Daniela Cristea impreuna cu mama si fiul sau Florin au intrat in biserica manastirii pentru slujba de utrenie. La un moment dat, tinara mama a inceput sa devina agitata si sa spuna ca este posedata de diavol. Neintelegind ce se intimpla, enoriasii au rugat-o pe femeie sa iasa din biserica pentru a nu le tulbura rugaciunea. Daniela a iesit inciudata din lacasul de cult si a luat-o la fuga impreuna cu copilul, spre padure, ca si cum ar fi fost urmarita de o forta nevazuta. "Dupa ce am iesit din biserica si ne indreptam catre poarta, Daniela a fugit ca o naluca prin padure desculta si cu copilul in brate. L-am rugat pe preotul care a iesit cu masina sa o cautam. Am mers vreo trei kilometri prin padure, insa i-am pierdut urma in padure. A disparut foarte repede din raza noastra vizuala", ne-a povestit Georgeta Cristea, mama tinerei.


I-a pus cruciulita la cap


Dupa citeva ore, la Cirligele au fost constituite citeva echipe de cautatori care au fost trimise in zona manastirii pentru a scotoci padurea. "Din echipele de cautare au facut parte 24 de politisti si opt civili, dintre care doi padurari care cunosteau mai bine zona", ne-a declarat subcomisarul Daniel Popescu, seful Compartimentului Disparuti si Urmariti General din IJP Vrancea. Echipele au scotocit padurea toata ziua de simbata, fara nici un rezultat. Duminica, la prima ora, au reinceput cautarile. Spre seara, una dintre echipe s-a intilnit la aproximativ 12 kilometri de schit cu doi localnici care erau insotiti de tinara disparuta. "Cele doua persoane au declarat ca au gasit-o pe femeie la aproximativ trei kilometri distanta de locul in care se aflau in acel moment. Era atit de sfirsita, incit nu se putea ridica de jos. Am mers pe urmele facute de femeie si am gasit si copilul. Acesta era linga un piriu, cu fata in sus. Era mort! Cred ca ori a murit pentru ca s-a inecat in apa, ori din cauza frigului si a lipsei de mincare", ne-a mai spus subcomisarul Daniel Popescu. Daniela Cristea le-a spus politistilor ca a incercat sa-i dea apa copilului, insa s-au udat amindoi si s-au dezbracat de haine. Cind au fost gasiti, femeia era in pijamele, iar baietelul in chiloti! Se pare ca tinara a dormit cu copilul dezbracat in brate, insa dimineata, cind s-a trezit, acesta era mort. Politistii au gasit linga trupul inert, pe un trunchi de copac, o cruciulita pe care mama i-o pusese la cap. Femeia a spus ca astfel a incercat sa-l protejeze de duhurile rele.


Femeia nu trebuia lasata singura


Daniela Cristea sufera de afectiuni psihice de citiva ani buni. In urma cu doi ani, a fost internata la Spitalul Sapoca si urma ca in zilele urmatoare sa mearga din nou pentru o cura de tratament. Rudele fetei cred ca boala de care sufera i se datoreaza fostului sot care o batea adesea. "Sotul ei venea mereu beat acasa si o batea. O dadea cu capul de pereti! De atunci fata mea s-a imbolnavit cu capul. Cind am mers acum la manastire in incercarea de a o face bine, a inceput sa strige ca este Lucifer.

Am internat-o de mai multe ori prin spitale, dar am zis sa mergem si prin biserici. Nu lua tratament, dar trebuia sa ne ducem iar la doctor", ne-a spus Georgeta Cristea, mama tinerei. In mintea ei, dupa cum ne-au spus psihiatrii, Lucifer era reprezentat chiar de fostul ei sot, pe care il vedea ca pe o amenintare.

Specialistii care o au in ingrijire pe tinara, spun ca ea ar fi suferit un delir mistic care i-a afectat grav starea de luciditate. Psihiatrii spun ca femeia era diagnosticata cu schizofrenie si, pe fondul abandonarii tratamentului, a suferit un puseu al bolii. "Tinara a mai fost internata la spitalele de psihiatrie. Ideile delirante in cazul tinerei au fost insotite de o mare incarcatura emotionala. In delirul mistic, bolnavul are convingerea ca este purtatorul unei misiuni de ordin moral, religios si spiritual. Din cauza bolii de care sufera, si anume schizofrenie, pacienta va trebui sa urmeze tratament medicamentos pe tot parcursul vietii. Este o boala de care bolnavii nu se pot vindeca si, in lipsa unui tratament adecvat, pot face

adesea crize care sa-i aduca la spital sau sa puna in pericol atit viata lor, cit si a celorlalti", ne-a declarat medicul Adrian Leca, specialist in cadrul sectiei de Psihiatrie a Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani. Data fiind gravitatea bolii, medicii spun ca femeia nu ar fi trebuit sa fie lasata nesupravegheata, iar cautarile sa fi fost demarate mai repede. Practic, fara sa vrea, in incercarea de a-i face bine, apropiatii au pus in pericol atit viata mamei cit si pe cea a copilului ei. Cel mai probabil, astazi vor fi cunoscute si cauzele care au dus la decesul micutului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.