Național

COLOANA de stiri nationale:Băsescu: Romania nu va intra în derapaj

Ziarul de Vrancea
21 dec 2011 580 vizualizări
Preşedintele Traian Băsescu i-a asigurat ieri pe români că, deşi anul 2012 va fi extrem de greu, există soluţii şi România nu va intra în derapaj.

El i-a îndemnat pe conaţionali să fie relaxaţi de sărbători, "atît cît se poate". "Aş vrea să-i asigur pe români că, deşi este extrem de greu, avem soluţii, România nu poate intra într-un derapaj pentru că sînt soluţii mai mult sau mai puţin discutate, dar sînt soluţii să nu intrăm într-un derapaj, indiferent ce s-ar întîmpla în UE. Ne va fi greu, dacă în UE e greu, dacă băncile din zona Euro intră în probleme, însă, aş vrea să facem sărbătorile cu relaxare, atît cît poate fi relaxare în vremurile astea de criză, dar măcar nu cu grija că şi România poate intra într-o situaţie de derapaj în care să ajungem să nu mai plătim salariile, să nu mai plătim pensiile, să nu mai plătim ajutoarele sociale. Nu vom intra într-o astfel de situaţie", a afirmat Traian Băsescu la Radio Romania Actualităţi.

Preşedintele critică activitatea procurorilor în dosarele de mare corupţie

Preşedintele Băsescu a declarat ieri că multe dosare prezentate cu "tam-tam" în presă s-au finalizat cu achitări sau suspendări, dovadă că există  probleme şi la procurori, nu doar la judecători. "Faptul că mai multe dosare prezentate cu tam-tam s-au finalizat cu achitări sau cu suspendări la executare sau cu procurori care, de unde cînd au trimis dosarul mîncau pămînt, prinseseră marii hoţi în politică şi cînd au fost în faţa judecătorilor nu ştiau cum să ceară mai repede o sancţiune cu suspendare, dîndu-şi seama, probabil, că dosarul nu ţine, arată că avem probleme nu numai la judecători, ci şi la procurori", a spus Băsescu. Şeful statului a arătat că a susţinut ca procurorii să aibă curaj şi să meargă pînă la capăt, dar cînd acţiunea lor distruge cariere, trebuie să fie responsabili. El a dat exemplul unor miniştri PNL "luaţi pe sus" de procurori dar care nu au reuşit să-şi susţină acuzaţiile în instanţă. "Le-a dat Constituţia putere, le-a dat politicul putere, nu s-a atins nimeni de vreun judecător sau procuror, dar eşecurile intră şi ele la categoria de care trebuie să răspundă. Nu numai cînd arestezi primari şi cînd te referi la miniştri. Păi, l-am revocat din funcţie pe Păcuraru, era ministru al Muncii, l-am revocat pe Chiuariu pe dosare DNA. Au fost miniştri... şi acum eu ce să-i spun lui Păcuraru?", a afirmat Băsescu.
Paul Păcuraru, fostul ministru liberal al Muncii, şi Dan Ilie Morega au fost achitaţi, luni, în procesul în care sînt acuzaţi de fapte corupţie, decizia fiind definitivă.

Elena Udrea, învinsă "la bară" de Olguţa Vasilescu

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea a pierdut procesul în care îi cerea Olguţei Vasilescu 100.000 de lei cu titlu de despăgubiri civile pentru prejudiciile morale care i-ar fi fost aduse. Tribunalul Bucureşti a respins, ieri, recursul intentat de ministru împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 5 din 30 noiembrie 2010.
Acţiunea Elenei Udrea a fost depusă în 12 martie 2010. Asta după ce senatorul PSD a sugerat într-o emisiune TV, că ar exista o legătură între arestarea primarului Craiovei Antonie Solomon (PDL) şi faptul că "firmele Elenei Udrea" care lucrau în oraş ar fi fost "scoase de pe piaţă". Ministrul declara, ulterior, că nu are nici o legătură directă sau indirectă cu vreo firmă de construcţii, iar dacă cineva ar afla că s-ar face intervenţii la licitaţii în numele ei sau al unor firme care i-ar aparţine, să semnaleze DNA.

Senatul a decis: intonarea imnului în şcoli va fi obligatorie

Senatul a adoptat ieri o propunere de modificare a Legii 75/1994, prin care intonarea imnului naţional devine obligatorie, în zilele de luni, în toate sălile de clasă din ciclurile gimnazial şi primar. Propunerea legislativă a fost adoptată cu 56 voturi "pentru", 37 "împotrivă" şi o abţinere. Prin modificarea Legii privind arborarea drapelului, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României, arborarea drapelului devine obligatorie şi în fiecare sală de clasă din ciclurile gimnazial şi primar, deasupra tablei de scris.
Senatul este primă Cameră sesizată pe iniţiativa semnată de deputata PDL Maria Stavrositu.

Atac la UDMR, via Cotroceni

Preşedintele Traian Băsescu acuză UDMR că blochează eforturile de reformare a statului român, el susţinînd că din "teama" unui ministru şi a unui partid nu este pusă în dezbatere publică Legea sănătăţii. Potrivit şefului statului, un motiv al amînării ar fi "traficul de influenţă făcut de baronii din sistem". El a precizat că tot UDMR a blocat şi reorganizarea administrativă a ţării.

Telefonul Copilului: Numărul sesizărilor privind cazuri de abuz a crescut cu simţitor în 2011

Cazurile de abuz asupra copilului sesizate la numărul 116111 au crescut în acest an cu 68 la sută faţă de 2010, iar numărul copiilor care au necesitat consiliere psihologică a fost cu 132, cu 48 la sută mai mare, a informat ieri, Asociaţia Telefonul Copilului(ATC). Numărul copiilor care au beneficiat, în acest an, de sprijin din partea specialiştilor ATC a fost 17.783, în creştere cu peste 25 la sută faţă de antul anterior. Datele centralizate indică faptul că cea mai mare creştere se înregistrează în cazul copiilor se simţeau singuri, trişti, neînţeleşi, neglijaţi, discriminaţi, respinşi şi au necesitat consiliere psihologică. "Faţă de anul 2010, au fost identificate aproape de trei ori mai multe cazuri de abuz sexual asupra copilului şi de trafic de minori, respectiv 138 astfel de cazuri", se arată în comunicatul asociaţiei.




"


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.