Național

Procurorii: "V-am prins vrăjitoarelor!"

Ziarul de Vrancea
21 dec 2011 682 vizualizări
Acuzarea a reuşit ieri să-i convingă pe judecători să emită mandate de arest preventiv pe numele celor două femei care au păcălit-o pe Oana Zăvoranu n pînă aseară, vrăjitoarelor erau de negăsit fiind date în urmărire generală

Curtea de Apel Bucureşti a dispus ieri emiterea de mandate de arestare preventivă pe numele vrăjitoarelor Roxana Lider (Vanessa) şi Rada Mincă Melisa), precum şi a altor două persoane acuzate de înşelăciune şi şantaj. Pînă la închiderea ediţiei, vrăjitoarele nu au fost găsite de poliţişti pentru a fi duse în arest.
În timpul şedinţei de judecată, avocata Roxanei Lider a declarat că Oana Zăvoranu s-a dus la aceasta cu o decizie a Curţii de Apel Bucureşti într-un proces civil în care nu i s-a dat dreptate şi a cerut ca magistraţii care au pronunţat soluţia să sufere. De asemenea, apărătorul a susţinut că vrăjitoarea pe care o reprezintă a primit sume modice de bani de la Oana Zăvoranu. "Oana Zăvoranu i-a spus că vrea să fie vedetă de Hollywood şi că vrea ca mama ei să moară, iar clienta mea cu inteligenţă exploata aceste dorinţe. Da, lua sume de bani, dar modice, nicidecum cele vehiculate", a declarat avocata Lorette Luca.

"Că prostia şi domnia s-au plătit dintotdeauna e o certitudine"

Ea a mai spus că a avut impresia coborîrii în secolul XIV a vînătorii de vrăjitoare şi că Oana Zăvoranu a găsit ceva ca să revină în atenţia publicului. "Că prostia şi domnia s-au plătit dintotdeauna e o certitudine", a concluzionat avocatul.
Apărătorul vrăjitoarei Rada Mincă a subliniat în faţa instanţei că vrăjitoria nu este încă în Codul penal. "Nu te poate induce o fată în eroare cînd tu te duci singur la ea. Ea îţi spune ce vede în cărţi, iar tu te duci şi a doua oară şi a 99 - a oară să-i dai bani. Consider că nu sînt îndeplinite condiţiile constitutive ale infracţiunilor de înşelăciune şi şantaj", a spus avocatul, adăugînd că ar fi înţeles dacă vrăjitoarele ar fi fost acuzate pentru evaziune fiscală.
Tribunalul Buftea a decis, în 14 decembrie, ca vrăjitoarele Vanessa şi Melissa să fie cercetate în stare de libertate, decizia fiind ulterior atacată de procurori. Instanţa a constatat atunci că Oana Zăvoranu i-a înstrăinat vrăjitoarei Rada autoturismul în schimbul a 21.000 lei. De asemenea, s-a reţinut că aceasta i-a vîndut apartamentul unui dintre inculpaţi în schimbul a 50.000 de euro. Totodată, instanţa a stabilit că cele două vrăjitoare îşi făceau publicitate în presă susţinînd că sînt cele mai mari clarvăzătoare şi cereau clienţilor bijuterii, bani, miere, icoane şi păpuşi, iar apoi îi supuneau unor ritualuri în cimitire şi îi ameninţau că vor dezvălui detalii din viaţa lor.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.