Național

"Nu Romania, ci Ţinutul Secuiesc a învins Ungaria"

Ziarul de Vrancea
21 dec 2011 856 vizualizări
Declaraţia îi aparţine unui jucător al naţionalei de hochei, de etnie maghiară n "romanii n-au nici o treabă cu sportul ăsta", precizează sportivul

Tihamer Becze, cel mai bun hocheist al "tricolorilor" în victoria cu 4-1 obţinută în faţa Ungariei, a declarat că meciul a fost cîştigat nu de România, ci de Ţinutul Secuiesc. El a precizat pentru presa maghiară că "românii nu au, practic, nici o legătură cu naţionala de hochei, dar nici cu sportul acesta, în general". "Vinerea trecută, Ţinutul Secuiesc a învins Ungaria cu 4-1. Aceasta este formularea corectă, fiindcă românii nu au, practic, nici o legătură cu naţionala de hochei, dar nici cu sportul acesta, în general. În lotul de 26 avem un ucrainean şi un jucător cu nume românesc, portarul, care este născut la Gheorgheni şi vorbeşte bine ungureşte, mama lui fiind unguroaică", spune Becze, conform Gazetei Sporturilor. Becze a mai spus că este un lucru firesc ca maghiarii din naţionala României să cînte Imnul Ungariei şi pe cel al Ţinutului Secuiesc. "În contrast cu obiceiurile internaţionale din hochei, în care se intonează imnul doar la finalul partidei, şi doar cel al echipei cîştigătoare, organizatorii au decis să fie intonate ambele imnuri înainte de startul partidei şi după finalul partidei. Spectatorii au ascultat în linişte Imnul României, nu au huiduit, nu au scandat trivialităţi, s-au purtat decent şi chiar au aplaudat. Apoi, s-a intonat Imnul Ungariei, pe care l-am cîntat şi noi împreună cu spectatorii. Apoi, aşa cum sînt obiceiurile în zona Miercurea Ciuc-Gheorgheni, la finalul partidei, am cîntat Imnul Secuiesc împreună cu spectatorii din sală. Nu ştiu de ce se face atîta caz, s-a întîmplat un lucru firesc, care se întîmplă de ani buni la noi", a declarat Becze. Întrebat dacă i se pare normal ce s-a întâmplat la Miercurea-Ciuc, Becze a răspuns: "Casa noastră este Ţinutul Secuiesc. Eu am dublă cetăţenie româno-maghiară. Normal că de la Bucureşti cazul pare foarte grav, însă nu e vina noastră, noi avem conştiinţa curată". Despre cazul lui Cosmin Marinescu, hocheistul agresat de colegii maghiari în vestiarul patinoarului "Vakar Lajos" din Miercurea-Ciuc, Becze a dat vina pe tatăl sprotivului roman care i-ar fi jignit constant pe coechiperii maghiari.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ND, acum 4511 zile, 6 ore, 48 minute, 53 secunde
Traiasca Romania Mare!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.