Național

Zeci de personalităţi îl roagă pe Băsescu să graţieze cîinii comunitari

Ziarul de Vrancea
2 dec 2011 868 vizualizări
Peste 130 de personalităţi ale României, printre care Radu Beligan, Florin Piersic, Claudiu Bleontz, Nicu Alifantis, Leonard Doroftei, Monica Pop, Cristian Ţopescu, Doina Levintza, Cristian Mungiu, Paula Iacob îi cer preşedintelui Băsescu să nu promulge legea privind eutanasierea cîinilor vagabonzi.

"Facem apel la luciditatea şi emoţia dumneavoastră creativă. Aplecaţi-vă preocuparea şi asupra rugăminţii noastre de a nu promulga legea care permite eutanasierea cîinilor care nu au avut şansa de-a fi mîngaiaţi de un stăpîn", se arată în apel.
Aceştia precizează că nici unul dintre ei nu crede că prezenţa cîinilor pe stradă este un lucru normal, dar există şi "soluţii civilizate, umane şi eficiente".
Curtea Constituţională va discuta în 14 decembrie sesizarea de neconstituţionalitate a Legii privind cîinii comunitari, care prevede că eutanasierea animalelor fără stăpîn se va putea face după ce autorităţile locale vor consulta populaţia prin sondaje de opinie, referendumuri sau adunări de cartier.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
n, acum 4537 zile, 23 ore, 46 minute, 32 secunde
cara-i la tine acasa si fa-le sex oral mai tagarta!
Andrei Dorin, acum 4538 zile, 2 ore, 5 minute, 57 secunde
]Daca pe domnii semnatarii ii atacau cainii, oare mai semnau o asemenea petitie?[ Vreau sa va comunic ca in dimineata zilei de 1 Decembrie pe aleea dintre blocul C2 si restaurantul Casa Veche la ora citeste integral
mircea, acum 4538 zile, 2 ore, 30 minute, 26 secunde
Sa nu se promulge legea . Sunt si alte metode civilizate de astrange cainii considerati agresivi si crescuti in adaposturi.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.