Național

Pasiunea l-a înghesuit pe un călugăr într-un sac de rafie

Ziarul de Vrancea
23 nov 2011 826 vizualizări
Monahul i-a propus partenerului de băutură să întreţină relaţii sexuale, fapt care l-a scos din sărite pe criminal, arată anchetatorii

Simion Ivan, în vîrstă de 50 de ani, din comuna Ghindăreşti, a fost reţinut ieri pentru omor deosebit de grav şi profanare de morminte în cazul uciderii călugărului Alexe Artion. Potrivit procurorilor, în noaptea de 18/19 noiembrie Ivan şi Artion au consumat împreună băuturi alcoolice în locuinţa primului, iar la un moment dat călugărul i-a propus gazdei să întreţină relaţii sexuale şi chiar s-a şi dezbrăcat. Ivan a reacţionat violent şi a luat un ciocan pe care îl avea în bucătărie, lovindu-l pe călugăr în zona frunţii. După ce călugărul a căzut pe podea, agresorul a continuat să îl lovească, cu ciocanul, apoi şi cu un cuţit, aplicînd loviturile în special în zona feţei.
Conform anchetatorilor, după ce l-a ucis pe călugăr Simion Ivan a scos cadavrul în curte şi l-a decapitat cu un cuţit, după care a pus cadavrul într-un sac pe care l-a legat cu sîrmă şi l-a transportat apoi cu un cărucior pe o stradă aflată la o distanţă de aproximativ 50 de metri de locuinţa sa, unde l-a abandonat.

O cruce de lemn, aruncată în foc

Bărbatul a încercat apoi să ascundă urmele, astfel că a spălat sîngele de pe trotuarul din faţa casei, dar şi din locuinţă, aruncînd în foc cîrpele cu care a spălat sîngele. De asemenea, el a aruncat în foc şi o cruce din lemn pe care călugărul o avea la piept şi încălţămintea acestuia.
Pentru omor deosebit de grav, Ivan riscă, dacă va fi găsit vinovat, detenţiunea pe viaţă sau închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi. Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de profanare de morminte este închisoarea de la 3 luni la 3 ani.
Cadavrul decapitat al călugărului a fost descoperit sîmbătă dimineaţă de către o femeie care a observat un sac plin de sînge aruncat într-un şanţ, la intrarea în Ghindăreşti, şi a alertat imediat autorităţile prin 112. Trupul şi capul fuseseră puse într-un sac de rafie, legat la ambele capete cu sîrmă.
Victima, Alexe Artiom, în vîrstă de 40 de ani, era călugăr la o mănăstire ortodoxă de rit vechi din judeţul Tulcea şi ocazional, pentru perioade relativ scurte de timp, revenea la locuinţa sa din comuna Ghindăreşti sau pleca la muncă în străinătate.
Principalul suspect este văduv de mai mulţi ani şi trăieşte din ajutor social, lucrînd în folosul comunităţii. Primarul comunei Ghindăreşti, Vasile Simion, susţine că bărbatul nu era cunoscut ca un om violent. El a precizat că oamenii din sat au fost şocaţi la aflarea veştii că Simion Ivan l-ar fi ucis pe călugăr.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.