Național

PSD s-a lepădat de Geoană

Ziarul de Vrancea
22 nov 2011 931 vizualizări
Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a fost exclus aseară din PSD în urma deciziei luate în CExN, cu 50 de voturi "pentru", cinci "împotrivă" şi trei abţineri. Dezbaterile Comitetului au durat aproape patru ore. Geoană, a declarat, imediat după decizia CExN, că PSD nu se va reforma cîtă vreme va fi condus din umbră de Ion Iliescu şi Adrian Năstase, el precizînd că Victor Ponta este o marionetă a acestora, "cu apucături tiranice şi o lipsă teribilă de caracter".

Înaintea şedinţei, Mircea Geoană susţinea că PSD merge într-o direcţie greşită şi că reuniunea de ieri a Comitetului Executiv (CEX) era, poate, ultima şansă de a îndrepta lucrurile, el susţinînd că "un congres extraordinar este imperios necesar". "Adevărul este că de un an şi jumătate, PSD se scufundă într-o criză profundă a direcţiei strategice. Degringolada în decizii este evidentă prin nu mai puţin cinci schimbări de strategie în 2010, prin utilizarea tacticilor confuze şi, pe cale de consecinţă, ineficiente, prin abordările incomplete şi incoerente, prin demersuri ilogice şi greu de justificat", consideră Mircea Geoană, pe blogul personal. În opinia fostului preşedinte al PSD, "partidul merge într-o direcţie greşită, mai ales pentru că nu merge cu adevărat în vreo direcţie, ci bîjbîie".
Opiniile lui Geoană par să fi fost susţinute ieri, într-o bună măsură, şi de preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu. Acesta a declarat pentru "Gândul", că organizarea unui Congres extraordinar înaintea alegerilor locale şi parlamentare ar fi "recomandabil" pentru a da o linie partidului, menţionînd că, "dacă ar fi un Congres, ar trebui să fie după Anul Nou".
"Uneori este chiar recomandabil ca înainte de confruntări electorale poate fi chiar util un Congres care să dea o linie partidului, dar lucrurile nu trebuie făcute pe picior. După Anul Nou ar trebui să reactualizăm puternic oferta PSD", ar fi precizat preşedintele de onoare al PSD. Pe de altă parte, Iliescu a negat aseară că ar fi invocat în presă necesitatea unui congres extraordinar.
Liderul PSD, Victor Ponta s-a declarat "amuzat" de propunerea lui Mircea Geoană. "În mod normal ar trebui să rîd de lucrurile astea dacă nu ar fi de plîns", a spus Ponta, comentînd postarea lui Geoană de pe blog.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Garleanu, acum 4553 zile, 20 ore, 17 minute, 55 secunde
Parca mai ieri, pleca Oprisan in ziua alegerilor cu icoana dupa el la Geoana, ieri i-a facut cadou o sabie? Oameni fara onoare si caracter, mai devreme sau mai tarziu, o sa vedeti cat timp am pierdut citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.