Național

Parlamentarii care au votat la două mîini, daţi pe mîna procurorilor

Ziarul de Vrancea
22 nov 2011 642 vizualizări
IPP a solicitat Parchetului General să ia act de votul la două mîini comis, potrivit unor înregistrări video, de deputaţii Ciprian-Florin Luca (PSD), Vasile Berci (PNL), Dănuţ Liga (PDL), Marius Dugulescu (PDL), Valentin Rusu (PDL), Ioan Stan (PSD), Gheorghe Ana (PSD) şi Ion Dumitru (PSD).

De asemenea, Institutul pentru Politici Publice a cerut Parchetului de pe lîngă instanţa supremă să ia act de faptele deputaţilor ale căror cartele erau folosite la voturile din plen şi să dispună măsurile care se impun. IPP notează că patru înregistrări video au arătat că membri ai Camerei Deputaţilor au votat proiecte de lege, în diferite şedinţe de plen, folosind atît cartelele proprii cît şi pe cele ale unor colegi. Institutul menţionează că publicarea acestor înregistrări a rămas fără nici un ecou, "conducerea Camerei Deputaţilor ignorînd această realitate". "Adresînd cîte o sesizare pentru fiecare situaţie prezentată în presă, Institutul pentru IPP a cerut în mod public conducerii Camerei Deputaţilor să îi sancţioneze pe cei implicaţi în activitatea de fraudare a voturilor din plen, dar Camera nu are curajul să ia o decizie", se arată în comunicat al asociaţiei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.