Național

Geoană îşi strînge oştile

Ziarul de Vrancea
15 nov 2011 1304 vizualizări
O parte dintre liderii judeţeni ai PSD, precum şi cîţiva parlamentari i-au promis sprijin lui Mircea Geoană, dacă acesta va decide înfiinţarea unui nou partid, după iminenta excludere din PSD, la Comitetului Executiv din 22 noiembrie.

Potrivit unor surse social-democrate, varianta ca Mircea Geoană să înfiinţeze un nou partid, după ce va fi exclus din PSD, a fost discutată în ultimele săptămîni cu mai mulţi lideri judeţeni ai PSD, dar şi cu cîţiva parlamentari. Conform surselor menţionate, Geoană a primit asigurări că va fi ajutat la înfiinţarea noului partid şi, mai ales, la formarea structurilor teritoriale, de la Constantin Nicolescu (preşedintele CJ Argeş), Silvian Ciupercă (preşedintele CJ Ialomiţa), Bunea Stancu (preşedintele CJ Brăila). Acestora li se adaugă liderii PSD Buzău, Constantin Boşcodeală, Adrian şi Vasile Mocanu, şi preşedinta PSD Călăraşi, Oana Mizil. Potrivit negocierilor duse de aceştia cu Geoană, cei menţionaţi nu vor demisiona din partid odată cu excluderea fostului preşedinte al PSD, însă îl vor susţine cu resurse, atît financiare, logistice, cît şi umane, pentru crearea structurilor organizatorice ale noului partid al lui Geoană. În plus, mai susţin sursele citate, Geoană va beneficia şi de susţinerea unui grup important de primari PSD din judeţul Dolj. Preşedintele Senatului mizează, de asemenea, pe sprijinul unor parlamentari. Potrivit surselor menţionate de realitatea.net, ar fi vorba şi de parlamentari PSD, dar şi de aleşi , UNPR şi chiar ai PNL.

Gust (PC): Dacă Geoană e exclus din PSD, demisionez şi eu din USL

De altfel, deputatul PC Florentin Gust a anunţat ieri că, dacă Mircea Geoană va fi exclus din PSD săptămîna viitoare, la Comitetul Executiv, va demisiona şi el din PC şi USL. "Dacă USL nu mai are nici măcar o reacţie, nici strategică, nici umană, faţă de Mircea Geoană, atunci înseamnă că are doar reacţii bolşevice şi de putere pentru unii, care încearcă să conducă partidul ca în epoci demult apuse", a spus el. Gust a afirmat că speră că, în al doisprezecelea ceas, liderii USL se vor "trezi" şi vor avea maturitatea să conducă partidele lor astfel încît să poată emite pretenţii să conducă România. "Laşitatea celor care stau pe margine acum şi doar privesc şi comentează despre Mircea Geoană, deşi nu sînt de acord cu ceea ce se întîmplă, arată multe despre clasa politică", a mai spus deputatul PC.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la TVR, că nu-l vede pe Mircea Geoană nici în PDL nici în UNPR, menţionînd că nu a mai văzut "prostie mai mare decît oferirea pe tavă" a singurei funcţii care permitea opoziţiei să facă politică legislativă. "În interiorul PDL - exclus. Mircea Geoană e un om politic matur. Nu am văzut prostie mai mare decît să-ţi pui pe tavă singura funcţie din care puteai să mai faci politică legislativă, dar asta e treaba partidului. Eu nu-l văd pe Mircea Geoană nici în PDL nici în UNPR", a declarat Traian Băsescu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.