Național

Băsescu: "Nu zîmbiţi, Romania va adera la euro în 2015"

Ziarul de Vrancea
10 nov 2011 1194 vizualizări
Declaraţia preşe Cancelarul german Angela Merkel a declarat, ieri, după întîlnirea cu Traian Băsescu, că România a confirmat că vrea să adere la euro în 2015, menţionînd că respectă acest lucru, ştiind ce înseamnă aplicarea unor reforme grele pentru populaţie.dintelui a fost făcută după întîlnirea avută ieri la Berlin cu şeful executivului german, Angela Merkel

"România a confirmat că vrea să adere în 2015 la euro. Respect acest lucru, ştiu ce înseamnă să se întreprindă reforme dificile pentru populaţie. Doresc să felicit Guvernul român pentru determinarea cu care a implementat aceste reforme", a spus Merkel. La rîndul său, Traian Băsescu a spus că România nu renunţă la obiectivul de aderare la euro în 2015. "Ne menţinem obiectivul - şi îi rog pe ziarişti să nu zîmbească - de a intra în zona euro în 2015", a spus Băsescu. El a mai spus că România nu crede într-o Europă fragmentată.
"În ceea ce priveşte Schengen, Germania şi Franţa au propus un plan în mai multe etape, care e acceptat şi de România. Nu toate statele membre vor să dea curs acestui plan, dar noi credem că această abordare etapizată în privinţa spaţiului Schengen e o posibilitate şi putem să avem un spaţiu comun", a mai declarat Angela Merkel.
Preşedintele a efectuat ieri o vizită oficială de o zi la Berlin în timpul căreia s-a întîlnit cu preşedintele Republicii Federale Germania, Christian Wulff, şi cu cancelarul german Angela Merkel. El a participat şi la conferinţa economică "Germania şi România - parteneri în Europa", organizată la sediul Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania. Programul vizitei a inclus şi o întîlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Germania şi ai comunităţii de germani originari din România.
Preşedintele a fost însoţit de ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, şeful Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Eugen Tomac şi Secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu.

Instanţa dă dreptate ANI. Un şef al Gărzii Financiare nu poate justifica 3 milioane de lei

Comisia de Cercetare a averilor de pe lîngă Curtea de Apel Bucureşti a admis sesizarea Agenţiei Naţionale de Integritate privind nejustificarea a peste trei milioane de lei din avere de Constantin Stelică, fost şef coordonator al Gărzii Financiare a Capitalei. Comisia a sesizat Curtea de Apel Bucureşti pentru confiscarea averii nejustificate de Stelică.
În urma evaluărilor începute în noiembrie 2010, inspectorii de integritate au constatat o diferenţă semnificativă, de 3.111.257,1 lei (aproximativ 740.776 de euro), între averea dobîndită şi veniturile realizate de Constantin Stelică în timpul exercitării funcţiilor de consilier general în cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, de consilier local în Otopeni şi de director coordonator al Secţiei Gărzii Financiare Bucureşti. Totodată, ANI a dispus constatarea stării de incompatibilitate în cazul lui Constantin Stelică. "Persoana a cărei declaraţie de avere a fost supusă evaluării, fiind identificate diferenţe semnificative, este considerată incompatibilă", a precizat ANI.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Doru, acum 4557 zile, 6 ore, 40 minute, 10 secunde
Nu va suparati herr. President CORUPTIE si INFLUENTA mai exista in JUSTITIE SI IN INSTITUTIILE STATULUI ROMAN???,ca in Germania asa ceva nu exista.Daca vreti sa schimbati imaginea Romaniei,incepeti cu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.