Național

Primarul Clujului, cercetat de procurorii DNA

Ziarul de Vrancea
9 nov 2011 489 vizualizări
Mai multe percheziţii au avut loc ieri la locuinţa edilului din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, la biroul acestuia de la Primărie şi la cabinetul de avocatură al soţiei acestuia.

Însoţit toată ziua de procurorii DNA, fără a fi încătuşat sau reţinut în vreun fel, primarul a refuzat să comenteze situaţia. Purtătorul de cuvînt al Primăriei, Oana Buzatu, declara că procurorii DNA au solicitat verificarea biroului, iar acest lucru s-a făcut în prezenţa edilului. Buzatu nu a precizat dacă este vorba de verificarea unor documente sau a calculatoarelor, ea spunînd că nu poate oferi mai multe informaţii despre dosar. La rîndul său, purtătorul de cuvînt al DNA, Livia Săplăcan, declara corespondentului că nici o persoană nu este reţinută în dosarul în care procurorii DNA fac verificări la Primăria Cluj-Napoca.
Potrivit unor surse, procurorii au luat legătura cu secretarul Consiliului Local Cluj-Napoca solicitîndu-i mai multe acte privind licitaţiile derulate de Primărie în ultima perioadă.
Surse judiciare au declarat ieri că soţii Apostu sînt audiaţi într-un dosar început în 2009 de procurorii DNA, vizînd fapte de corupţie, în care o femeie de afaceri din Cluj, Aspazia Droniuc, este cercetată pentru mai multe licitaţii organizate de autorităţile locale din Cluj la care firmele sale au participat. Din acest dosar a fost disjuns şi cel în care a fost arestat Radu Bica, vicepreşedinte al CJ Cluj, afirmă sursele citate. Potrivit aceloraşi surse, soţii Apostu l-au angajat ca avocat pe avocatul Gheorghiţă Mateuţ, care îl apără şi pe Bica. Vicepreşedintele CJ Cluj Radu Bica a fost reţinut, în urmă cu o săptămînă de procurorii DNA pentru luare de mită la încheierea unui contract de mentenanţă la Cluj Arena.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.