Național

COLOANA national

Ziarul de Vrancea
6 nov 2011 597 vizualizări
Profesorul de sport al unui liceu din Capitală, acuzat că a violat o elevă

Profesorul de sport de la Liceul "Jean Monnet" acuzat că ar fi violat-o pe una dintre elevele sale, în timp ce se aflau în excursie la Predeal, a fost audiat vineri seară la Secţia 1 Poliţie, fiind reţinut pentru 24 de ore cu propunere de arestare preventivă. Eleva, care este minoră, s-a prezentat joi seară la Secţia 1 Poliţie însoţită de părinţi şi a depus plîngere împotriva profesorului de 26 de ani, acuzîndu-l că a violat-o. "Fata a fost îndrumată către Institutul Naţional de Medicină Legală, cercetările sînt în faza preliminară", a spus Diana Sarca, purtătorul de cuvînt al Poliţiei Capitalei. Profesorul susţine însă că avea o relaţie cu adolescenta, dar că părinţii acesteia nu erau de acord şi că l-a fi ameninţat chiar cu moartea.  Între timp, profesorul a fost dat afară din şcoală. "Am fost informat aseară (joi seara, n.r.) în legătură cu acest caz, am cerut întrunirea de urgenţă a Consiliului de Administraţie al şcolii şi o analiză amănunţită privind modul în care a fost organizată excursia", a declarat, vineri, inspectorul general şcolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu. El a spus că profesorul de sport "nu mai este de vineri în şcoală", precizînd că vrea să ştie exact cîte cadre didactice au participat la această excursie şi dacă a fost asigurată securitatea elevilor. Cristian Alexandrescu a mai spus că, în cazul în care analiza făcută la Liceul "Jean Monnet" nu va fi concludentă, va desemna o comisie de la Inspectoratul şcolar al Municipiului Bucureşti care să analizeze împrejurările în care s-au produs faptele reclamate de familia elevei şi modul în care a fost organizată excursia.

Coaliţia a unit alegerile

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a anunţat că necesitatea comasării alegerilor locale cu cele parlamentare a fost convenită în proporţie de 99% în coaliţia de guvernare, rămînînd să se mai stabilească doar procentul de compensare a voturilor. "Este conturată în proporţie de 99% necesitatea comasării alegerilor; într-o proporţie mai mică, modalitatea în care se va realiza compensarea pe sistemul de vot: 60-40, 65-35, cam aici se lucrează. S-a stabilit cert că la Senat vom merge pe sistemul de vot uninominal fără compensare: cine cîştigă colegiul cîştigă locul în Senat, cu reducerea numărului de parlamentari. La Cameră, n-am căzut de acord asupra numărului care se va reduce; am căzut de acord că în mod cert cîştigătorul colegiului ia colegiul. Urmează să stabilim numărul de deputaţi şi procentele de compensare", a spus Oltean. Potrivit liderului PDL, în discuţiile din arcul guvernamental nu s-a pus problema condiţionării comasării alegerilor cu reorganizarea teritorială, cele două iniţiative avînd "drumuri paralele". În acelaşi timp, Ioan Oltean spune că rezultatele recensămîntului populaţiei ar putea influenţa numărul de parlamentari, unele judeţe riscînd să piardă cîte un deputat.

Mulţumiri de la ambasadorul SUA la Bucureşti

Poporul american datorează recunoştinţă Guvernului şi poporului român pentru eforturile în sprijinul anchetei în urma căreia cetăţeanul rus Viktor Bout a fost găsit vinovat de tentativă de vînzare a unui arsenal de puşti şi rachete, afirmă ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein. Potrivit unui comunicat al ambsadorului SUA la Bucureşti, ancheta în acest caz s-a realizat împreună cu autorităţile române şi cu autorităţile din alte cîteva ţări. Viktor Bout, acuzat în Statele Unite de trafic de arme la nivel internaţional, a fost găsit vinovat pentru toate capetele de acuzare. Justiţia americană a stabilit că Bout a vîndut arme de foc şi rachete care urmau să fie folosite pentru uciderea cetăţenilor americani. El riscă o pedeapsă cuprinsă între 25 de ani de închisoare şi detenţie pe viaţă, care va fi cunoscută la 8 februarie, a precizat judecătorul Shira Scheindlin.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.