Național

Drama zguduitoare a unei fetiţe de 11 ani

Ziarul de Vrancea
23 sep 2011 825 vizualizări
Micuţa a murit prin autoînfomentare după ce mama ei a plecat la muncă în Spania n starea ei s-a îmbunătăţit atunci cînd mama s-a întors pentru o lună în ţară, dar din ziua în care a plecat din nou fetiţa a refuzat hrana şi dialogul cu cei din jur

O fetiţă în vîrstă de 11 ani din Arad a murit, vineri, la spital, medicii afirmînd că aceasta s-a autoînfometat în ultimul an pe fondul unei depresii, după ce mama ei a plecat la muncă în Spania, iar în ultimele luni a trăit alimentată artificial şi ventilată mecanic. Potrivit medicilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, unde a murit fetiţa, şi voluntarilor unei fundaţii creştine care au îngrijit-o pe fată în ultimul an, starea acesteia s-a deteriorat imediat după plecarea mamei sale în Spania, ea refuzînd să se mai hrănească.
Fetiţa locuia într-un sat din judeţul Timiş împreună cu bunica ei, după ce, în urmă cu aproape doi ani, mama ei, care este din localitatea arădeană Fântânele, a plecat la muncă în Spania. Anul trecut, fata a slăbit prin autoînfometare, iar bunica ei a fost nevoită să o transporte la şcoală în cărucior, pînă când a internat-o la un spital din Timişoara, în septembrie 2010. "Din cauza lipsei de afecţiune a refuzat să mănînce şi a ajuns să cîntărească sub 20 de kilograme", a declarat Lidia Maradici, voluntar al fundaţiei care în ultimele luni o vizita pe fată la spitalul din Arad.
Voluntarii au afirmat că după ce fata a fost internată la Arad mama a revenit în ţară şi a vizitat-o aproximativ o lună, timp în care starea copilului s-a îmbunătăţit, dar cînd mama a plecat din nou fetiţa a refuzat să comunice cu cei din jur.

"Refuzul fetei de a se hrăni a fost o formă de protest, sperînd să se întoarcă mama ei"

"A fost un copil abandonat, bolnav psihic, fiind părăsit de mamă, care a plecat în Spania. De atunci a refuzat să se mai alimenteze, fata devenind anorexică, astfel că au fost atinse organe vitale, precum plămînii, trăind practic doar cu suport ventilator. Au fost eforturi foarte mari pentru a o menţine în viaţă în ultima vreme", a declarat Teodora Olariu, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, unde fetiţa fusese transferată de la Spitalul de Pediatrie din Timişoara în luna februarie 2011. "Refuzul fetei de a se hrăni a fost o formă de protest, sperînd să se întoarcă mama ei", iar "pe chipul ei se vedea foarte bine suferinţa psihică", spune Olariu.
Managerul spitalului, Bogdan Totolici, a adăugat că pe timpul internării fata a beneficiat de suport şi din partea specialiştilor. "Am luat legătura cu psihologi şi psihiatri care să o ajute să treacă peste acest prag. Problema se pune doar din punct de vedere psihic, pentru că din punct de vedere medical nu se putea face nimic mai mult la nici un alt spital pentru salvarea acestui copil. Este un caz şocant, de o gravitate deosebită, care ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru fetele care se înfometează, unele pentru a fi slabe", a declarat Totolici.
Medicii au afirmat că fetiţa a suferit o primă hemoragie pulmonară săptămîna trecută, dar a fost resuscitată, însă vineri dimineaţă a suferit o hemoragie masivă, decedînd în timp ce medicii încercau să o salveze. Avea 11 ani şi o greutate sub 20 de kilograme în momentul decesului.
Poliţiştii arădeni au anunţat că s-au autosesizat în acest caz, făcînd verificări la spital pentru a stabili cauzele exacte ale decesului.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
zeus, acum 4612 zile, 10 ore, 22 minute, 16 secunde
pacat de bietul copil! ma-sa ar fi gasit de lucru ceva si pe aici, in tara, dar mai mult ca sigur ca nu de munca avea chef ci de tavaleala cu vreun spaniol cu ceva banuti.... ratata de mama a preferat citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.