Național

COLOANA: national

Ziarul de Vrancea
21 sep 2011 599 vizualizări
Fost şef ANRP, trimis în judecată pentru luare de mită

Procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată pe fostul vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), Remus Baciu. Acesta a fost arestat în urmă cu o lună după ce a fost prins luînd aproape o sută de mii de euro pentru urgentarea unui dosar de restituire. În acelaşi dosar vor fi judecate, în stare de libertate însă, şi cele trei cumpărătoare de influenţă, Elena Albu, Elisabeta Androne şi Valeria Stan, dar şi o persoană pe nume Elisabeta Vişan, care va fi judecată pentru complicitate la cumpărare de influenţă. Procurorii susţin că, în calitatea sa de vicepreşedinte al ANRP, în perioada iunie - august 2011 Baciu "a pretins şi primit foloase materiale". În schimb, el urma să-i determine pe funcţionarii din subordine să urgenteze finalizarea formalităţilor de despăgubire în favoarea unor persoane îndrituite la despăgubiri în baza Legii 10 din 2001.



Elena Udrea vrea un miliard de euro de la ceilalţi miniştri

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat ieri că a solicitat ca cel puţin un miliard de euro din fondurile europene care n-au fost absorbite de alte ministere. "Cred că toţi miniştrii trebuie să avem în vedere nevoia României de a aduce aceşti bani în ţară. Ştiu că există şi orgoliu personal, care de foarte multe ori e piedică la o decizie corectă. Eu cred că ar trebui să vedem acum, toţi colegii miniştri, interesul naţional şi să ducem banii care se pare că nu pot fi folosiţi pe un anumit program operaţional sectorial acolo unde este nevoie de ei şi se pot cheltui imediat", a spus Udrea. Ea a adăugat că MDRT a contractat pe diverse proiecte toată suma de 4,3 miliarde de euro alocată din fonduri europene dar are proiecte depuse în valoare de 12 miliarde de euro.



Băsescu ironizează o stenogramă a ambasadei americane

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus, rîzînd, jurnaliştilor prezenţi marţi seară la depunerea jurămîntului de învestitură de către Leonard Orban, că în 2008 România dispunea "de cîteva baterii de praştii cu rază lungă de acţiune şi era gata să declare război". Declaraţia sa vine după ce Gandul a citat o telegramă Wikileaks din care reieşea că preşedintele se teme de un conflict militar cu Rusia din cauza situaţiei din Transnistria. Întîlnirea dintre cei doi a avut loc în august 2008, fiind povestită într-o telegramă a ambasadorului american la Bucureşti.
Purtătorul de cuvînt al Preşedinţiei, Valeriu Turcan, a negat marţi că la respectiva întîlnire şeful statului că ar fi vorbit despre "implicarea directă a ţării într-un conflict militar cu Federaţia Rusă".



Asasinul plătit din crima de la Braşov va sta 18 ani la puşcărie

Erwin Preşmereanu, asasinul plătit de avocatul braşovean Victor Teodorescu pentru a-i ucide soţia, a fost condamnat ieri de Curtea de Apel Braşov la 16 ani şi opt luni de închisoare pentru omor calificat, la care se adaugă doi ani de închisoare dintr-o pedeapsă anterioară. De asemenea, judecătorii au decis interzicerea pe o perioadă de zece ani a unor drepturi în cazul lui acestuia. Ieri, la Curtea de Apel Braşov nu a fost prezent nici Preşmereanu, nici avocaţii, şi nici familia acestuia, cu excepţia bunicii lui în vîrstă de 87 de ani.
Avocatul braşovean Victor Teodorescu şi Erwin Preşmereanu, bărbatul plătit de acesta ca să-i ucidă soţia pentru a-i încasa poliţele de asigurare au fost audiaţi, lunea trecută la Curtea de Apel Braşov, timp de nouă ore, avocatul susţinînd în continuare că este nevinovat, în timp ce Preşemereanu şi-a recunoscut fapta. "Victor Teodorescu şi-a susţinut nevinovăţia, iar procesul lui va continua, cu următorul termen de judecată stabilit pentru data de 3 octombrie, cînd vor fi audiaţi martorii, respectiv partea vătămată, fiica lui Teodorescu şi, sperăm, încă opt martori", a spus avocata lui Teodorescu, Lorette Luca.



O mamă de parlamentar nu şi-a plătit chiria la casa de protocol

Mama deputatului Oana Niculescu Mizil a fost obligată de Judecătoria Sectorului 1 la plata a peste o sută de mii de lei către Regia Autonomă - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS). Suma reprezintă chiria neplătită de către Lidia Ştefănescu Niculescu Mizil în perioada mai - decembrie 2008 şi penalităţile de întîrziere. Astfel, mama deputatului trebuie să plătească 50.193,94 de lei chirie şi penalităţi de întîrziere în acelaşi cuantum. Decizia de miercuri a Judecătoriei poate fi contestată la Tribunalul Bucureşti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.