Național

COLOANA: PSD cere anchetă americană în cazul contractului Bechtel, semnat de Adrian Năstase

Ziarul de Vrancea
15 sep 2011 837 vizualizări
Senatorul PSD, Olguţa Vasilescu, i-a cerut ieri ambasadorului SUA în România, Mark Gitenstein, să sesizeze procurorul general al SUA privind declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu despre contractul cu Bechtel

"Traian Băsescu a declarat în SUA că autostrada Bechtel nu se mai construieşte pentru că s-a încheiat un contract în care ambii parteneri au vrut să fure şi că Banca Mondială ar fi trebuit să recomande României să nu facă acest contract, dar a tăcut şi acum vrea să dea lecţii. Dată fiind gravitatea acestor declaraţii, departamentele PSD lucrează deja la două scrisori, adresate ambasadorului SUA, Mark Gitenstein, şi companiei Bechtel", a spus senatorul PSD. Vasilescu a precizat că PSD îi va cere lui Gitenstein să sesizeze procurorul general al USA în privinţa declaraţiilor lui Băsescu. Vasilescu a menţionat că în scrisoarea pe care PSD o va trimite companiei Bechtel conducerea companiei este anunţată că, dacă nu reacţionează la declaraţiile preşedintelui român, "înseamnă că le acceptă tacit şi că a furat statul român", condiţii în care PSD este decis să sesizeze DNA. Ea a mai declarat că PSD îi solicită lui Traian Băsescu să facă publice dovezile privind potenţialele interese sau acte de corupţie legate de contractul cu Bechtel.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la întîlnirea de la Washington cu reprezentanţii comunităţii româneşti, răspunzînd unei întrebări privind Bechtel, că Banca Mondială ar fi trebuit să recomande României să nu facă acest contract, dar "a tăcut şi acum vine să dea oarecare lecţii". Contractul cu firma Bechtel a fost semnat de fostul premier PSD, Adrian Năstase.

Revoluţionarul proxenet

Administratorul unui local de striptease din Bistriţa, membru al Asociaţiei 22 Decembrie 1989 Bistriţa, a fost reţinut pentru proxenetism, trafic de minori şi trafic de persoane. Potrivit IPJ Bistriţa-Năsăud, cinci persoane sînt suspectate că au racolat mai multe tinere, printre care şi minore, pe care le obligau să practice prostituţia într-un local din Bistriţa-Năsăud. Conform sursei citate, în perioada 2004-2011 administratorul unui local cu program de striptease din Bistriţa a constituit un grup infracţional format din alte patru persoane, cu vîrste cuprinse între 30 şi 48 de ani, în scopul racolării de tinere, printre care şi minore, pentru a dansa în localul acestuia unde, de fapt, erau obligate să practice prostituţia. "O parte din banii pe care fetele îi percepeau pentru a se prostitua erau predaţi supraveghetorului de bar, pe motiv că reprezenta costul camerei închiriate. Evidenţa clienţilor şi a banilor se ţinea într-un caiet de către supraveghetorul de la bar, însă pentru suma percepută pentru închirierea camerelor, angajaţii localului nu eliberau chitanţă sau factură fiscală", arată poliţiştii. Administratorul localului este vorba un fost revoluţionar. Preşedintele Asociaţiei 22 Decembrie 1989 Bistriţa, George Avram, a declarat că bărbatul face parte în continuare din organizaţia pe care o conduce, dar ar putea risca sancţiuni.

Modelul lui Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri că urmăreşte cu cea mai mare atenţie toate luările de poziţie ale preşedintelui Italiei, Gorgio Napolitano, şi, de multe ori, ţine cont de ele. "Vă mărturisesc că urmăresc cu cea mai mare atenţie toate luările de poziţie ale domnului preşedinte Napolitano şi spun pentru prima oară acest lucru în cele două mandate pe care le-am exercitat ca preşedinte al României. Este singurul preşedinte căruia îi urmăresc cu cea mai mare atenţie poziţiile şi, de multe ori, ţin cont de ele", a declarat Băsescu în timpul declaraţiei susţinute alături de şeful statului italian. El a mai spus că preşedintele Giorgio Napolitano este unul dintre făuritorii UE şi unul dintre oamenii politici de cea mai mare responsabilitate pe care UE îi are în prezent. Preşedintele l-a primit, ieri, pe platonul de ceremonii al Palatului Cotroceni, pe omologul său italian, Giorgio Napolitano, aflat într-o vizită de stat de două zile în România.

Doi bărbaţi şi-au amenajat un "bar" în mijlocul drumului

Doi bărbaţi sînt cercetaţi pentru crearea de obstacole pe drumul public după ce au blocat cu intenţie un drum comunal din judeţul Giurgiu, aşezînd o masă şi un scaun din material plastic pe carosabil, pe care ulterior s-au aşezat şi au început să consume băuturi alcoolice. Poliţiştii au eliberat drumul şi i-au dus pe cei doi la audieri. "Cei doi au 30 şi 28 de ani şi sînt din sat Cetatea, comuna Frăţeşti, judeţul Giurgiu şi din comuna Tunari, judeţul Ilfov. Ei au blocat cu intenţie drumul comunal 115, în dreptul unui imobil din sat Cetatea, prin punerea unei mese şi a unui scaun din material plastic pe partea carosabilă, pe care ulterior, s-au aşezat şi au început să consume băuturi alcoolice, punînd în pericol siguranţa circulaţiei şi dreptul la liberă circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic", se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu. Cei doi sînt cercetaţi în libertate pentru crearea de obstacole pe drumul public.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
uscatu, acum 4607 zile, 15 ore, 17 minute, 6 secunde
d-na vasilescu olguta, cu comentarii de acest gen, ii prostiti doar pe prosti,iar noi romanii ne consideram a fi totusi un popor cult.cum poate mneaei sa spuna ca cere ambasadorului usa nu stiu ce, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.