Național

Tinerii au descoperit bunul gust al libertatii

Iulia Crețu
28 mar 2006 2228 vizualizări
La concursul de discursuri despre discriminare s-au duelat echipe de liceeni din Focsani, cei mai buni dintre cei mai buni fiind premiati.

Clubul Focsani al Asociatiei Pro Democratia, in parteneriat cu Editura Humanitas, Inspectoratul Scolar Judetean si Consiliul Local al Tinerilor, a organizat simbata un concurs de discursuri pe tematica antidiscriminarii, atit de actuala in aceste zile. La competitia desfasurata cu prilejul "Zilei Internationale pentru eliminarea rasismului si discriminarii" au participat 11 echipe de la liceele din Focsani, care au concurat sub sloganul "Bunul gust al democratiei". Juriul, din care au facut parte Danut Popoiu, inspector general, Maria Lupu, inspector limba si literatura romana, Mihai Adafini, inspector de istorie, Aurora Martin, consilier la Agentia Nationala pentru Egalitate de Sanse, Silvia Vrinceanu Nichita, redactor sef la "Ziarul de Vrancea" si Razvan Bogdan Neacsu, viceprimarul tinerilor, a avut de facut alegeri dificile intrucit toti concurentii s-au descurcat foarte bine si au venit la competitie bine pregatiti. Concursul a constat dintr-un discurs la alegere si unul realizat pe baza unui citat, iar acestea au ezbatut problematica discriminarii rasiale, de gen, religioase, fata de persoanele cu HIV sau cu dizabilitati. Tinerii au spus ca oamenii nu trebuie sa fie tratati diferit pentru ca sint diferiti si au facut apel la toleranta. Premiul I a fost obtinut de o echipa de la Liceul Pedagogic "Spiru Haret" (Statache Iulian, Mateiu Elena, Crivat Valentina, pregatiti de profesoarele Lamiita Serban si Liliana Bratu), premiul II de echipa de la Grupul Scolar de Electrotehnica (Popa Oxana, Popa Diana, Serban Alexandru, elevi pregatiti de profesoarele Mihaela Oprea si Anicuta Budisteanu) si premiul III de elevele de la Colegiul National "Al. I. Cuza" (Tudoran Oana, Dobre Irina si Lefter Corina, pregatiti de profesorii Silvia Chelariu si Axente Dragos). Cu mentiuni au fost rasplatite discursurile echipelor de la CNC (Cazaciuc Corina, Coviltir Andreea, Nistor Roxana, pregatiti de profesorul AdrianTiglea) si cel al reprezentantilor Liceului Pedagogic (Bedura Alina, Schiopu Georgiana, Buzoi Cornelia, pregatiti de profesoarele Nicoleta

Cainap si Liliana Bratu). Publicul a acordat un premiu special pentrui cel mai convingator discurs, istinctie care s-a indreptat catre Diana Popa si Bogdan Obodariu, acesta din urma primind si premiul special al juriului pentru cel mai bun discurs. Pentru talentul si implicarea lor tinerii au fost rasplatiti cu premii in carti de la editura "Humanitas". Ziarul de Vrancea va publica cele mai bune discursuri pentru ca mesajele antidiscriminare sa ajunga la cit mai multi oameni.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.