Național

Alunecarile de teren se tin lant

Dana Lepadat
28 mar 2006 849 vizualizări
Podul din satul Arva, subrezit de inundatii, nu a fost inchis desi este construit ilegal.

Situatia alunecarilor de teren se agraveaza, dupa ce mai mult de 20 de locuinte au fost afectate sau chiar distruse de alunecari de teren, iar alte 80 de gospodarii sint in pericol de a fi afectate. In catunul Sipotele din comuna Andreiasu de Jos alte doua gospodarii sint in pericol. Se pare ca echipele Sistemului de Gospodarire a Apelor fac doar constatari insa nu aplica si masuri pentru a remedia situatia. Daca in unele situatii a fost propusa construirea unor baraje, in cazul alunecarilor de teren de pe albia piriului Coza, o echipa de specialisti s-a deplasat la fata locului si a constatat avariile produse, fara a veni insa cu vreo solutie. "Am primit informari ca au avut loc alunecari de teren si in catunul Sipotele. Urmeaza sa se deplaseze acolo o echipa de specialisti. Au fost si la Coza si la Andreiasu unde au constatat avariile, dar nu poti da solutii imediat, deoarece nu prea ai ce face. Nu poti sa muti muntele din loc", a declarat ieri prefectul Ion Oprea, in cadrul unei conferinte de presa. Cea mai hilara situatie este in satul din Arva, din comuna Brosteni, unde podul de peste Milcov este deschis circulatiei rutiere desi rezistenta acestuia a fost slabita de inundatiile de anul trecut si, mai mult decit atit, acesta a fost construit ilegal. Potrivit prefectului, podul a fost construit din fondurile localnicilor, fara proiect sau autorizatie de constructie. In urma cu un an, Inspectoratul de Stat in Constructii a amendat autoritatile locale, insa instanta a anulat contraventia. Ieri, o comisie din care a facut parte si Ion Oprea s-a deplasat la fata locului. "Podul de la Arva nu mai asigura siguranta in trafic, deoarece a fost afectat de revarsarile de ape si, mai mult decit atit, este construit ilegal. In primul rind este nevoie de o expertiza acolo pentru a se stabili ce inseamna acces peste acel pod, pentru a se interveni cu o interdictie de circulatie peste o anumita limita in ceea ce priveste tonajul. Oricum, trebuie sa se intervina urgent in zona", a mai spus prefectul. O alta comisie, din care a acut parte subprefectul Dragos Mircea, a fost ieri in comuna Tataranu, pentru a vedea stadiul lucrarilor de decolmatare la albia piriului Balanu, care a inundat mai multe gospodarii in luna ianuarie. Autoritatile locale au decolmatat albia pe o lungime de 400 de metri, insa nu au taiat si copacii pentru ca utilajele de decolmatere sa poata lucra mai mult. Consilierii din Tataranu au adoptat in acest o hotarire pe 23 martie, care nu a fost insa pusa in aplicare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.