Național

Un agent de politie a lovit cu duba patru masini

Dan Chiriac
28 mar 2006 1203 vizualizări
Aflat la volanul unei dube, agentul Mitica Burloiu a intrat in intersectia de la BIG, pe culoarea rosie a semaforului si a provocat un accident colectiv. Desi avea semnalele sonore si luminoase in functiune, politistul nu si-a luat masurile de prevenire a unui accident.

Agentul de politie Mitica Burloiu, 45 ani, de la Biroul de Siguranta Publica din cadrul Politiei Focsani a provocat ieri dimineata un accident de circulatie in intersectia de la BIG. Intors dintr-o misiune, de la un scandal produs cu citeva minute in urma, politistul a patruns cu viteza in intersectie pe culoarea rosie a semaforului si s-a izbit frontal cu o Dacie Logan, care venea dinspre Sud. Duba politiei, un VW Transporter, a ricosat pe celalalt sens de mers unde a tamponat alte trei autoturisme care asteptau la semafor. "Masina politiei avea in functiune semnalele sonore si luminoase si a patruns in intersectie pe culoarea rosie, fara a lua toate masurile de prevenire a unui accident", a spus comisarul Mariana Apostol, purtatorul de cuvint al Politiei. Soferul Daciei Logan, Remus Cornea, 27 ani, povesteste cum s-a intimplat accidentul: "Veneam dinspre Sud. La semafor era verde, iar in mijlocul intersectiei m-am trezit cu masina politiei peste mine. Daduse drumul la semnalele sonore si luminoase cu putin timp inainte sa patrunda in intersectie, venind de pe strada Unirea Principatelor. Politistul a coborit si a inceput sa ma acuze ca eu am trecut pe rosu", spune Remus Cornea. Ceilalti trei soferi implicati in accident, stationau la semafor pentru a efectua virajul la stinga. "Noi asteptam verde pentru stinga, iar Loganul a venit pe verde, din contrasens. Duba politiei a intrat pe rosu, cu semnalele aprinse si a lovit Loganul, dupa care ne-a lovit si pe noi", a declarat Dragos Dumitrache, 67 ani, din Focsani, soferul uneia dintre masinile tamponate. In urma impactului, au fost avariate o Dacie Papuc (VN-05 ACT), condusa de Dragos Dumitrache, o Dacie, (VN-01- FSF), condusa de Costel Burac, 35 ani, si un Ford Fiesta (B 47230), la volanul caruia se afla Virgil Traistaru, 44 ani, din Focsani. Singurul care a avut de suferit fizic in urma accidentului a fost chiar politistul, care a ajuns la spital.


Cine va repara masinile


Cele patru masini avariate vor fi reparate prin grija IJP Vrancea. "Autoturismele avariate vor fi reparate in baza asigurarii obligatorie autospecialei VW Transporter, apartinind IJP Vrancea. Masina politiei avea asigurare", ne-a spus subcomisarul Catalin Stegarescu, seful politiei rutiere focsanene. Soferii implicati in accident au fost testati cu etilotestul, dar rezultatul a fost negativ. Autospeciala IJP Vrancea a fost avariata, contravaloarea reparatiilor estimindu-se la circa 5.000 RON. "La nivelul IJP va fi

costituita o comisie care va cerceta imprejurarile in care s-a produs evenimentul. Politistul risca o sanctiune disciplinara pe linie de serviciu, se va alege si cu suspendarea permisului de conducere si va suporta si contravaloarea cheltuielilor de reparatie a masinii politiei", ne-a declarat comisarul Gavril Iacob, adjunctul IJP Vrancea. Accidentul vine la doar doua zile dupa ce ministrul Adminsitratiei si Internelor, Vasile Blaga, si-a exprimat ingrijoarea fata de numarul mare de accidente in care sint implicati oamenii legii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.