Național

COLOANA: Scutire de impozit pentru proprietarii care îşi reabilitează faţada clădirii

Ziarul de Vrancea
8 sep 2011 991 vizualizări
PDL face un apel la primarii din România să ţină cont de modificările Codului fiscal prin care proprietarii de apartamente şi de case care-şi reabilitează termic locuinţele pot beneficia de scutire de impozit pe 5 sau 7 ani

Anunţul a fost făcut ieri de purtătorul de cuvînt al partidului, Sever Voinescu. El a menţionat că modificările prevăd faptul că proprietarii de apartamente care îşi reabilitează termic locuinţele pot beneficia de scutire de impozit de minimum 7 ani, iar proprietarii caselor care îşi vor reabilita faţadele pot beneficia de scutire de impozit de 5 ani consecutivi. Această decizie urmează să fie luată de consiliile locale. "PDL face un apel către primarii din România şi către membrii Consiliilor Locale să ţină foarte serios cont de acest instrument pe care Codul Fiscal îl pune la dispoziţia domniilor lor, pentru că o comunitate poate cîştiga mult mai mult din reabilitarea termică şi din reabilitarea faţadelor decît din impozitele pe care consiliile locale le culeg pe o perioadă de cîţiva ani pe respectivele imobile", a spus Voinescu.


Doi copii s-au înecat într-o groapă cu apă, proprietarea terenului cercetată penal

Proprietara terenului din localitatea suceveană Bosanci unde se află groapa cu apă în care doi fraţi în vîrstă de cinci şi şapte ani s-au înecat, miercuri seară, este cercetată penal pentru ucidere din culpă. Potrivit IPJ Suceava, poliţiştii au fost sesizaţi, miercuri seară, prin 112, că într-o groapă cu apă aflată pe terenul unui localnic s-au înecat doi copii. Groapa cu apă se află în intravilanul comunei Bosanci, pe terenul unei femei, iar fiul acesteia a făcut lucrări de desecare pe acel teren, săpînd o groapă cu o adîncime de aproximativ doi metri , în care s-a adunat apă, locul respectiv nefiind împrejmuit. Cei doi fraţi, unul în vîrstă de şapte ani, iar altul de cinci ani, împreună cu un alt copil, s-au jucat, miercuri seară, în preajma acelei gropi, iar la un moment dat fratele mai mare s-a dezbrăcat şi a intrat în apă, apoi după el a intrat şi fratele cel mai mic, ambii copii înecîndu-se.

Şi-a ucis nou-născutul şi l-a îngropat în grădină

O femeie a fost deferită justiţiei pentru că, în 21 iulie, şi-a ucis bebeluşul după ce l-a născut, apoi l-a îngropat în grădina casei. Procurori ai Parchetului de pe lîngă Tribunalul Maramureş au trimis-o în judecată ieri pe Maria Nemeş, în stare de arest preventiv, sub acuzaţia de omor calificat.
Pe 21 iulie, Maria Nemeş a născut la locuinţa sa, fără a fi asistată de personal de specialitate, "un făt de sex feminin căruia i-a suprimat viaţa, amabalîndu-l într-un sac de nylon şi îngropîndu-l apoi, în grădina locuinţei", precizează Parchetul.

Elevii ar putea fi obligaţi să cînte săptămînal imnul în clasă

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, ar fi de acord ca elevii să intoneze imnul naţional măcar o dată pe săptămînă. "Am cerut Institutului de ştiinţe ale Educaţiei să-mi prezinte o situaţie comparativă, care este situaţia în diferite ţări ale Uniunii Europene şi dacă o astfel de măsură nu ar fi binevenită o dată pe săptămînă. La începutul săptămînii să fie intonat imnul în fiecare clasă. Eu înclin să cred că n-ar fi o idee rea", a declarat ieri Daniel Funeriu. Ministrul spune că ideea i-a venit într-o vizită la o şcoală din ţară, unde preşedintele Băsescu a acordat distincţii unor elevi. "Am fost, trebuie să recunosc, destul de neplăcut surprins de lipsa de solemnitate cu care este tratat acest moment de către elevii prezenţi în sală", a completat ministrul Educaţiei.

Cutremur de 4,4 grade pe scara Richer în zona Vrancea

Un seism de 4,4 grade pe scara Richer s-a produs ieri, la ora 16.50, în Vrancea, după ce cu aproximativ 11 ore mai devreme avusese loc în zonă un alt cutremur de 2,5 grade. "Nu este nici o problemă. În Vrancea sînt frecvent cutremure. Unul de această intensitate a mai fost şi acum aproape doi ani. Nu este nici un pericol. Vorbim cînd vom avea cutremure de peste 7", a declarat Gheorghe Mărmureanu, fost director al Institutului Naţional de Fizică a Pămîntului, referindu-se la seismul de 4,4 grade Richter, produs la o adîncime de 140 de kilometri.

Comasarea alegerilor, adoptată prin asumarea răspunderii?

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat ieri că nu exclude posibilitatea comasării alegerilor locale cu cele parlamentare în 2012 prin angajarea răspunderii Guvernului. "Eu nu exclud nici un fel de modalitate de abordare a modificării cadrului legislativ în acest sens, dar, evident, înainte de a porni la drum e firesc să existe un dialog. În momentul de faţă există un punct de vedere comun la nivelul coaliţiei", a declarat la Radio Romania Actualităţi Roberta Anastase. Totuşi, ea a arătat că la nivelul Coaliţiei nu s-a propus un termen pînă la care să fie adoptate modificările legislative. "Nu ne-am propus un termen, tocmai pentru că ne dorim ca aceste discuţii să fie unele consistente. Nu dorim să accelerăm lucrurile, ci dorim să le facem bine", a susţinut preşedintele Camerei Deputaţilor.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.