Național

COLOANA: Pompier, acuzat că a încercat să violeze o fetiţă de 8 ani

Ziarul de Vrancea
7 sep 2011 597 vizualizări
Un subofiţer de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş a fost reţinut pentru tentativă de viol asupra unui minor.

 El este suspectat că, băut fiind, a încercat să agreseze sexual o fetiţă de opt ani. Potrivit poliţiştilor, bărbatul de 46 de ani a fost reţinut, luni seară, sub acuzaţia de tentativă la infracţiunea de viol. "În funcţie de rezultatele anchetei, urmează să se ia măsuri. Pînă atunci, nu putem face nimic, mai ales că subofiţerul este reţinut", a declarat purtătorul de cuvînt al ISU Mureş Liviu Danciu. Potrivit informaţiilor din dosarul deschis în acest caz, bărbatul este suspectat că, în seara de 31 august, a acostat o fetiţă în vîrstă de opt ani, care se afla în faţa blocului unde locuieşte, şi a chemat-o la el în apartament, într-un bloc din apropiere, sub pretextul că îi va arăta ceva. Conform sursei citate, subofiţerul ar fi sărutat copilul pe abdomen şi ar fi încercat să se dezbrace, arătîndu-i fetiţei părţile sale intime, el fiind în stare de ebrietate. La un moment dat, fetiţa a reuşit să fugă, iar familia ei a alertat autorităţile. Bărbatul a fost găsit în apartamentul său dezbrăcat şi în stare de ebrietate, arată sursa citată. Rudele fetiţei le-au declarat anchetatorilor că subofiţerul a încercat ă ajungă la o împăcare cu părinţii copilei.



Oprescu nu are nevoie de sigla USL

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni seară, la B1 TV, că va candida independent pentru un nou mandat, subliniind că "în mod sigur nu va exista sigla USL". "Sorin Oprescu candidează independent, în cadrul unui parteneriat, unui parteneriat pentru Bucureşti. Uitaţi partea a doua cu siglă, fără siglă, cu pus acolo... Nu vreau să jignesc pe nimeni. În mod sigur nu va exista sigla USL. Candidat independent sprijinit de...", a spus primarul general. În opinia lui Oprescu, a candida ca independent cu sprijin USL va însemna un staff de campanie propriu, precum şi strategia sa şi proiectele sale: "Un staff de campanie propriu, o strategie care este a mea şi, ce-i mai important, proiectele sînt ale mele, modificate sau poate îmbunătăţite cu ceea ce propune Uniunea şi aşa se întrunesc condiţiile unui parteneriat. Eu nu am stăpîn. Mie nu-mi comandă nici unul, nici altul. Am discutat în termeni foarte bărbăteşti, de principiu, toate astea. Nu există decît posibilitatea de a respecta nişte proiecte".

Adio grătar în faţa blocului

Senatorii din Comisia pentru administraţie publică au aprobat ieri propunerea legislativă iniţiată de deputatul PDL, Sulfina Barbu, prin care este reglementată activitatea de picnic, desfăşurată pe domeniul public sau privat al statului şi al unităţilor administrativ-teritoriale. În favoarea propunerii de lege au votat cinci senatori, doi s-au abţinut de la vot, iar 2 au votat împotrivă, relatează Agerpres. Potrivit expunerii de motive a propunerii legislative, se doreşte prevenirea, reducerea şi eliminarea impactului negativ generat de "practicarea inadecvată a activităţilor de picnic".
Potrivit Sulfinei Barbu, se impune amenajarea unor zone speciale, care vor aparţine domeniului public sau privat al statului şi care vor fi dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru desfăşurarea activităţilor de picnic şi în care aprinderea focului este permisă. Persoanele care vor dori să facă picnic vor trebui să ţină cont de anumite obligaţii, cum ar fi interzicerea distrugerii sau degradării amenajărilor din zonele speciale şi din cele indicate, să nu arunce deşeuri decît în locurile special amenajate, să aprindă focul doar în zonele special amenajate, să nu spele obiectele care au deservit activităţii de picnic în apele curgătoare învecinate şi altele. Nerespectarea acestor prevederi va constitui contravenţie şi se va sancţiona cu amenzi între 100 lei şi 50.000 lei.

Bărbatul care i-a procurat furadan Mădălinei Manole, condamnat cu suspendare

Cristian Sorin Urziceanu, bărbatul care a vîndut furadanul cu care s-a sinucis Mădălina Manole, a fost condamnat ieri de Tribunalul Bucureşti, la trei ani de închisoare cu suspendare. Instanţa de judecată i-a mai confiscat lui Urziceanu suma de 1.900 de lei, bani obţinuţi de bărbat din vînzarea substanţei toxice şi l-a obligat pe acesta la plata a cinci sute de lei cheltuieli de judecată către stat. Decizia de marţi nu este definitivă şi poate fi contestată de acesta caz în care dosarul va ajunge la Curtea de apel Bucureşti. Magdalena Anca Mircea - cunoscută publicului drept Mădălina Manole - s-a sinucis în dimineaţa de 14 iulie 2010, chiar de ziua ei de naştere.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.