Național

Stiri nationale pe scurt

Ziarul de Vrancea
19 aug 2011 685 vizualizări
Un roman a incercat sa-si ucida iubita in Spania, aruncind-o cu masina in riu

Un român în virsta de 29 de ani, stabilit în Spania, a încercat sa-si omoare iubita care vroia sa se desparta de el. El a încuiat-o în portbagajul masinii si a lasat autoturismul sa plonjeze într-un riu, dupa care l-a sunat pe tatal femeii si i-a spus ca a ucis-o. "Batrine, nu am credit, vino acasa pentru ca ti-am ucis fiica", i-a spus Iulian B. tatalui victimei, pe care l-a sunat imediat dupa ce masina în care se afla Encarni L.P. (36 de ani) a plonjat în riul Alguazas. Potrivit rudelor victimei, care este profesoara de limba engleza în Albacete, românul a încercat s-o omoare pentru ca femeia vroia sa puna capat relatiei, dupa cinci ani de zile. Fratele femeii a spus reporterilor spanioli ca sora lui nu mai dormise de o luna în casa pe care ea si românul o cumparasera pentru a locui împreuna. "Problemele de cuplu au început cind ea nu a fost de acord sa angajeze muncitorii români pe care el îi vroia", a mai spus Antonio, fratele victimei, adaugind ca înainte de luna martie cei doi nu au avut niciodata o cearta violenta. Cei doi se vedeau zilnic pentru a supraveghea lucrarile finale la casa în care locuia doar Iulian B., Encarni lasindu-l sa stea acolo pina cind si-ar fi gasit alta locuinta.
Marti seara, barbatul i-a spus femeii ca nu vrea s-o lase sa plece din casa si ca vrea sa ramina sa doarma cu el, între cei doi izbucnind o cearta aprinsa. Astfel, românul ar fi bagat-o în portbagajul masinii, dupa care a împins masina în riu. Femeia a reusit sa se elibereze si sa scape doar cu rani usoare, fiind internata în spital. Retinut de autoritati, Iulian B. a spus ca nu a încercat sa-si omoare iubita si ca nu a bagat-o în portbagaj. El sustine ca femeia statea pe scaunul din dreapta soferului si ca s-a urcat de bunavoie, el urmind s-o duca la locuinta tatalui sau cind au avut un accident. "Encarni, te iubesc mult, a fost un accident, ma simt responsabil pentru ca eu conduceam masina, dar a fost un accident", i-a transmis românul femeii, care însa sustine ca acesta a condus masina în riu în mod intentionat. Afirmatiile românului nu au impresionat judecatorul de caz însa, care a aratat ca daca ar fi fost într-adevar un accident, acesta ar fi sunat dupa ajutor si nu la tatal femeii, sa-l anunte ca a ucis-o. De asemenea, exista martori oculare care l-ar fi vazut pe Iulian împingind masina în riu.

Cum i-a "sterpelit" Voiculescu un apartament lui Diaconescu

Dan Voiculescu, patronul lui Dan Diaconescu din perioada 1991-1995, i-a oferit acestuia cadou un video, o Dacie si un apartament cu doua camere. Cind "a dezertat" de la "Jurnalul National", i le-a luat înapoi, povesteste Dan Diaconescu într-un interviu pentru EVZ. "În timpul relatiei cu Dan Voiculescu, 1991-1995, împreuna am petrecut citeva zile de nastere, el vreo trei, iar eu vreo patru. În fine el e nascut în 25 septembrie, eu pe 9 decembrie. Si de fiecare data, evident, eu faceam cadouri, eu îi dadeam domniei sale cite o cravata sau o sticla de whiskey, el îmi dadea cadouri de genul: prima oara un video, a doua oara o masina si a treia oara un apartament", rememoreaza Dan Diaconescu vremurile cind lucra la "Jurnalul National". Apoi el povesteste cu lux de amanunte cum patronul Intact le-a cumparat cu banii jos, lui si lui Marius Tuca, apartamente de doua camere pe care le-a si decorat. "Dar în fine, la virsta aia, eu fiind naiv nu eram deloc atent la actele acelor cadouri, de ce, cind am primit masina, eu neavind carnet n-o conduceam eu, o conducea un sofer, cind am facut actele casei s-a ocupat o agentie imobiliara cu niste contabili de la firma noastra de atunci de la Jurnalul National si, în fine, cind am plecat el s-a suparat atit de tare, eu fiind primul lui angajat civil care, sa spunem asa, am dezertat de acolo, din unitatea militara, mi-a trimis acasa niste somatii în care mi se spunea: domnul Diaconescu ati sterpelit, ai furat, ati delapidat un video", completeaza Diaconescu.

Un agent de paza a batut un detinut pentru a-i face "dreptate" fiului sau

Un agent de la penitenciarul Giurgiu a fost trimis în judecata pentru purtare abuziva, fiind acuzat ca în 2010 a batut cu bestialitate un detinut, despre care aflase ca îi agresase fiul în timpul unui conflict dintr-un parc. Potrivit procurorilor, Vasile Savu, agent sef principal la Penitenciarul de Maxima Siguranta Giurgiu, l-a lovit repetat, cu un baston din cauciuc, pe unul dintre detinutii din unitate, care avea de executat o pedeapsa de cinci ani închisoare. Agentul, care îsi desfasura activitatea la Biroul Evidenta Persoane Private de Libertate, avea acces în toate sectiile penitenciarului, printre atributiile de serviciu fiind si cea de a comunica persoanelor private de libertate raspunsuri la diferite cereri sau citatii transmise de diverse institutii publice. Savu nu îl cunostea personal pe detinut dar fiul sau îi spusese ca în 2009 fusese batut într-un parc de o persoana care avea acelasi nume si care în timpul agresiunilor folosise si un aparat cu electrosocuri. În acest context, în 30 iunie 2010, agentul Savu s-a dus la Sectia de Minori si Tineri unde era încarcerata partea vatamata si i-a cerut agentului supraveghetor sa-l aduca pe detinut în biroul sau, sub pretextul comunicarii unor acte procedurale. Dupa ce detinutul a fost dus în biroul supraveghetorului, Savu i-a cerut sa se aseze pe scaun si l-a chestionat cu privire la datele de stare civila, întrebindu-l, totodata, daca, în vara anului 2009, a fost implicat într-un scandal cu un alt tinar, scandal ce a avut loc într-un anumit parc. Detinutul a raspuns ca îsi aminteste de un conflict pe care fratele lui în virsta de 15 ani l-a avut cu un alt tinar, în care el a intervenit si i-a dat o palma tinarului, agentul reprosindu-i ca cel pe care l-a lovit este fiul sau. Ulterior, agentul s-a ridicat de pe scaun si, dintr-un sertar al biroului, a luat un baston de cauciuc cu care a început sa-l loveasca, în mod repetat, pe detinut, pina când a intervenit un coleg de-ai sai, supraveghetor. Raportul medico-legal întocmit în cauza a concluzionat ca leziunile suferite de partea vatamata au putut fi produse prin lovire cu corpuri dure, fara sa necesite îngrijiri medicale.

Calin Popescu Tariceanu divorteaza de a patra sotie

Calin si Ioana Popescu Tariceanu au decis  sa divorteze, dupa o casnicie de sapte ani. Decizia a fost luata de comun acord. Cei doi au împreuna un baiat. Ioana Tariceanu are 34 de ani si este a patra sotie a fostului premier.
"Calin si Ioana-Popescu Tariceanu anunta oficial decizia de a divorta de comun acord si roaga presa din România sa respecte nevoia de intimitate în aceasta perioada", se arata într-un anunt al celor doi remis, vineri. În acelasi comunicat, Calin si Ioana-Popescu Tariceanu mentioneaza ca "anuntul este facut public cu intentia de a evita speculatiile de orice natura" si ca "nu vor fi facute comentarii ulterioare divortului". Ioana Tariceanu are 34 de ani si este a patra sotie a lui Calin Popescu Tariceanu. Cei doi s-au cunoscut pe Calea Victoriei, în timpul unei manifestatii organizate de Conventia Democrata, cu putin timp înainte de alegerile din 1996. Ei au împreuna un baiat, nascut cu citeva luni înaintea casatoriei civile, care a avut loc în anul 2003, la Budapesta. În 2004, ei s-au casatorit si religios.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
SHooLCLask, acum 4620 zile, 10 ore, 40 minute, 35 secunde
Прекрасно! Я прошу прощения, но.. в наше время кто угодно может <a href=http://www.half-infinity.ru/alawar_game.html>Скачать citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.