Național

Ministrul Udrea poate spune ca a dat lovitura:Cum devine România destinatia preferata a "turistilor de divort"

Ziarul de Vrancea
15 aug 2011 677 vizualizări
România este tot mai cautata de asa-numitii "turisti de divort", întrucit procedurile sint aici mai rapide si mai ieftine. New York Times da exemplul uneii firme italiene care ofera servicii de desfacere a casatoriei all-inclusive, cu tot cu biletele de avion, pentru echivalentul a minimum 5.000 de dolari.

Din ce în ce mai multi italieni aleg sa divorteze în alte tari membre ale Uniunii Europene, unde procedurile legale sint mult mai simple decit în Italia, unde pentru a dizolva o casnicie sint necesari cel putin trei ani de trait separat, noteaza New York Times (NYT), în editia on-line de ieri. Jurnalistii relateaza despre un cuplu care a venit la Bucuresti de la Bologna, pentru o singura zi, cu unicul scop de a semna documente de rezidenta în România. Cei doi soti spera ca în citeva luni casnicia lor va fi desfacuta legal. "Un divort clasic dureaza prea mult daca intentia ta este sa-ti refaci viata si sa o iei de la capat", a declarat barbatul pentru NYT, insistind ca identitatea sa nu-i fie dezvaluita.
Oficialii si avocatiii vorbesc despre faptul ca este în crestere numarul celor care aleg sa profite de legislatia europeana si sa divorteze în alte tari pentru a evita procedurile complicate din Italia. Practic, dupa ce obtin rezidenta, cuplurile pot cere divortul dupa doar sase luni, evitind astfel perioada de separare de trei ani, obligatorie în legislatia italiana.
România a devenit destinatia preferata a "turistilor de divort", potrivit oamenilor care lucreaza în acest domeniu. Ei afirma ca divortul în România este ieftin, rapid si procedurile sint destul de flexibile. "A fost usor. Abia ce am semnat", a declarat barbatul din cuplul intervievat de cei de la NYT.
Numarul italienilor care divorteaza în strainatate este greu de estimat pentru ca nu exista o statistica a autoritatilor în acest sens. Totusi, Gian Ettore Gassani, presedintele Academiei Italiene a Avocatilor pe probleme Matrimoniale, afirma ca a existat un trend crescator al numarului de italieni care divorteaza în strainatate. Din acest motiv, el afirma ca ce se întimpla ar fi o înfringere a sistemului juridic italian. Asociatia pe care o conduce estimeaza ca, în ultimii cinci ani, cel putin 8.000 de cupluri de italieni au fost desfacute în strainatate.
Spania, Franta si Marea Britanie sint si ele destinatii populare pentru divort, însa România este cunoscuta ca fiind o tara mai ieftina cu proceduri mai rapide. Firma care a aranjat divortul cuplului contactat de NYT, Divorzio Comodo, adica "divort usor", ofera servicii de desfacere a casatoriei rapide all-inclusive, cu tot cu biletele de avion, pentru echivalentul a minimum 5.000 de dolari americani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ing. Ulise Grosu, acum 4637 zile, 13 ore, 44 minute, 29 secunde
Ministrul Udrea nu a dat nici o "lovitura", iar daca este sa interpretez cuvantul "lovitura" in acelasi sens ca primarul mascarici al mun. Constanta, Radu Mazare, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.