Național

Ministrul Sanatatii a demisionat

Ziarul de Vrancea
4 aug 2011 640 vizualizări
Cseke Attila s-a aratat nemultumit de banii primiti de minister la rectificarea bugetara

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a anuntat ieri ca demisioneaza din functie, nemultumit de banii primiti de minister la rectificarea bugetara. El a spus ca abia miercuri, la ora 14.00, a primit proiectul rectificarii bugetare, fara sa fie consultat în legatura cu acesta, fapt pe care l-a calificat ca fiind "extrem de grav". Cseke Attila a precizat ca si-a exprimat nemultumirea si în sedinta de Guvern de miercuri si ca ieri a avut o discutie cu premierul Emil Boc, caruia i-a înaintat demisia. Fostul ministru a precizat ca premierul i-a cerut sa nu demisioneze. El a mai spus ca înca de saptamina trecuta a solicitat Ministerului Finantelor, printr-o adresa oficiala, o discutie între MFP, Ministerul sanatatii si CNAS în vederea rectificarii bugetare, însa nu s-a dat curs cererii sale. Cseke Attila va mai ocupa înca maximum 15 zile functia de ministru al Sanatatii, interval în care premierul Emil Boc va înainta presedintelui Traian Basescu o propunere pentru aceasta functie, a informat Guvernul. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a precizat ieri ca Uniunea va numi un nou ministru al Sanatatii în urmatoarele 15 zile.
Cseke a fost criticat recent de presedintele Traian Basescu, acesta declarind ca ministrul Sanatatii si presedintele CNAS "ori se înteleg" si "pun ordine în cheltuieli", ori pleaca de la cele doua institutii. Basescu spunea atunci ca a avut o discutie cu premierul si va trebui gasita o solutie "foarte rapid". Cseke a fost nominalizat de UDMR pentru pozitia de ministru al Sanatatii în 18 decembrie 2009.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.