Național

Pompierii nu se inteleg prea bine cu Protectia Civila

Dan Chiriac
1 mar 2006 772 vizualizări
Prefectul a pus degetul pe rana la serbarea Protectiei Civile de ieri.

Protectia Civila a sarbatorit ieri 73 de ani de la infiintare, dar oficialii institutiei au aratat ca mai au de lucru pentru se armoniza cu noua structura in care s-au integrat anul trecut. Serviciul de Protectie Civila din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Anghel Saligny" Vrancea a tinut sa marcheze acest ceas aniversar printr-un simpozion sustinut la Casa Armatei. Prefectul Ion Oprea a preze ntat cuvintul ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga si cel a secretarului de stat Viorel Paul Dobre. Totodata, noul sef al ISU Vrancea, colonelul Ion Dima a citit mesajul sefului Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, general maior Vladimir Secara. Col. Ioan Dima, care va conduce institutia pina in 2007, a prezentat la Casa Armatei si o expozitie de pirogravuri si a avut o surpriza si pentru prefectul Ion Oprea, caruia i-a daruit una dintre lucrarile sale. De altfel, col. Ioan Dima este autorul mai multor lucrari ce se afla expuse pe holurile Inspectoratului pentru Situa tii de Urgenta. Cu aceasta ocazie prin ordin al ministrului a fost avansat in grad si pl. adj Adrian Turcitu, care a devenit pl. adj sef. Col. Janica Bordeanu, seful Protectiei Civile, a prezentat un scurt istoric al apararii civile si a facut si bilantul activitatilor desfasurate in anul 2005, cind inundatiile au lovit judetul. La manifestarile de ieri au fost prezenti si mai multi primari de comune, care indeplinesc si functia de sefi ai comitetelor pentru situatii de urgenta la nivelul localitatilor pe care le administreaza. O parte aparte a manifestarilor de ieri a reprezentat-o si discutiile privind relatii mai incordate existente in acest moment intre cele doua componente ale inspectoratului. "Exista relatii incordate intre structurile din institutia dumneavoastra, dar acestea trebuie sa dispara in cel mai scurt timp", a punctat prefectul Ion Oprea. Noul sef al ISU, col. Ion Dima, a recunoscut ca exista animozitati intre pompieri si lucratorii de la Protectia Civila, dar a promis ca va incerca ca rezolve problemele si a pus totul pe seama faptul ca timpul scurs de la unirea celor doua institutii nu a fost suficient pentru armonizarea suficienta a relatiilor organizationale. Protectia Civila s-a unit cu Grupul de Pompieri la inceputul anului 2005, iar asemena

probleme in noua structura formata exista se pare si la alte inspectorate din tara. Acestea se pot datora si faptului ca ambele unitati au avut atit in 2005 cit si in 2006 reprezentanti la concursul pentru desemnarea comandantului institutiei. In ciuda relatiilor tensionate pompierii si pirotehnistii conlucreaza bine, eforturile lor fiind vazute in momentele limita petrecute in iulie 2005. "Sper sa fim pregatiti sa facem fata unor situatii de acest gen care s-ar putea intimpla", a spus prefectul Ion Oprea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.