Național

Marius Iacob este convins ca Elodia a fost omorita

Ziarul de Vrancea
21 feb 2011 586 vizualizări
Cristian Cioaca ramine principalul suspect, afirma procurorul, care a dat asigurari ca va continua cautarile

Procurorul sef al Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul PICCJ, Marius Iacob, spune ca are si acum convingerea ca Elodia Ghinescu a fost omorita si transportata intr-un loc inca neidentificat, iar Cristian Cioaca ramine principalul suspect.

"Si pe parcursul acestui an am desfasurat mai multe activitati pentru descoperirea cadavrului Elodiei Ghinescu. Pina in acest moment nu avem nici un indiciu cu privire la faptul ca ea ar putea fi in viata. Ancheta pe care am desfasurat-o s-a axat cu prioritate pe descoperirea cadavrului, insa din nefericire nu am reusit sa-l descoperim. Varianta oficiala de ancheta este de nezdruncinat, in sensul ca cele mai multe probe conduc la concluzia ca ea a fost omorita in acele imprejurari pe care le stiti foarte bine, dupa care cadavrul ei a fost transportat intr-un loc neidentificat pina in prezent", a declarat Marius Iacob.

întrebat despre craniile gasite in ultimul timp, vehiculate a fi ale Elodiei, procurorul sef al Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe linga înalta Curte de Casatie si Justitie a precizat ca acestea nu apartin femeii, iar cautarile continua. "Neoficial va pot spune ca nu este craniul Elodiei Ghinescu. Vom primi si raportul de la Institutul de Medicina Legala. Asta nu inseamna ca nu vom continua sa o cautam", a declarat procurorul Marius Iacob.

în ceea ce priveste costurile operatiunii de cautare, Iacob a spus ca suma cheltuita este mica in comparatie cu cele din alte anchete.


Cioaca este afectat doar la vederea poligrafului


Intrebat de catre jurnalisti daca Cristian Cioaca a mai fost chemat la audieri, procurorul a raspuns ca acesta nu mai vrea sa dea nici o declaratie si refuza in mod constant sa mai fie testat la poligraf desi "e principalul suspect". "Pe domnul Cioaca nu l-am mai chemat pentru ca de vreo 2 ani de zile nu vrea sa mai colaboreze in sensul ca nu mai da nici o declaratie, nu solicita administrarea vreunei probe si refuza in mod constant sa mai fie testat la poligraf inca o data. Si atita timp cit nu are ce sa spuna si nu mai vrea sa dea nici o declaratie n-are rost sa-l mai chemam. E principalul suspect, cum a fost de la inceput!" a conchis Marius Iacob.

Avocata Elodia Marilena Ghinescu a disparut de acasa, din Brasov, la sfirsitul lunii august 2007. Sotul acesteia, politistul Cristian Cioaca, a anuntat Politia despre disparitia femeii abia in 5 septembrie 2007, la solicitarea sefei acesteia, timp in care barbatul a apelat la cunostinte pentru a intra in corespondenta electronica a avocatei, scopul fiind - potrivit acestuia - acela de a vedea cu ce barbat se conversa. Cioaca a spus ca doar a cautat indicii cu privire la locul unde ar putea fi, el negind faptul ca sotia sa ar fi moarta.

Anchetatorii au luat in calcul varianta crimei in cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioaca, deoarece s-au gasit urme de singe in apartamentul celor doi soti si in autoturismul barbatului. De altfel, instanta suprema a retinut infractiunea de omor atunci cind anchetatorii au propus arestarea politistului, insa, in lipsa cadavrului, judecatorii l-au eliberat.

în 27 septembrie 2010, Cristian Cioaca a fost condamnat, de catre Curtea de Apel Brasov, la trei ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei in procesul in care este acuzat de violarea corespondentei electronice a sotiei sale.

In 5 august 2010, politistul Cristian Cioaca a fost trimis in judecata pentru furt, de catre procurorii Parchetului Tribunalului Brasov, fiind acuzat ca si-a insusit bunuri ale sotiei sale disparute, valoarea totala a bunurilor fiind evaluata la 700.000 de lei. în 18 septembrie 2008, parintii Elodiei Ghinescu au solicitat autoritatilor punerea sub sechestru asiguratoriu a apartamentului din Brasov al cuplului, pentru ca Cioaca sa nu il poata vinde, asa cum intentiona.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.