Național

PSD sare in ajutorul liderilor de sindicat

Ziarul de Vrancea
18 feb 2011 1022 vizualizări
Social-democratii acuza un joc politic in spatele deciziei ANI de a verifica averile sefilor de sindicate n intre timp, DNA a fost sesizata oficial privind posibilele acte de coruptie realizate de liderul Sed Lex, Vasile Marica

Senatorul PSD Georgica Severin a declarat ieri ca demersurile Agentiei Nationale de Integritate de verificare a averilor liderilor sindicali sint facute la comanda politica. Severin a spus ca PSD nu contesta actiunea de verificare a averilor liderilor de sindicate, dar aceasta ridica semne de intrebare intrucit ar fi "lotizata". Senatorul PSD a afirmat ca prioritatea ANI ar fi trebuit sa fie verificarea averilor principalilor ordonatori de credite. "Aceasta orientare a verificarilor doar catre lideri de sindicate, si doar catre anumiti lideri de sindicate, previzionata de Mafalda Traian Basescu, ne arata clar ca a fost o comanda politica. Ne intrebam de ce alti lideri de sindicat, gen Marin Condescu, nu apar pe lista verificarii ANI. Probabil pentru ca este unul dintre apropiatii puterii", a declarat Severin. Averile liderilor sindicali au intrat in atentia inspectorilor de integritate, in urma declaratiilor publice facute de fostul vames Marius Ungureanu referitoare la faptul ca liderul Aliantei "Sed Lex", Vasile Marica, ar fi perceput mita pentru a promova si mentine unii angajati in vami. ANI a informat ca 15 lideri sindicali sint vizati in verificarile sale. Pe lista ANI figureaza Vasile Marica, Bogdan Hossu, Marius Nistor, Ion Popescu, Anton Hadar, Gheorghe Isvoranu, Vasile Lincu, Ion Albu, Liviu Luca, Marius Petcu si Dumitru Costin. Fostul vames Marius Ungureanu a afirmat marti ca liderul Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetare "Sed Lex", Vasile Marica, a luat mita de la angajati din vami pentru a interveni in promovarea si mentinerea lor in functii. Ungureanu a spus ca, din 1997 si pina in 2002, i-a dat lui Marica 2.000-2.500 de dolari pe luna.


Ungureanu a trecut de la vorbe la fapte


Directia Nationala Anticoruptie a primit plingerea fostului sef al Vamii Giurgiu, Marius Ungureanu, in legatura cu acuzatiile pe care le aduce liderului sindical Vasile Marica, sesizarea fiind inregistrata ca dosar penal.

Purtatorul de cuvint al DNA, Livia Saplacan, a precizat ieri ca sesizarea lui Marius Ungureanu a venit prin posta si va urma cursul firesc al oricarui asemenea demers. Potrivit acesteia, practica de comunicare a DNA in cazul sesizarilor sau denunturilor este de a nu da informatii care s-ar putea sa stea la baza unor eventuale dosare penale, insa DNA a facut aceste precizari datorita situatiei in cauza determinate de impactul mediatic generat de declaratiile publice. Presedintele Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex, Vasile Marica, a fost acuzat marti de fostul sef al Vamii Giurgiu, Marius Ungureanu, de santaj si colectare a mitei in punctele vamale. Acesta a sustinut ca Marica lucreaza prin interpusi in sistemul de colectare a mitei si ca el "ofera promovare pe post, protectie in caz de restructurare, are oameni si in comisiile de disciplina", influentind stabilirea vinovatiei sau nevinovatiei unor oameni. Liderul Sed Lex, Vasile Marica, a respins acuzatiile de coruptie care i-au fost aduse de fostul sef al vamii Giurgiu, sustinind ca la mijloc ar fi vorba de o "razbunare personala" din partea lui Ungureanu. El a afirmat ca nu crede ca va fi chemat la parchet pentru ca nu exista nici un probatoriu si a dezmintit faptul ca a primit bani, aratind ca si-a luat credit pentru a-si construi casa.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.