Național

Adriana Bajenaru va fi eliberata azi

Cristi Irimia
19 ian 2006 3451 vizualizări
Fosta complice a criminalului Auras Lungu mai avea de ispasit doi ani din pedeapsa initiala.

Tribunalul Vrancea a decis ieri punerea in libertate a Adrianei Bajenaru, condamnata la 6 ani de inchisoare pentru complicitate la omorul deosebit de grav comis pe 21 ianuarie 2002 de prietenul ei, Auras Lungu, in celebra crima de pe strada Miron Costin. Fosta iubita a criminalului a fost eliberata conditionat dupa ce si-a ispasit mai mult de jumatate din pedeapsa. Decizia instantei a fost la limita, deoarece doi judecatori au pledat pentru eliberare, iar al treilea pentru respingerea recursului penal formulat de avocatul Adrianei Bajenaru. Pina ieri, fosta complice a criminalului Auras Lungu mai avusese doua tentative de eliberare conditionata, insa de fiecare data instantele de judecata au decis mentinerea inculpatei in Penitenciarul de Maxima Siguranta de la Mindresti. Saptamina trecuta, Adriana Bajenaru solicitase intreruperea executarii pedepsei, pe motiv ca parintii au nevoie de ajutorul ei, familia avind o gospodarie grea, cu animale domestice si cu pamint arabil de lucrat. Procurorul de sedinta a aratat, insa, ca motivul invocat pentru aprobarea cererii nu se incadreaza in ceea ce prevede legea, iar decizia instantei a fost respingerea solicitarii. Ieri, insa, magistratii Tribunalului Vrancea au luat in discutie o noua cerere de eliberare conditionata, avind ca baza faptul ca inculpata a avut o purtare foarte buna in inchisoare. La Mindresti, Adriana Bajenaru a primit 11 evidentieri scrise pentru activitatile desfasurate si a beneficiat de un raport favorabil al comisiei Penitenciarului, care i-a monitorizat anii de detentie. Fosta studenta se ocupa indeosebi cu realizarea de goblenuri, care au ramas in patrimoniul inchisorii. Reamintim ca pe 21 ianuarie 2002, Auras Lungu si-a ucis fratele mai mic cu un topor, ranindu-si apoi grav parintii si bunica, incercind sa insceneze un jaf. Dupa oribila crima, cuprins de remuscari, Auras Lungu s-a sinucis aruncindu-se in fata trenului. In cadrul procesului care a urmat, Adriana Bajenaru si Claudiu Ionescu, prietenul lui Auras, au fost pusi sub acuzare deoarece n-au dezvaluit la timp intentiile criminalului. Minorul Claudiu Ionescu a fost internat la vremea respectiva intr- un centru de reeducare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.