Național

Vinzarile Windows dezamagesc

Ziarul de Vrancea
29 ian 2011 421 vizualizări
Veniturile Microsoft au crescut cu 5% in trimestrul al patrulea al anului trecut, la 19,95 miliarde de dolari, iar profitul net a scazut usor, la 6,63 miliarde de dolari, vinzarile sub estimari ale Windows alimentind temerile ca gadgeturile mobile afecteaza piata PC-urilor si operatiunile companiei

Microsoft inregistra, in aceeasi perioada a anului anterior, vinzari de 19,02 miliarde de dolari si un profit net de 6,66 miliarde de dolari, potrivit unui raport al companiei. Profitul pe trimestrul al patrulea, al doilea trimestru al anului fiscal 2010-2011, a depasit estimarile analistilor, datorita bugetelor tot mai mari alocate de companii pentru investitii in tehnologie dupa doi ani de "strins cureaua", transmite Reuters. Actiunile gigantului software au stagnat insa, investitorii fiind ingrijorati de impactul scaderii vinzarilor de computere asupra afacerilor Microsoft. Windows este instalat pe 90% din computerele din intreaga lume, iar vinzarile mondiale de PC-uri au crescut cu numai 3% in trimestrul patru din 2010. "Cifre grozave la prima vedere, dar cind citesti printre rinduri observi ca Windows a ratat asteptarile cu 300 milioane de dolari", comenteaza un analist american.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.