Național

Moartea suspecta a unui deputat

Ziarul de Vrancea
28 ian 2011 811 vizualizări
Reprezentanta minoritatii macedoniene in Parlament, Liana Dumitrescu, a incetat ieri din viata la un spital bucurestean n familia ii acuza pe medici de incompetenta iar parchetul a demarat o ancheta

Deputatul Liana Dumitrescu a incetat din viata, ieri dimineata, la Spitalul de Urgenta "Elias" din Bucuresti. Pacienta a facut stop cardiac la ora 8.45, iar medicii au incercat sa o resusciteze timp de 46 de minute, fara ca inima sa reporneasca. Decesul a avut loc la ora 9.30. Liana Dumitrescu a avut o boala cerebrala rara, cu evolutie fulminanta sub tratament, ceea ce a facut imposibil transferul in alta clinica, declarau medicii spitalului. "Tot ceea ce s-a facut in Spitalul Elias este in conformitate cu ghidurile internationale. Am facut si facem un efort enorm pentru viata acestei tinere. A fost consultata de mai multe echipe de specialisti, iar analizele s-au facut atit in tara, cit si in strainatate", a spus managerul Spitalului Elias, profesorul Doina Dimulescu. Potrivit acesteia, deputatul Liana Dumitrescu a primit tratament imediat dupa internarea ei in Spitalul Elias, in 18 ianuarie, dar boala a avut o evolutie extrem de grava. Profesorul Ovidiu Bajenaru, seful Clinicii de neurologie de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, care a fost solicitat sa faca parte din echipa care o consulta pe Liana Dumitrescu, a spus ca in cariera lui de aproape patru decenii a intilnit doar patru-cinci cazuri din aceasta boala care sa aiba o evolutie fulminanta sub tratament.

în virsta de 38 de ani, Liana Dumitrescu era deputat din partea Asociatiei Macedonenilor din Romania, la al doilea mandat consecutiv.


Anticonceptionalele, cauza mortii?


Procurorii Parchetului instantei supreme vor face verificari in cazul mortii Lianei Dumitrescu, dupa ce parintii acesteia au facut plingere penala impotriva medicilor de la Spitalul Elias, acuzindu-i ca ar fi refuzat externarea pacientei pentru a putea fi dusa la tratament in strainatate.

Pe de alta parte, Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 va dispune expertiza medico-legala, rezultatul urmind sa fie trimis procurorilor Parchetului instantei supreme. Pe de alta parte, desi medicii refuza sa vorbeasca inca despre cauzele afectiuni, surse medicale citate de Adevarul sustin ca atacul cerebral ar fi fost cauza unui tratament cu anticonceptionale contraindicat care i-ar fi produs reactii adverse foarte grave.


Legea electorala nu a prevazut un astfel de caz


Mandatul deputatului Liana Dumitrescu va ramine vacant pina la alegerile parlamentare din 2012, au declarat ieri surse din Autoritatea Electorala Permanenta. Conform sursei citate, "legea nu prevede nimic intr-un caz ca acesta, nu exista prevedere legala legat de ce se intimpla daca moare un deputat reprezentind o minoritate nationala". "Liana Dumitrescu a beneficiat de mandat acolo unde a avut cel mai mare numar de voturi primite, respectiv intr-un colegiu din judetul Neamt. Acelasi colegiu mai este reprezentat de un deputat din partea unui partid politic, astfel incit respectivul colegiu nu va ramine fara reprezentare in Camera Deputatilor", au explicat sursele citate. Potrivit acestora, pentru organizarea de noi alegeri ar trebui "sa se puna pe picioare infrastructura electorala pentru alegeri generale la termen, cu organizarea a 17.000 de sectii de votare si cu organizarea de birouri electorale la toate nivelurile". "Ar trebui sa cheltuim citeva zeci de milioane de euro", au precizat aceleasi surse.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.