Național

Cum sa devii milionar fara sa mergi o zi la scoala

Ziarul de Vrancea
27 ian 2011 367 vizualizări
Unul dintre tinerii care au furat un milion de euro dintr-o casa din Ploiesti nu a trecut niciodata pe la scoala n el a devenit suspect dupa ce a inceput sa "arunce" cu bani la crisma din sat n la rindul lor, hotii au fost tilhariti de un tert, care si-a insusit 10 mii de euro

Tinarul de 16 ani retinut in cazul furtului unui milion de euro provine dintr-o familie saraca, nu a mers niciodata la scoala si nu avea carte de identitate in momentul retinerii, astfel ca politistii au facut demersuri pentru eliberarea unui act de identitate provizoriu. Adolescentul mai are un frate si o sora mai mici care nu au certificate de nastere. Conform reprezentantilor Primariei Valea Calugareasca familia tinarului traia din munca cu ziua si din valorificarea bucatilor de fier vechi pe care mama si copiii le colectau din ruinele fostului combinat chimic Romfosfochim. în urma cu mai multi ani, mama baiatului a muncit ca vacar in satul Rachieri. Potrivit unor surse locale, baiatul a atras atentia politistilor dupa ce a organizat o petrecere in sat, la care au fost chemati sa cinte lautari, tinarul dindu-le acestora o suma relativ mare de bani comparativ cu puterea financiara a familiei sale. Tinarul de 16 ani, unul dintre principalii suspecti in cazul furtului unui milion de euro, a fost ridicat, marti seara, de la locuinta sa din satul Rachieri, comuna Valea Calugareasca, judetul Prahova. Politistii spun ca suspectul a fost ridicat de la domiciliul sau, care anterior fusese perchezitionat de catre anchetatori. în momentul in care l-au ridicat de la domiciliu, politistii au gasit asupra tinarului suma de 120.000 de euro, bani care erau tinuti intr-o punga pe care suspectul o avea ascunsa sub haina. Ulterior, tinarul si-a recunoscut fapta in timpul audierilor, el fiind retinut pentru 24 de ore.


Hotul hotilor


Dupa ce a recunoscut ca este autorul furtului, tinarul le-a spus politistilor ca nu stie unde se afla cel de-al doilea suspect. Seful Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Prahova, chestorul Sorin Oprea, declara, marti, ca in urma descinderilor facute de anchetatorii care lucreaza la cazul furtului de un milion de euro dintr-o locuinta din Ploiesti au fost descoperiti 30.000 de euro in peretii a doua locuinte din comuna prahoveana Valea Calugareasca, satul Rachieri. Banii erau ascunsi intre placile de polistiren care izolau termic casele si peretii de beton ai constructiilor. Conform sursei citate, pe linga cele patru persoane care in noaptea de duminica spre luni au fost oprite in Vama Nadlac si trimise in Prahova, alte opt persoane au fost incluse in cercul de suspecti al anchetatorilor. Este vorba despre persoane la care politistii presupun ca au ajuns diverse sume de bani din suma de un milion de euro. Cu exceptia barbatului care a fost oprit in Vama Nadlac si care a fost arestat preventiv de judecatoria Ploiesti sub acuzatia de tilharie, nici un alt suspect nu a fost arestat in acest caz. Valentin Gheorghe a fost arestat sub acuzatia ca, la doua zile de la producerea furtului, l-ar fi tilharit pe unul dintre autorii acestui furt, caruia i-ar fi sustras 10.000 de euro. Anchetatorii au facut in total noua descinderi imobiliare in acest caz, perchezitionind doua locuinte din Ploiesti si sapte case din satul Rachieri. Ancheta in cazul milionului de euro care ar fi disparut dintr-o casa nelocuita din Ploiesti a fost declansata dupa ce o femeie a reclamat furtul la Politie. Banii ar fi fost ascunsi intr-un geamantan si proveneau din tranzactii imobiliare facute in urma cu trei ani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.