Național

UDMR a primit peste un milion de euro din fondurile Guvernului

Ziarul de Vrancea
27 dec 2010 489 vizualizări
Executivul a suplimentat cu 23 de milioane de lei bugetul Secretariatului General al Guvernului pentru finantarea asociatiilor minoritatilor nationale, cea mai mare suma, 5,7 milioane de lei, revenind Uniunii Democrate Maghiare din Romănia (UDMR), printr-o hotarire de guvern publicata vineri în Monitorul Oficial.

Conform HG adoptate in sedinta de joi, pe locul doi in topul alocarilor de fonduri este Uniunea Ucrainenilor din Romania, care primeste 5,3 milioane de lei, urmata de Uniunea Democrata a Tatarilor Turco-Musulmani din Romania, cu 2,48 milioane de lei. Cele mai reduse alocari de fonduri prin aceasta hotarire de guvern le revin Asociatiei Partida Romilor Pro-Europa si Uniunii Democrate a Slovacilor si Cehilor din Romania, cite 10.000 de lei. Printre sumele cele mai mici sint si fondurile primite de Uniunea Armenilor din Romania, 220.000 de lei. Banii, prevazuti in bugetul pe anul 2010, provin din Fondul de rezerva la dispozitia Guvernului si sint destinati "sprijinirii organizatiilor cetatenesti apartinind minoritatilor nationale altele decit cele care primesc subventii de la bugetul de stat", se arata in actul normativ.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739406 zile, 14 ore, 17 minute, 36 secunde
Era evident ca ungurii stau pt cascaval la guvernare! Dar si celelalte minoritati. Mebrii "partidului cucilor" sunt satajabili, ei nu primesc nimic!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.